Póker Fórum Archívum > Online cash game & tournament videók > Polacheck on (Full) Tilt videó - NL10 FR cashgame

Polacheck
Válasz OldRknight kommentjére
2008. aug. 19. 8:53

Hali, láttam a videod és lenne 1-2 dolog amit nem értek.

Előttem már kivesézték a srácok mi a helyzet, de nekem lenne 1-2 észrevételem.
Először is a ranged az egyes pozíciókra lebontva iszonyatosan el van csúszva. Mik ezek az UTG emelések suited connectorokkal? Saját magad viszed bele oop helyzetekbe amugy is gyenge lapokkal, ráadásul pozíciód se lesz. Jobb ha már most elkezded szépen játszani a pozíciós játékot, mert később szükség lesz rá, de anélkül NL10-en se fogsz nyerni. Olyan nincs hogy "legendásan erős játékosállomány" NL10-en. NL10en bohócok vannak, tökmind1 hol játszol, 1-2 igen ritka kivételtől eltekintve.

A végén az A10-vel való játék katasztrófa, ne akarj minden potot megnyerni. ráadásul megint oop kerültél egy igen húzós partiba. Ja meg ha JJ vel tartod a reraiset (a stacked 30%-át beteszed), akkor miért nem mész allin a 9 high boardon?? Setminerkedni JJ-vel (akármivel) úgy hogy a stacked ekkora részét beteszed nem lesz nyereséges hosszútávon, de még rövidtávon se.

Javaslom hogy olvasd el egy ismert magyar cashjátékos írását, gyakorlatilag ha NL10-en és NL25ön azt játszod amit leír nem tudsz veszteni, sőt (most nem írom le miről, kiről van szó bizonyos okok miatt de ha esetleg nem tudod, érdekel emailben elküldöm).

Tök jogos, amit írsz, ezen próbálok most változtatni.

Selindek sulijára gondolsz? (úgy gondolom a téma nem tabu itt azért ennyire) Ha nem, akkor dobj egy privit plz.

OldRknight
Válasz Polacheck kommentjére
2008. aug. 19. 9:38

Selindek sulijára gondolsz? (úgy gondolom a téma nem tabu itt azért ennyire) Ha nem, akkor dobj egy privit plz.

Bizony arra.

Romsy
Válasz OldRknight kommentjére
2008. aug. 19. 21:48

Úgy látom a videón, hogy a mezőny megfelelő cbet-2nd barrel használattal könnyen verhető. Mondtad a videóban, hogy gyakorlatilag minden cbetet adnak, érthetetlen, hogy bármikor jó flopot kapsz autocheck oop és ip is (55 set, illetve 78 - 88Tds flopon), amikor meg még egy gyenge drawod sincs simán rá-cbetelsz több ellenfélre is.

The 2+2 Forum Archives: Pooh-Bah post, Continuation betting
The 2+2 Forum Archives: Continuation Betting - Part One
The 2+2 Forum Archives: When DON'T you c-bet?

Double barrelhez meg idézek sariboxertől:

"szerintem amugy altalanossagban akkor kotelezo (!) a 2nd barrel, ha az alabbi feltelek mind teljesulnek:

- ellenfel CS, tehat a flop megadasa nem jelent sokat
- scare card a turn (A vagy K)
- van legalabb valamilyen draw-d (mondjuk egy oesd, vagy egy lukas sor ket overlappal)
- a flop valamilyen drawt hoz letre, amely a turnre nem egeszul ki.

tehat ha ezek mind fennalnak, akkor szerintem mindenkeppen mehet a potnal csak kicsit kisebb 2nd barrel, akkor is ha meg "nincs semmink", kulonben is ha van, akkor az mar nem 2nd barrel, hanem value bet."

Ha ezen a két dolgon javítasz (1 nap kb) akkor ez a session nem -4BI, hanem +2BI, szerintem egész jó lapokat kaptál elég jó helyzetekben.

