padarnor
Válasz Vika kommentjére
2009. jan. 4. 15:59

A banki utalást mindenképpen felejtsd el, körülményes is, időigényes is, drága is...

Köszi a segítséget!

Akkor mit javasolsz?

Vika
Válasz padarnor kommentjére
2009. jan. 4. 16:18

Köszi a segítséget!

Akkor mit javasolsz?

Mondom, próbáld meg beregisztrálni a Maestrodat a Moneybookersre. A Rafi ilyen szempontból rugalmas bank, nehezen hiszem, hogy tiltanák a Moneybookersre illetve a Moneybookersről történő tranzakciókat bármelyik fajta kártyájuknál is. (Én is rafis kártyát használok, dolláros Visa Classicom van.) Ha megvan a regisztráció és az ellenőrzés a Moneybookers részéről, akkor tölts fel pénzt a Maestroddal az MB-accodra, majd onnan told át Starsra a pénzt, amit a játékra szántál, és onnantól tudsz kivenni minden további nélkül Moneybookersre lét Starsról, ahonnan már nem banki utalással küldöd tovább a pénzedet a számlád felé 8 ezerért tranzakciónként, hanem közvetlenül a beregisztrált kártyádra, és ekkor csak az a 450 forint körüli levonás van, ami a tranzakciós díj kártyás pénzmozgatás esetén a Moneybookersnél. A Stars ráadásul nagyon gyorsan fizet ki MB-re, sokszor instant kifizetés van, de legrosszabb esetben is 4-5 óra alatt ráteszik a pénzt Moneybookersre. Onnan pedig a Rafihoz nekem nagyon gyorsan meg szokott érkezni a lé, ha éjfélig kikérem, másnap délután 3/4 4 és 4 között menetrendszerűen megjön a kikért összeg a kártyámra. Tehát a Stars-Moneybookers-Rafi útvonal nálam standard módon kevesebb, mint 1 munkanap. Hogy ez Maestronál is így van-e, azt persze nem tudom megmondani, de az OTP-nél biztosan lényegesen gyorsabb lesz. (Ha pedig mégis gondod lenne valamiért a kártyával, és nem tudnád MB-re beregisztrálni, akkor érdemes elgondolkodni egy Visa Classicon a Rafinál. Nekem annak idején nem kellett letennem kauciót, és másfél hét alatt a kezemben volt a kártyám. Gyorsaságban pedig az eddigi tapasztalataim szerint verhetetlenek.)

padarnor
Válasz Vika kommentjére
2009. jan. 4. 18:09

Mondom, próbáld meg beregisztrálni a Maestrodat a Moneybookersre. A Rafi ilyen szempontból rugalmas bank, nehezen hiszem, hogy tiltanák a Moneybookersre illetve a Moneybookersről történő tranzakciókat bármelyik fajta kártyájuknál is. (Én is rafis kártyát használok, dolláros Visa Classicom van.) Ha megvan a regisztráció és az ellenőrzés a Moneybookers részéről, akkor tölts fel pénzt a Maestroddal az MB-accodra, majd onnan told át Starsra a pénzt, amit a játékra szántál, és onnantól tudsz kivenni minden további nélkül Moneybookersre lét Starsról, ahonnan már nem banki utalással küldöd tovább a pénzedet a számlád felé 8 ezerért tranzakciónként, hanem közvetlenül a beregisztrált kártyádra, és ekkor csak az a 450 forint körüli levonás van, ami a tranzakciós díj kártyás pénzmozgatás esetén a Moneybookersnél. A Stars ráadásul nagyon gyorsan fizet ki MB-re, sokszor instant kifizetés van, de legrosszabb esetben is 4-5 óra alatt ráteszik a pénzt Moneybookersre. Onnan pedig a Rafihoz nekem nagyon gyorsan meg szokott érkezni a lé, ha éjfélig kikérem, másnap délután 3/4 4 és 4 között menetrendszerűen megjön a kikért összeg a kártyámra. Tehát a Stars-Moneybookers-Rafi útvonal nálam standard módon kevesebb, mint 1 munkanap. Hogy ez Maestronál is így van-e, azt persze nem tudom megmondani, de az OTP-nél biztosan lényegesen gyorsabb lesz. (Ha pedig mégis gondod lenne valamiért a kártyával, és nem tudnád MB-re beregisztrálni, akkor érdemes elgondolkodni egy Visa Classicon a Rafinál. Nekem annak idején nem kellett letennem kauciót, és másfél hét alatt a kezemben volt a kártyám. Gyorsaságban pedig az eddigi tapasztalataim szerint verhetetlenek.)

Bocs az értetlenkedésemért, csak nem csináltam még ilyet.
Még egy dolgot nem értek. Az rendben van, hogy van egy bankszámlám, amihez tartozik egy kártya. A kártya használatával tudok a számlámhoz hozzáférni.
De mi történik pontosan akkor amikor azt mondjátok, hogy a kártyára kell utalni? Az ugyanolyan mintha a bankszámlámra utalnék?

Köszi a segítséget!

rogyion
2009. jan. 4. 18:28

Természetesen a bankszámládra kerül a pénz így is úgy is de a kártyatranzakció gyorsabb és olcsóbb mint a bankszámlák közötti utalás! Ebben az esetben az adott kártyacég (pl Visa)intézi a dolgot!Amennyiben az is érdekel,hogy a háttérben,hogy történik az egész akkor biztos utána tudsz nézni valahol a neten de szerintem ez lényegtelen:)Ami számit: olcsóbb és gyorsabb!

Vika
2009. jan. 4. 19:01

Bocs az értetlenkedésemért, csak nem csináltam még ilyet.
Még egy dolgot nem értek. Az rendben van, hogy van egy bankszámlám, amihez tartozik egy kártya. A kártya használatával tudok a számlámhoz hozzáférni.
De mi történik pontosan akkor amikor azt mondjátok, hogy a kártyára kell utalni? Az ugyanolyan mintha a bankszámlámra utalnék?

