Póker Fórum Archívum > Omaha és más póker fajták > Titcar omaha hi/lo kalandjai

G1ant
Válasz titcar kommentjére
2010. jún. 26. 15:44

Ez így szerencsejáték. Preflop van egy közepes indulólapod, MP-ből felesleges emelni vele.Floppoltad a nut low-t, így ezzel együtt is jelenleg a pot fele lehet a tied, feltéve, hogy másnál nincs A2. Ha szerencséd van, lejött riverre a flush-öd, és nem lett pár az asztalon. Gondolom valami ilyesmi történt, ezért vagy ilyen derűs, és ezért tetted be ezt a leosztást.

titcar
Válasz Zsipali kommentjére
2010. jún. 26. 15:53

Hi-lo-nál nem tudom mi a helyzet, de high-ban szinte lehetetlen +ban tartani. Ezen töprengtem jópár napig, de ez megerősített abban, hogy nem lehet, és nem is kell pluszosnak lennie a nonsd-nek!
Leaks + Graph - High Stakes Pot Limit Omaha - High Stakes PL Omaha Poker Forum

igazából nem az volt a kérdés, hogy nagy baj-e ha zuhan, mert sztem a playák 99%nak zuhan, hanem hogy elméletlieg lehet-e nonsd-ben +nak lenni? mert ugye dobálni nem nagoyn szokás, mert legalább a pot felére midnig vna jó lapja a fisseknek :D

G1ant: ülj le egyes :)

Zsipali
2010. jún. 26. 16:00

igazából nem az volt a kérdés, hogy nagy baj-e ha zuhan, mert sztem a playák 99%nak zuhan, hanem hogy elméletlieg lehet-e nonsd-ben +nak lenni? mert ugye dobálni nem nagoyn szokás, mert legalább a pot felére midnig vna jó lapja a fisseknek :D

Mindent lehet :) Csak nem érdemes

G1ant
Válasz Zsipali kommentjére
2010. jún. 26. 17:29

Ez meg milyen válasz?
Írtam egy elemzést, nem kértem osztályzatot.
Annyi kellet volna válaszolni,hogy okés, vagy nem? Vagy mi bajod van?
A törn-ön csak a kassza fele vagy az is lehet hogy a negyede a tiéd,bármilyen nagy "fiss" a többi játékos,ez a tény. A hi-hoz csak egy hármas párod, meg egy draw-od van. Lehet hogy bemákoltad a rivert, attól még nem jó a megjátszás.

illese
Válasz G1ant kommentjére
2010. jún. 26. 22:42

Ha lehet próbáljatok meg nem összebalhézni, mert engem tényleg érdekelne a leosztás. Egyikünk sem hi/low mágus, hátha össze tudunk rakni vmit. G1ant elemzésével amúgy egyetértek, nincs akkora monster a kezünkben. Úgy 25% körül van a high felére, és elég sanszos a negyedelés a low esetében. Szóval én turnön pot-controlt játszanék, ha a riveren nincs counterfight (nem tudom magyarul) és nincs flush akkor fogcsikorgatós call, mert hátha a4-el ugrál. Ha jön a flush akkor betpot. Ha nem jó már a low, akkor szomorú muck.

G1ant
Válasz illese kommentjére
2010. jún. 27. 13:11

Pont én is erre gondoltam, és csak a pókerre koncentráltam. De különben ez az igazi akadémiás balhécsinálás, több topicban is a másfajta hozzászólás vagy a lejátszás másképp értelmezése után elkezdik csesztetni azt aki nem ért egyet velük. Az ugye mind hülye a pokerhez. Kiröhög,meg egyesezik,amikor, csakis a lejátszás lenne a lényeg. Még ha hülyeséget is mond az illető, akkor se kellene lekezelni. Ez kizárólag hand-elemző topik, és nem pedig hozzászólókat minősítő topik!

titcar
Válasz G1ant kommentjére
2010. jún. 27. 20:50

Pont én is erre gondoltam, és csak a pókerre koncentráltam. De különben ez az igazi akadémiás balhécsinálás, több topicban is a másfajta hozzászólás vagy a lejátszás másképp értelmezése után elkezdik csesztetni azt aki nem ért egyet velük. Az ugye mind hülye a pokerhez. Kiröhög,meg egyesezik,amikor, csakis a lejátszás lenne a lényeg. Még ha hülyeséget is mond az illető, akkor se kellene lekezelni. Ez kizárólag hand-elemző topik, és nem pedig hozzászólókat minősítő topik!

ha úgy kezded, hoyg ez így szerencsejáték, mégis mit vársz? kb. 0 konkrétumot írtál, ami használható

Alessio
Válasz G1ant kommentjére
2010. jún. 27. 21:11

Az elejével nagyjából egyetértek... viszont be lehet bizonyítani, hogy igazad van, amire láttunk már példát.
Attól, hogy valakinek más a gondolatmenete, érvekkel alátámasztva még elfogadható is lehet az! Hangsúlyozom, érvekkel!

Az akadémián, ha új vagy, át kell esned a tűzkeresztségen, ami a következő: Tüzes köveken való ugrándozás, közben egy kis mixed holdem, vagy omaha, mialatt el kell viselni trashtalk Tonny G. hülyeségeit. Ja, nyerni sem ártana.
Ha ez kész, akkor írhatsz bolondságokat is, mindenki helyeselni fog, és respect neked! LOL

ceewyl
2010. jún. 27. 21:18

ha úgy kezded, hoyg ez így szerencsejáték, mégis mit vársz? kb. 0 konkrétumot írtál, ami használható

Szerintem teljesen jó dolgokat írt.

titcar
Válasz ceewyl kommentjére
2010. jún. 27. 21:23

Szerintem teljesen jó dolgokat írt.

"Floppoltad a nut low-t, így ezzel együtt is jelenleg a pot fele lehet a tied, feltéve, hogy másnál nincs A2. Ha szerencséd van, lejött riverre a flush-öd, és nem lett pár az asztalon."

ebből szerinted melyik az amire nem jöttem rá magamtól? :)

Élő ügyfélszolgálat