Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > Alternatív befektetési lehetőségek pókereseknek (?)

titcar
Válasz Lompesz kommentjére
2012. okt. 14. 13:40

titcar: teljesen igazad van, mindent érdemes fenntartással kezelni. De, nem hagyhatod, hogy a félelmed irányítson. A lakáskasszák jól müködő dolgok, sőt kölcsön tekintetében verik az államilag támogatott hiteleket is. A megtakarítási idő végén igénybevett hitel pedig verhetetlen, ez 6 % alatti. Az állam természetesen beavatkozhat,(na) de azt nektek is látni kell, hogy valóban ad 30% támogatás! Miért? Azért mert a Lakáskasszák csak államkötvényekben tarthatják a pénzüket, ergó állam bácsi azonnal kölcsön is veszi a pénzt! A másik oldalon viszont vissza is veszi az Áfá-val a nagy részét! Szóval az állami támogatás csak az emberek ösztönzésére szolgál, hogy állam bácsi használhassa a pénzünket! De, a lakáshoz jutásban óriási, egyik legjobb segítség! Ha a sok devizahiteles lakáskasszán keresztül jutott volna pénzhez, akkor nem lenne ilyen bajban! Miért nem kell félni a lakáskasszánál állam bácsitól? Mert nem érdeke az aranytojást tojó tyúkjától megválni. Egészen addig amíg nálunk még mélyen 20% alatt van a lakáskaszákkal rendelkezők száma szemben pld. a cseh 55%-al, vagy egyéb nyugat-erurópai 70 és e fölötti %-os aránynál! Amikor ilyen magas lesz nálunk is, igen akkor már lehet attól tartani, hogy megadóztatja, mint tették azt a cseheknél is már 55%-nál! Ahhoz pedig még kell jó pár év!
Fenntartásokra jó példa még a Quantum XXL, szóval nem egyszerű okosnak lenni!
Tedisreal: Az egyik legjobb befektetés a tudásba fektetni, ez még mindig igaz! A nagypénzzel rendelkezőknek is komoly fejtörést okoz a befektetés a mostani helyzetben, tekintettel a pénzügyi világ körüli sötét felhők miatt! Többit majd privátban. 
Gondolkodásmód, befektetés, kereskedés! Ezek a kulcsszavak igazak a kisösszeggel való bánásmódra is.
Aki lakást szeretne: ismeritek a FREN rendszert? Itt bővebben is találsz róla anyagot, szerintem nagyon jó a rendszer! Nem csak lakáshozjutásban. https://www.fren-system.co.uk/
Ami miatt nem könnyű a döntés manapság, és ebben titcarnak igaza van!
http://idokjelei.hu/2011/10/a-derivativa-valsag-ami-elpusztithatja-a-penzugyi-rendszert/ Sok dologra rávilágít ez is.
Szeptembertől apokalipszis a világgazdaságban - FN24
Azt már látom, hogy a következő pókertáborban lesz befektetési guru is, aki majd tart előadást belőle! :)

nem a félelem irányít, hanem a józan ész :D az egész konstrukcióban az egyetlen pozitív dolog, hogy kaphtasz kedvezméynes hitelt rá (de ahhoz hogy értelmes mennyiségű hitelhez juss, jóval többet kell befizetni, mint amennyinél maximálva van az állami támogatás, tehát megint nem vagy igazán előrébb sokkal), asszem az összegyűlt összeg 3xát veheted fel. évi 200K-nál van a max támogatás, az 4.nemtommennyi év alatt kevesebb mint 1 milla, tehát hitelestől sincs 4 millád, ami azért lakásra elég sovány. hosszabb futamidőnél már nagyon alacsony hozam jön ki, mert hiába kapod a 30%ot, ha a tőkéd 1-2%on pörög többet buksz. ha meg többet fizetsz be, megint nem olyan jó, mert összegben van maximálva a támogatás és akkor nagyon sok pénzed áll nagyon kevés kamaton, tehát megintcsak nem vagy előrébb :) nincs kedvem végigszámolni példán, de aki nem hiszi számoljon utána :)

fren: Future Real Estate Network (FREN) | Kiszámoló - egy blog a pénzügyekrôl

idokjelei cikk meg hatalmas bullshit, 0 mondandóval szvsz.