Köszi a segítséget!

Semmi baj, ne viccelj már!

Ahogy Rogyion is írta, mindenképpen a bankszámládra kerül a pénz így is, úgy is, tehát ez is utalás tulajdonképpen, csak mégsem szednek le 8 ezret. :)

A bankkártyádat úgy tudod regisztrálni az MB-n, hogy meg kell adnod a kártyád számát, így amikor kiveszed a pénzt MB-ről, akkor azt az opciót választod, hogy kivét bankkártyára, nem pedig a banki utalást.

A kártya regisztrálása annyiból áll, hogy a kártyád adatait megadod az MB-n belül a megfelelő pontnál, ezután a Moneybookers leemel egy kis összeget a számládról ellenőrzésként, neked pedig ezt az összeget kell beírnod a megfelelő helyre a verifikációnál, és ezzel zárul le véglegesen a kártyád regisztrációja. Érdemes azt csinálni, hogy 2-3 nappal a leemelést (azaz a kártyád beregisztrálását) követően bemégy egy bankfiókba, és személyesen megkérdezed, hogy pontosan milyen összeget is emelt le a Moneybookers a számládról. Figyelj rá, hogy centre pontosan mondják meg a leemelt összeget (ez egyébként ilyen 2 dolcsi körüli nagyságrend), és az is fontos, hogy ne ők számolják vissza forintból, hogy mennyi is volt ez dollárban, hanem nézzék meg a rendszerben a tranzakció eredeti összegét. Bármit is mondanának esetleg, ne hagyd, hogy lerázzanak, pontosan látják az összeget a rendszerükben, és meg is tudják mondani. Nekem volt olyan, még talán egy másik elektronikus pénztárcánál, assz'em az Ecocardnál (ott is ilyen procedúra volt), hogy a rafis hölgy ügyetlenkedett meg értetlenkedett egy sort, aztán úgy adta meg a centre pontos összeget, hogy ő számolta vissza, erre csak akkor jöttem rá, amikor otthon beírtam az oldalon, és nem fogadta el. Másnap bementem, másik hölggyel beszéltem, részletesen elmondtam neki, hogy milyen adatra van szükségem, miért, és hogy rendkívül fontos, hogy nézze meg a pontos eredeti összeget, ne ő számolgasson vissza, megértette, megnézte, otthon beírtam, működött.

padarnor
Válasz Vika kommentjére
2009. jan. 4. 20:51

Vika, Rogyion!

Ezer hála mindenért.
Kipróbálom, ha elakadnék, akkor kereshetlek benneteket?

Még egyszer köszi mindent

padarnor
2009. jan. 4. 21:25

Ki is próbáltam.
Sikerült is, elfogadta a kártyát is. Leemelt 1.47USD-t szinte azonnal.
Szerencsém volt, mert van SMS értesítésem ahol USD-ban jött az infó szóval megspóroltam egy utat.
Viszont van egy kis probléma...
A nagy öröm után elkezdtem nézegetni az oldalt, hogy mit, hogy, hol, stb.
Ekkor láttam meg, hogy csak Visa kártyára tudok kifizetni...
Szóval a nagy öröm gyorsan el is illant.
Na mindegy.
Egyenlőre úgyis csak ki akartam próbálni magam "élesben". Eddig csak play money-val játszottam.
Lehet, hogy nem is lesz szükség a kifizetésre, mert nem fogok nyerni...
De a lényeg, hogy sikerült.

Köszi még egyszer!

Vika
2009. jan. 4. 21:40

Ki is próbáltam.
Sikerült is, elfogadta a kártyát is. Leemelt 1.47USD-t szinte azonnal.
Szerencsém volt, mert van SMS értesítésem ahol USD-ban jött az infó szóval megspóroltam egy utat.
Viszont van egy kis probléma...
A nagy öröm után elkezdtem nézegetni az oldalt, hogy mit, hogy, hol, stb.
Ekkor láttam meg, hogy csak Visa kártyára tudok kifizetni...
Szóval a nagy öröm gyorsan el is illant.
Na mindegy.
Egyenlőre úgyis csak ki akartam próbálni magam "élesben". Eddig csak play money-val játszottam.
Lehet, hogy nem is lesz szükség a kifizetésre, mert nem fogok nyerni...
De a lényeg, hogy sikerült.

Köszi még egyszer!

A Starsról kérd ki Moneybookersre a pénzt (ez maximum 5-6 óra, időnként instant), és MB-ről pedig utald ki a beregisztrált kártyádra! Gyorsabb, mint Starsról közvetlenül kártyára kikérni a lét.

medgypeti
Válasz Vika kommentjére
2009. jan. 5. 12:34

Karácsony előtt kértem ki mb-ről bankszámlára pénzt.Még nem volt sem be sem kifizetés eddig bankszámlára, eddig mindig kártyára kértem.Mennyi idő alatt szokott ez megjönni?Mert az mb accról levették a pénzt, viszont még semmi nyoma a bankszámlámon.

zsjozsef
Válasz medgypeti kommentjére
2009. jan. 5. 12:38

Karácsony előtt kértem ki mb-ről bankszámlára pénzt.Még nem volt sem be sem kifizetés eddig bankszámlára, eddig mindig kártyára kértem.Mennyi idő alatt szokott ez megjönni?Mert az mb accról levették a pénzt, viszont még semmi nyoma a bankszámlámon.

Hi! Ugyanígy jártam! 29-én utaltam OTP számlára, és eddig semmi. Nem írok nekik, gondolom a héten megérkezik.

Élő ügyfélszolgálat