Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > Alternatív befektetési lehetőségek pókereseknek (?)

weeee7
Válasz redoubtable kommentjére
2011. dec. 28. 15:18

1 millióból 10% al hogy lesz 3 millió következő évre?

epic komment :D

törpapa
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2011. dec. 28. 15:26

Köszönöm a tanácsokat!

Fordítások megtartották a lényeget, vagy érdemesebb angolul tanulmányozni?

Orang3J3ws99
Válasz törpapa kommentjére
2011. dec. 28. 15:39

Köszönöm a tanácsokat!

A könyveket megkapod magyar nyelven is, azok jók szerintem.

Mabohai
Válasz törpapa kommentjére
2011. dec. 28. 15:48

Köszönöm a tanácsokat!

Szerintem is nagyon jók, nem kell erőlködni angollal.

proxxi
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. dec. 28. 16:22

Nagyon hasznos dolgokat lehet itt olvasni :)

Tisztázni kéne azt is, hogy egyáltalán mi az a minimum pénzmennyiség, amivel érdemes lenne belevágni egy befektetésbe?

Teszem azt kis pénzű emberként 1 - 200 000Ft -ért megérné már aranyat venni pl, és időnként még venni hozzá, hogy majd X év múlva esetleg hasznot hozzon?

Érdemes lenne egyáltalán pl. 200 000 Ft -ot egy pénzalapba fektetni kezdésként?

érdemes, ha minden évben tudsz hozzátenni. én jelenleg évi 500 ezret teszek különböző alapokba. később ez kamatadómentes lesz (és az APEH sem férhet hozzá adott esetben), ami több millió Ft-nál már számottevő

proxxi
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2011. dec. 28. 16:23

Befektetési alapban 5 MM HUF alatt ne gondolkodj, mert ott van minimum vásárlási mennyiség, illetve a magas költségek miatt nem éri meg ilyen összeg alatt befektetni.

ezzel nem értek egyet.

[/QUOTE]Fontos lenne számodra egy pénzügyi terv. Azaz, mekkora összegeket szeretnél befektetni egy év alatt, mik az 5-10-15 éves terveid, reálisan mennyi pénzt fogsz keresni, illetve félretenni... Ezek függvényében lehet kialakítani egy hosszabb távú pénzügyi tervet, ami passzol a céljaidhoz.[/QUOTE]

ezzel viszont tökéletesen

wallsh
Válasz proxxi kommentjére
2011. dec. 28. 16:38

érdemes, ha minden évben tudsz hozzátenni. én jelenleg évi 500 ezret teszek különböző alapokba. később ez kamatadómentes lesz (és az APEH sem férhet hozzá adott esetben), ami több millió Ft-nál már számottevő

Sok ember például így oldja meg a nyugdíját.
Erre jó megoldás lehet a UL megfelelő kezeléssel. Nem is kell feltétlenül 500 ezret évente beletenni. Mindenki a saját megcélzott életszínvonala és a tervezett "nyugdíjba vonulásához" mérten alakítja. Jellemzően 10-35 év és 100 ezer és 2-3 millió között mozog a két skála. Az összeg ráadásul életszínvonal változás esetén is rugalmasan alakítható.Akit érdekel az ilyen életjáradék megoldás vagy saját "nyugdíj" megteremtése és kérdése van privátban szívesen válaszolok.

proxxi
Válasz wallsh kommentjére
2011. dec. 28. 16:54

milyen alapokat használsz?

wallsh
Válasz proxxi kommentjére
2011. dec. 28. 17:41

milyen alapokat használsz?

Egy profi csapatot veszek igénybe akik egy fix összegért kezelik a befektetést. Olyan mint a privát banking csak nem kell hozzá 10-30 milliós induló\belépő keret. Jellemzően Pioneer; CONCORDE és Raiffeisen alapokkal dolgoznak. Mivel a nagy kockázatokat kerülni kell (a nyugdíjat kínos volna bukni, vagy akár a tervezett összeg alatt abszolválni) ezért nagyobb részben pénzpiaci és kötvény túlsúlyos a portfólió és a kisebb részt a részvények teszik ki.

redoubtable
Válasz wallsh kommentjére
2011. dec. 28. 18:09

Mi foglalkozunk forexel. Kockázattűréstől függ hogy mekkora hozamot érhet el a befektetés. Ha kis kockázatot vállalsz akkor elérhetsz 30% ot ha nagy kockázatot vállalsz elérhetsz 100%. Tehát meglehet az 1M ből a 2M. De ha valaki 1millióból nekem csinál egy év alatt 3 at ,azt befizetem egy luxuskurvához. Azt nem mondom hogy lehetetlen ,de kb olyan mint megnyerni a 10M gar os SM et.

Élő ügyfélszolgálat