Épp élő adásban vagyunk Twitch Live -en, kattanj ránk!
Zsipali
Válasz Bodza18 kommentjére
2009. febr. 21. 9:03

Romsy igen ez a baj, hogy nagyjából ez a két kéz lehetséges nála! KJ,QJ-vel csak megadott volna, de azért adtam az allint :D JJ-t tartogatott nekem!

Norbi laptopról írok, a derbyvel meg ne is idegesítsetek, igy is itt zokogunk Tomival egyás vállán!

Zsipali
Válasz Zsipali kommentjére
2009. okt. 5. 11:46

** Hand # 2875317447 starting - 2009-10-05 09:19:17
** Lavender Brown [Omaha] (0.25|0.50 PL - Cash Game) Real Money

sickgaymaker sitting in seat 1 with €49.25
Zsipali sitting in seat 2 with €36.08
Forggi sitting in seat 3 with €59.94
lounasseteli sitting in seat 4 with €17.50[Dealer]
DUSUN sitting in seat 5 with €30.59
masiins sitting in seat 6 with €33.33
DUSUN posted the small blind - €0.25
masiins posted the big blind - €0.50

** Dealing cards to Zsipali: 10c, 9d, Kh, Kd
sickgaymaker folded
Zsipali raised to €1.75
Forggi called - €1.75
lounasseteli folded
DUSUN raised to €7.50
masiins folded
Zsipali called - €7.50
Forggi folded

** Dealing the flop: Qs, 5d, 5h
DUSUN bet - €8.50
Zsipali ?????

Semmit nem tudok az ellenről! Azt hiszem a 3bet call standard preflop, az a kérdésem, hogy ez itt dobható-e? Ismeretlen ellenfeleknél ezt lehet-e AAxx-re tenni ezen a limiten?

esoember
2009. okt. 5. 12:32

Nálam nem annyira standard a PF megadás, mivel Forggi mögötted ül, és pozícióban fog ellened játszani, valamint mw pothoz szendvicsben nem elég erős a kezed.
A 3betelő feltehetően elárult AAxx, így ellene hátrányban vagy, de mivel a lapját elárulta megkísérelheted reraiselni a F emelését, amire drill/full nélkül elvileg dobnia kell. Az érdekes, hogy kb. fél potot hívott, ami nálam vagy nutközeli vagy AAxx elgyengült kezet jelent, így vagy rátolnám, vagy eldobnám. Megadni nem sok értelme lenne. NL50-en nem játszottam eleget, de oktató videók alapján lehet nála AAxx. Szal ha már megadtam 75%-ban rátolnám.

V.Peti
Válasz esoember kommentjére
2009. okt. 5. 12:33

Nálam nem annyira standard a PF megadás, mivel Forggi mögötted ül, és pozícióban fog ellened játszani, valamint mw pothoz szendvicsben nem elég erős a kezed.
A 3betelő feltehetően elárult AAxx, így ellene hátrányban vagy, de mivel a lapját elárulta megkísérelheted reraiselni a F emelését, amire drill/full nélkül elvileg dobnia kell. Az érdekes, hogy kb. fél potot hívott, ami nálam vagy nutközeli vagy AAxx elgyengült kezet jelent, így vagy rátolnám, vagy eldobnám. Megadni nem sok értelme lenne. NL50-en nem játszottam eleget, de oktató videók alapján lehet nála AAxx. Szal ha már megadtam 75%-ban rátolnám.

én ugyan nem játszom omahat csak oktatóvideókat néztem párat, de nem fognak itt "bazdmeg nincs 5x-ed" callolni AAxy-val 3betelt kasszában?