Polacheck
Válasz Romsy kommentjére
2008. aug. 20. 9:52

Úgy látom a videón, hogy a mezőny megfelelő cbet-2nd barrel használattal könnyen verhető. Mondtad a videóban, hogy gyakorlatilag minden cbetet adnak, érthetetlen, hogy bármikor jó flopot kapsz autocheck oop és ip is (55 set, illetve 78 - 88Tds flopon), amikor meg még egy gyenge drawod sincs simán rá-cbetelsz több ellenfélre is.

The 2+2 Forum Archives: Pooh-Bah post, Continuation betting
The 2+2 Forum Archives: Continuation Betting - Part One
The 2+2 Forum Archives: When DON'T you c-bet?

Double barrelhez meg idézek sariboxertől:

"szerintem amugy altalanossagban akkor kotelezo (!) a 2nd barrel, ha az alabbi feltelek mind teljesulnek:

- ellenfel CS, tehat a flop megadasa nem jelent sokat
- scare card a turn (A vagy K)
- van legalabb valamilyen draw-d (mondjuk egy oesd, vagy egy lukas sor ket overlappal)
- a flop valamilyen drawt hoz letre, amely a turnre nem egeszul ki.

tehat ha ezek mind fennalnak, akkor szerintem mindenkeppen mehet a potnal csak kicsit kisebb 2nd barrel, akkor is ha meg "nincs semmink", kulonben is ha van, akkor az mar nem 2nd barrel, hanem value bet."

Ha ezen a két dolgon javítasz (1 nap kb) akkor ez a session nem -4BI, hanem +2BI, szerintem egész jó lapokat kaptál elég jó helyzetekben.

Köszi. Jelenleg ezen is dolgozom, a linkek jól jöttek. Még egy dologról kellene cikk, ha valaki tud ilyet ne tartsa magában: Milyen statokkal hová soroljuk az ellenfeleket. Mitől lesz valaki rock, CS, maniac, stb.

Thx

Romsy
Válasz Polacheck kommentjére
2008. aug. 20. 16:44

BisonBison post, PT groups:

Loose-Passives
LP-P - fish icon - Loose preflop (VP > 30). Passive preflop (PFR < 5). Passive postflop (TOT-A < 1.5).
LP-A - elephant icon - Loose preflop (VP > 30). Passive preflop (PFR < 5). Aggressive postflop (TOT-A > 1.5).
sLP-P - phone icon - slightly Loose preflop (30 > VP > 20). Passive preflop (PFR < 5). Passive postflop (TOT-A < 1.5).
sLP-A - ? icon - slightly Loose preflop (30 > VP > 20). Passive preflop (PFR < 5). Aggressive postflop (TOT-A > 1.5).

Loose-Aggressives
LA-P - dice icon - Loose preflop (VP > 30). Aggro preflop (PFR > 5). Passive postflop (TOT-A < 1.5).
LA-A - taz icon - Loose preflop (VP > 30). Aggro preflop (PFR < 5). Aggressive postflop (TOT-A > 1.5).
sLA-P - frown icon - slightly Loose preflop (30 > VP > 20). Aggro preflop (PFR > 5). Passive postflop (TOT-A < 1.5).
sLA-A - smile icon - slightly Loose preflop (30 > VP > 20). Aggro preflop (PFR > 5). Aggressive postflop (TOT-A > 1.5).

Tight-Passives
TP-P - rock icon - Tight preflop (VP < 20). Passive preflop (PFR < 5). Passive postflop (TOT-A < 1.5).
TP-A - mouse icon - Tight preflop (VP < 30). Passive preflop (PFR < 5). Aggressive postflop (TOT-A > 1.5).

Tight-Aggressives
TA-P - triangle icon - Tight preflop (VP < 20). Aggro preflop (PFR > 5). Passive postflop (TOT-A < 1).
TA-N - eagle icon - Tight preflop (VP < 20). Aggro preflop (PFR > 5). Neutral postflop (1 < TOT-A < 2).
TA-A - moneybag icon - Tight preflop (VP < 20). Aggro preflop (PFR > 5). Aggro postflop (TOT-A > 2). This is the group I am in and the group you want to be in.

Ez azt hiszem FR-re van.

Élő ügyfélszolgálat