Ez a br dolog kicsit túl van lihegve, mindenki annyival játszik amennyivel tud és az ingerküszöbe engedi, én spec elég brnit vagyok 200bi kb. De ha újra kellene rollt építenem holdemre, akkor tuti, hogy ahányasztal + 4bi vel tolnám mikron, mert a tudásom megvan úgy gondolnám.
Úgy érzem egyre jobban megy az omaha hamarosan meglesz 10k hand, és még elég szórakoztatónak találom, főleg hogy nagyon sok a gyenge játékos mikron, bár még nem vagyok nyerő:D
Két szituban légyszíves világosítsatok fel:
1.
Drawheavy flopon callolnak és blank turn potot r-elnek, az milyen ranget feltételez általában?
Holdem gondolkodás szerintem:
Level 1: blöff, mert drawkat flopraiseli vagy sehol, illetve az erős handjeit is flop nyomassa
Level 2: drawal turn fog raiselni, mert úgy gondolja talán nagyobb az FE + nyer még egy utca barrelt
Level 3: erős handjeivel turn r-el mivel a másik szemében tűnhet gyengének
Omahában szerintem:
A, félős játékos kétpár+ al nem r-el flop mert nem akar közel flippet menni és turn teszi
B, turn jött a kétpár vagy a set
C, talán félblöff kevésbé jó drawal, mert ha csak adja a másik a r-t akkor valószínű nála is draw lehet és azt riveren még lehet dobatni
2.
Illetve egyszínű flop mi a std játék?
-A flushel
-gyenge flushel
-settel
-semmivel
-A blokerral
Úgy vettem észre hogy elég fit or fold kb mindenki, szóval kb 100%cbet?
És az is számíthat, hogy plo-ban majdnem kétszer akkora a rake (bb/100-ban), mint nlh-ben. Amit fentebb írtam rake értékek valószínűleg nem pontosak már. Bár minden honlapon mást írnak - nyílván, mert ez is sokmindentől függ (minta nagysága, játékstílus, stb.) - ez talán aktuálisabb:
Szóval, lehet, hogy nagyobb az edge egy képzett játékos számára plo-ban,mint más játékokban, de ezt ellensúlyozza valamennyire a nagyobb rake.
Öszetett, érdekes téma ez szvsz, amiről lehetné még elmélkedni. (Mondjuk, valószínűleg nem ebben a topikban kellene.)