Zsipali
Válasz esoember kommentjére
2009. okt. 5. 13:17

Pont azért std call pf, mert pozícióban vagyok a 3betelő játékossal szemben! Forggi meg egy passzív-laza fish, és nagyon abc-t játszik! Ezen a limiten is vannak azért már értelmesebb emberek, ezért baj, hogy nem ismerem őket még, mert azoktól jöhet a squeze 6789-től kezdve KKxx-ig vagy AKxx dupla suiteddel, meg hasonló kezekkel! Ezen playék ellen a PF 4bet lenne sztem a legjobb opció! Pokerstarson PLO100-200-on ez pretty easy call, de itt 4 napja játszok és ezért elgondolkoztató!

Zsipali
Válasz V.Peti kommentjére
2009. okt. 5. 13:19

én ugyan nem játszom omahat csak oktatóvideókat néztem párat, de nem fognak itt "bazdmeg nincs 5x-ed" callolni AAxy-val 3betelt kasszában?

1000%, hogy AAxx-xel le fognak callolni!

Sai
2009. okt. 5. 14:08

50-en OOP 3bet emelés és megadás után szinte mindig AA lesz szvsz (ritkán squeezelnek)...

Ezzel a lappal OOP 3betelő ellen a következők jöhetnek:
-topset-et floppolsz (talán stack-eled, de biztos nyersz vmit)
-sort floppolsz (talán egy bet-et nyerhetsz)
-fd+sorhúzó-d lesz: vagy viszed a kicsi potot, vagy flip, vagy előnyben lesz
-flush-t floppolsz (nem fog kifizetni semmi, maximum Te őt)
-"zavaros" boardon kiemeled (blöff)

Nyilván az első 4 eset összesen is elég ritka, így value főleg a blöffben van (szerintem), ezért a pf megadás nem lesz jó, ha a mögötted ülő fish is adja (mivel nála biztos vmi olyan lap van, amit a "zavaros" board eltalálhat -> nem tudsz blöffölni).

Ha már így alakult (és a fish is dobta) ez a legkevésbé zavaros board, így ráemelni felesleges (AA (sokszor), QQ, 5 adja, minden más dobja -> semmi értelme).

Dobni nem rossz, amit még lehet csinálni az a megadás, turn-ön/riveren ritkán blöfföl tovább, AA/AQ is inkább kis potot akar, olcsón lehet SD-hoz jutni (ha meg turn-ön is (nagyot) emel, akkor lehet dobni).

Ismeretlen ellen inkább dobnám

Zsipali
Válasz Sai kommentjére
2009. okt. 6. 12:38

** Hand # 2877494107 starting - 2009-10-06 12:00:03
** Sailor herald 2 [Omaha] (0.25|0.50 PL - Cash Game) Real Money

Beaut sitting in seat 1 with €50.68
antho44 sitting in seat 2 with €19.11
peltzi sitting in seat 3 with €50.00
Ackedofilus sitting in seat 4 with €18.16[Dealer]
almahaha sitting in seat 5 with €86.83
Zsipali sitting in seat 6 with €65.43
almahaha posted the small blind - €0.25
Zsipali posted the big blind - €0.50

** Dealing cards to Zsipali: Qs, Ah, 7c, 4s
Beaut folded
antho44 folded
peltzi folded
Ackedofilus called - €0.50
almahaha called - €0.50
Zsipali checked

** Dealing the flop: Ks, 3s, 9h
almahaha bet - €1.50
Zsipali called - €1.50
Ackedofilus folded

** Dealing the turn: 2s
almahaha checked
Zsipali bet - €3.50
almahaha raised to €15.00
Zsipali ???

Egy nagyon jó agresszív finn regular a ellen! Ezt a check/raiset itt nem nagyon értem! Játszhatta ezt azért, mert a boardon kiegészült drawkra általában pozicióból nagyon agresszíven hívok az enemy check-je után a kezemtől függetlenül! És ezt sokszor látta tőlem! +EV-e ebben a szituban a reraise AI egy gondolkodó ellenféllel szemben?

esoember
Válasz Sai kommentjére
2009. okt. 6. 14:05

Sai+1, csinálhatnál még egy PLO videot nagyon tanulságos volt az első is.

