Omaha
Szeretném ha segítenétek Omaha tudásomat gyarapítani. Mindenre vevő vagyok.
Előre is köszönöm.
Ez így egy kicsit túl általános. A címválasztás se túl jó, ha tekintetbe vesszük, hogy az Omaha fórum fejezeten belül nyitottál egy Omaha című topikot.
Mindazonáltal javaslom, hogy nézd át ezt a fórum részt, valamint természetesen a neten is rengeteg érdekes témába vágó írást találhatsz, ha beírod a google-be, hogy "omaha". Meg gondolom, ha konkrétabban kérdezel, jobb esélyed van, hogy lényegi választ kapsz.
Ha könyvek is érdekelnek, akkor javaslom az erről szóló fórum topikot:
Omaha magas könyvek középszinten
Bocsánat.Nem figyeltem oda,topicot megnéztem.Sajnos az angol tudásom elég csekély.Igy sajnos kicsit nehéz lenne elolvasni.Legközelebb kétszer átolvasom mielött irok valamit.
Kérdések
Nem akartam új topikot nyitni és ezt találtam a meglévők közül a legalkalmasabbnak. Pár szabályértelmezési szituációról lenne szó. Akkor jöjjenek is a kérdések:
1.) Ha a board: AQQQ2 és a kezemben AK99 van, akkor ugye a legerősebb kéz amit két "kézi" kártyával össze tudok rakni az QQQ99?!
2.) "Hat-lapos sor". Mi van akkor ha a board 5678A és nekem 94KQ-m van?
A másodikról sokat vitáztunk egy barátommal, kíváncsi vagyok mit mondtok, aztán elmondom, hogy én mivel érveltem.
1.) Ha a board: AQQQ2 és a kezemben AK99 van, akkor ugye a legerősebb kéz amit két "kézi" kártyával össze tudok rakni az QQQ99?!
2.) "Hat-lapos sor". Mi van akkor ha a board 5678A és nekem 94KQ-m van?
A másodikról sokat vitáztunk egy barátommal, kíváncsi vagyok mit mondtok, aztán elmondom, hogy én mivel érveltem.
nem igazán van ebben semmi szabályértelmezés, egyszerűen két lapot fel KELL használod és kész. aztán értelemszerűen ebből kell kialakítani a legjobb 5 lapos handet.
Igen.
K high vagy konkrétan.
értem én az A, meg a K hight is, de melyik a helyes?
Az emebrünknek ugye K high-a van, mert A high-a mindenkinek lehet.
Az A high-al az a baj, hogy ha csak ennyit mondasz, még nem lehet eldönteni, hogy ki nyert, hisz QJ49-el is A high-a van, mégis vesztett.
hogy szokták ezt mondani? A board, vagy a kézben tartott lapok szemszögéből?
Az A high-al az a baj, hogy ha csak ennyit mondasz, még nem lehet eldönteni, hogy ki nyert, hisz QJ49-el is A high-a van, mégis vesztett.