Ty Danfiu, nagyjából ez lett volna a kérdés, ezen járt az agyam, és ezért nem tetszett a potdonkom.
Sajnos a múlt héten nem volt időm játszani, ill upgrade-eltem a Hm1-et HM2-re, ami hála a java-s mizériának, nem ment zökkenőmentesen (de végül kis support levelezéssel megoldottam a dolgot).
Azért nem voltam tétlen ez alatt az idő alatt sem. A következő fiktív hand elgondolkodtatott kicsit:
Stacks:
UTG ($10) 100bb
CO ($10) 100bb
BTN ($10) 100bb
SB ($10) 100bb
BB Hero($10) 100bb
Pre-Flop: ($0.15, 5 players) Hero is BB :9c :8c :4h :4c
1 fold, CO calls $0.10, BTN calls $0.10, 1 fold, BB checks $0.10
Flop: :Ts :7s :Jc ($0.35, 3 players)
BB bets $0.35, CO raises to $2.10, BTN raises to $4.20, Hero ???
A lényege a dolognak, hogy létezik e olyan szitu, ahol el kell dobni a kész nut lapot, mert nincs mellette Fd, vagy elég blocker, és enemy range elég erős ahhoz, hogy ne érje meg végig játszani? Logikus, hogy SPR-től is függ nagyban, ezért választottam limpelt partyt.
Nemrég olvastam én is hasonló szituációt... asszem valamelyik régebbi póker magazin omaha cikkében, hogy két ellenfél ellen is simán dobó a lap, mivel %-ban lehet már jobbak a többszörös húzó (szín, magasabb sor + sett) lapjukkal a te kész (jelenlegi nut) lapod ellen! Csodálkoztam én is... mint kezdő omahás "nézetem mint borjú az új kapura".
Egy ember ellen:
Topp sett, magasabb SD + FD 75 % -ot tud a kész lapod ellen.
http://www.onlinepokerhu.com/omaha/omahaodds.html#p4=c9c8h4c4&p5=sksqctht&flop=sts7cj&o=1&c=1
Két ember ellen:
Topp sett, magasabb SD + FD : 46%
Második legjobb sett + magasabb SD : 36 %
A nut sorod: 15 %
OPHU Omaha es
Nagyon nagyon nagyon ritka az a spot, ahol nutsot kell eldobni flopon...En talan eletemben 1-2-szer dobtam,mert volt biztos readem es tudtam h nut+redraw ellen megyek, de ebben a spotban en bettenem, mert co-nal minden lehet, btn-nal meg sokszor set, par+fd stb
"A nut sorod: 15 %
OPHU Omaha es"
És ebben a játékban lapok ellen,vagy range-ek ellen játszunk CsabiST? :)
wow még van ez a honlap ? :D
Néha el kell dobni a nut-ot floppon ha az nem Royal flush.
Elkezdtem már válaszolni erre egyszer, csak melóban, és jött a főnök. Mivel most is ott vagyok és lejárt az ebédszünet is, így csak összefoglalom, hogy én dobnám. Majd este ha lesz időm kicsit kifejtem. :)
OPHU Omaha es"
OPHU Omaha es"