Amennyire én tom PLO-ban sokkal gyakoribbak a AA vs KK ütközések mint Holdemben, ezért is kétséges a call.
Az nem világos, hogy ha Pf nem jó a call, vissza kéne emelnem? Ha visszaemelek elkötelezem magam a pot mellett, és egy readelt AAxx ellen játszom, igaz IP mert a fish eldobja. Vagy abban bízhatok, hogy a 3betelő a 4betemre eldobja? Ha nem, akkor viszont nem leszünk elég mélyek a postflop blöffökhöz, nincs mozgásterünk.
Ismeretlen ellen akkor a PF fold a legjobb?
A példabeli esetben ha megadom a F 3betet marad kb. 20 eu előttem, amivel a SD képes lapommal belenézhetek a kb. 70%-os valószínűségű AAxx-be úgy, hogy további emelésekkkel is számolhatok. Így sztem akkor van értelme megadni, hiszen a lapunkkal valszeg hátrányban vagyunk ha utána megpróbáljuk kiblöffölni.

V. Peti: úgy tapasztaltam, hogy teljes stackes emelésre inkább dobnak plo-ban nut nélkül, mint Holdemben.

Sai
2009. okt. 6. 15:05

** Hand # 2877494107 starting - 2009-10-06 12:00:03
** Sailor herald 2 [Omaha] (0.25|0.50 PL - Cash Game) Real Money

Beaut sitting in seat 1 with €50.68
antho44 sitting in seat 2 with €19.11
peltzi sitting in seat 3 with €50.00
Ackedofilus sitting in seat 4 with €18.16[Dealer]
almahaha sitting in seat 5 with €86.83
Zsipali sitting in seat 6 with €65.43
almahaha posted the small blind - €0.25
Zsipali posted the big blind - €0.50

** Dealing cards to Zsipali: Qs, Ah, 7c, 4s
Beaut folded
antho44 folded
peltzi folded
Ackedofilus called - €0.50
almahaha called - €0.50
Zsipali checked

** Dealing the flop: Ks, 3s, 9h
almahaha bet - €1.50
Zsipali called - €1.50
Ackedofilus folded

** Dealing the turn: 2s
almahaha checked
Zsipali bet - €3.50
almahaha raised to €15.00
Zsipali ???

Egy nagyon jó agresszív finn regular a ellen! Ezt a check/raiset itt nem nagyon értem! Játszhatta ezt azért, mert a boardon kiegészült drawkra általában pozicióból nagyon agresszíven hívok az enemy check-je után a kezemtől függetlenül! És ezt sokszor látta tőlem! +EV-e ebben a szituban a reraise AI egy gondolkodó ellenféllel szemben?

Majdnem beírtam, hogy fold pre, de az most annyira nem opció:D

Flopon SB emelhet: kétpár+, egypár+nutfd, esetleg nutfd (ha nagyon agresszív). Gyengébbel nem hiszem, mivel 2-en vannak mögötte. Sztem én dobnám flopon, sehogyse leszel ellene előnyben, Ackedofilus meg pozícióban van, és vissza is emelhet/tarthat, akkormeg aztán semmi jó nem alakul a handből...

Turn c/r sztem két dolgot jelenthet:
-nutfd volt nála, lejött, téged fd-re tett/blöfföltetni akart -> jól tette
-kétpár+ volt nála, mellette As, amivel ki akar blöffölni, (látja, hogy jó vagy és nem adsz meg kisebb flush-sel) -> ez is jó ötlet

Minden más esetben set/kétpár/semmi sose fog itt c/r-t játszani, mert a flop callod miatt nagyon könnyen lehettél fd-n, azaz könnyen lehet nutflush-öd.

Emeletlen potban nem érdemes tönkremenni, én itt soha nem emelnék vissza (csak jobb adja...), néha megadnék és river lap/akció eldönti a kérdést (ha párzódik a board ki lehet talán blöffölni, ha blanknél check-el mehet a vbet, ha kicsit emel, az megadható, blöfföt szinte biztos feladná...)

Élő ügyfélszolgálat