wallsh
Válasz titcar kommentjére
2012. okt. 14. 13:46

nem a félelem irányít, hanem a józan ész :D az egész konstrukcióban az egyetlen pozitív dolog, hogy kaphtasz kedvezméynes hitelt rá (de ahhoz hogy értelmes mennyiségű hitelhez juss, jóval többet kell befizetni, mint amennyinél maximálva van az állami támogatás, tehát megint nem vagy igazán előrébb sokkal), asszem az összegyűlt összeg 3xát veheted fel. évi 200K-nál van a max támogatás, az 4.nemtommennyi év alatt kevesebb mint 1 milla, tehát hitelestől sincs 4 millád, ami azért lakásra elég sovány. hosszabb futamidőnél már nagyon alacsony hozam jön ki, mert hiába kapod a 30%ot, ha a tőkéd 1-2%on pörög többet buksz. ha meg többet fizetsz be, megint nem olyan jó, mert összegben van maximálva a támogatás és akkor nagyon sok pénzed áll nagyon kevés kamaton, tehát megintcsak nem vagy előrébb :) nincs kedvem végigszámolni példán, de aki nem hiszi számoljon utána :)

És mi van akkor ha nem egyet kötsz hanem többet pl. 1 magadra 1 a házastársadra tudtommal lehet gyerekre meg nagyszülőre is. Ez bevett gyakorlat nagyon kevesen kötnek csak egyet. Szerintem se éri meg 4 évnél hosszabb időre kötni mivel csak áll a pénzed és szinte semmit nem kamatozik. Ja és 4 év után el kell tudni költeni szóval meggondolandó de a hozam az szerintem nagyon jó.

titcar
Válasz wallsh kommentjére
2012. okt. 14. 13:53

És mi van akkor ha nem egyet kötsz hanem többet pl. 1 magadra 1 a házastársadra tudtommal lehet gyerekre meg nagyszülőre is. Ez bevett gyakorlat nagyon kevesen kötnek csak egyet. Szerintem se éri meg 4 évnél hosszabb időre kötni mivel csak áll a pénzed és szinte semmit nem kamatozik. Ja és 4 év után el kell tudni költeni szóval meggondolandó de a hozam az szerintem nagyon jó.

itt jön elő a másik probléma: te meg tudod mondani, hogy neked pont 4 év múlva kell 1 lakás? másik, hogy 4 év alatt összejöjjön mondjuk 3M (amiből még 3x ennyi hitellel veszel lakást) az havi ~40K a kérdés meg nem ennyire vonatkozott :)
ez sztem kb. onnantól érheti meg, ha havi ~100Kt félretesz valaki és annak 1 részét pakolja ebbe.

Lompesz
Válasz balu999 kommentjére
2012. okt. 14. 14:43

4.08-tól :)
Index - Videó

Nagy spíler az öreg, csípem a fejét! A karton papíros tv reklámját nagyon bírtam!

A legnagyobb tudása az öregnek, ahogy leegyszerűsíti a dolgokat! :) Respect!

Wasserstein
2012. okt. 14. 14:57

Nagy spíler az öreg, csípem a fejét! A karton papíros tv reklámját nagyon bírtam!

A legnagyobb tudása az öregnek, ahogy leegyszerűsíti a dolgokat! :) Respect!

Biztos h hatalmas tapasztalattal és kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezik. A magyar Warren Buffet:D
Tegnap olvastam a Dunántúli Naplóban h jelenleg kb 2500-3000 Ft 1 kiló dió. Legalább annyira is kell rá vigyázni, mint az aranyra.

Lompesz
2012. okt. 14. 15:52

idokjelei cikk meg hatalmas bullshit, 0 mondandóval szvsz.

Végig olvastam a hsz-kat a kiszámoló blogban, kiváncsi vagyok mi lesz belőle! :)
Azt én is szeretném, hogy csak bullshit legyen! :)

hippiasz
2012. okt. 14. 16:20
Shaikon
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. okt. 14. 16:24
titcar
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2013. jan. 2. 21:01

Quantum-os témából kaptak vmi pénzt az érintettek vagy 100% tőke bukta?

Mabohai
2013. jan. 3. 23:36

Quantum-os témából kaptak vmi pénzt az érintettek vagy 100% tőke bukta?

40-50% körüli volt a bukó, állítólag pereskednek is, de én úgy döntöttem, nem gazdagítom feleslegesen az ügyvédeket, úgyhogy erről nem tudok többet. A többi megmaradt rendesen a számlán, ki lehetett venni.

Élő ügyfélszolgálat