Zoli
Válasz naggeri kommentjére
2008. máj. 28. 9:54

PL25, tudom tudom, BR menedzsment, de csak mostantól lesz reális. :)Egyébként úgy tervezem, hogy innentől 50BI után lépnék csak feljebb. Azaz 2500. Huh, van még hátra pár 100ezer handem...;)

Csak óvatosan!:)

A héten beszüntettem az omaha pályafutásomat. Miután májusban buktam vagy 25 beülőt egy-két nap szünetet tartottam. Gondoltam kicsit lehiggadva újrakezdem. Az eredmény még 5 beülő bukta egy session-ben. Kb. 4-5 alkalommal esélyesként pakoltam be a stack-et vagy a flopon vagy turn-ön (poker analyzer) de egyszer sem nyertem!

Egy hónap alatt toltam 18K handet -3,67 BB/100 de annyi idegesítő buktával, amennyit holdemben fél év alatt sem szedek össze. A lejátszott 18K hand alatt több tucat olyan handet tudnék fölrakni ahol esélyesként nem nyertem. (Igaz az is hogy omahában egy 60/40-es flop all-in nyerési esély már jónak számít. Vagy hármas all-in esetén 45/30/25 már nagyon jó.)

Ps: most hogy szóbajött végignéztem az első 10 stack off handet a PT-ben. Durva. Ha csak megnyitom a PT-t ideges leszek...

Valhalla
Válasz Zoli kommentjére
2008. máj. 30. 10:15

Csak óvatosan!:)

Zoli, ha vígasztal a dolog, gyakorlatilag totális bankrollcsődöt jelenthetek, szintén Omaha van a dologban. Ehhez nem kellett semmi más, csak kb. a legfontosabb 25-30 parti 100%-ban történő elvesztése. Néhány apróság:
- 7 nut fullom tolták le pókerral
-combo draw allin-jeim riverre a boardon pározódtak, hiába jött a sor vagy flush, fullal vertek
- néhány nem nut fullom magasabb fullal letolták (overfull vs. underfull, ugye)
- 5 esetre emlékszem, amikor Ász flush-öm straight flush-el végezték ki
- szintén jelentős mennyiségben a kiegészült és így nut sorom a riverre splitted pottá mentette az Ongame ügyeletese osztója
- egy-két gyenge próbálkozásom volt, hátha lehet nyerni settel, röviden: nem lehet, riverre jön az ellenfélnek a sor
- egy pókerem volt, turn emelésemre dobták azok, akik bármilyen kétpárral akár allin mentek kaszáltam vele vagy 6 nagyvakot

Biztos nem vagyok egy Omaha zseni, ez is benne van a dologban, de amíg ennyire látványosan támogatják az ellenfeleket, sorozatban kapják a 4 outjuk egyikét az én 13-20 outjaim ellenében, én biztos nem tudok nyerni, egyébként jelen pillanatban elképzelni sem tudom mivel lehet egyáltalán nyerni Omahában. Csak azon csodálkozom, még nem tiltottak ki az Ongame-ről, amiket a chat-be írtam.....

Zoli
Válasz Valhalla kommentjére
2008. jún. 4. 15:42

Biztos nem vagyok egy Omaha zseni, ez is benne van a dologban, de amíg ennyire látványosan támogatják az ellenfeleket, sorozatban kapják a 4 outjuk egyikét az én 13-20 outjaim ellenében, én biztos nem tudok nyerni, egyébként jelen pillanatban elképzelni sem tudom mivel lehet egyáltalán nyerni Omahában. Csak azon csodálkozom, még nem tiltottak ki az Ongame-ről, amiket a chat-be írtam.....

A dolog vigasztal.:)

Én sem vagyok omaha zseni, de ha jól tudom itt is addig kell berakni minél több pénzt amíg vezetünk, és hogy vezetünk-e az utólag ellenőrizhető. Szóval az esetek nagy részében tényleg vezetve raktam be a stack-et de az ellenfélnek jött a lap...

Azt hiszem nem fogok omaházni, rettenetesen frusztrál.

chubbyhun
Válasz Zoli kommentjére
2008. jún. 5. 17:00

vártam egy kicsit, hátha mond valaki valamit, de nem feltétlen van igazad.

Pl. bottom set-tel óvatosan kell bánni, függ az ellenfelek számától, de hamar elértéktelenedik.

ibron
Válasz chubbyhun kommentjére
2008. jún. 18. 14:37

Hwang x-edik szabálya: bottom set-tel nem játszunk, mert mindig van egy nagyobb set. Mondjuk nekem is időbe/pénzbe került ezt megtanulni...

naggeri
Válasz ibron kommentjére
2008. jún. 18. 14:42

Én álltalában visszaemelek botomsettel, viszont ha rámtolják elengedem a kezeit, ha nincs más húzóm mellette.

1000dollarchain
Válasz ibron kommentjére
2008. jún. 18. 14:42

legutóbbi játék elméleti omaha fejlesztésem az hogy emelt potba nem megyek be KJ77, QT66 típusú lapokkal.
Megkapom a szettet és pont az a baj vele, mert két figura + az én szettem boardon a sor is túlhúz, rosszabb esetben pedig már kint van egy over szett.

hátulról emelek QQ, KK-val, AA-szal mindenhonnét. 88-TT-vel limpelek, ha emelnek dobok!

naggeri
Válasz 1000dollarchain kommentjére
2008. jún. 18. 14:46

Erre én is figyelek ;) 99 alatt több résztvevős emelt potba nem megyek bele.

kanrich_
Válasz ibron kommentjére
2008. jún. 18. 18:05

Hwang x-edik szabálya: bottom set-tel nem játszunk, mert mindig van egy nagyobb set. Mondjuk nekem is időbe/pénzbe került ezt megtanulni...

Ezért is írják az omaha könyvek, hogy a 3366 típúsú lapokkal ne is nézzünk floppot, mert bár 4-ből egyszer setet floppolunk, óriási a reverse implied oddsunk...

1000dollarchain
Válasz kanrich_ kommentjére
2008. jún. 18. 18:11

Ezért is írják az omaha könyvek, hogy a 3366 típúsú lapokkal ne is nézzünk floppot, mert bár 4-ből egyszer setet floppolunk, óriási a reverse implied oddsunk...

hihi. nem tudom erről az a srác hallott-e aki ma 4477-tel verte meg az AAKT lapomat... :)

Élő ügyfélszolgálat