a befektetések elosztása a kockázat csökkentése céljából?
mire gondolsz?
Akartam irni, hogy OTP reszvenybe, de latom mar meglépted. :)
Sok reszveny esett es 2-3 even belul varhatoan ismet eleri a fel evvel ezelotti szintjet de az OTP olyan melyponton van a piaci arahoz kepest, hogy nem igazan bukhatsz (sztem Warren Buffet is ezt ajanlana :)).
Viszont ne lepodj meg ha visszacsuszik meg ujra 1600 korulre mivel ma az OTP sajat reszevenyvasarlasi akcioja dobta meg ennyivel.
OTP részvénypapír mellett döntöttem.De még nem vettem meg valószínűleg ma fogják jóváírni a számlámon a pénzt szóval ezért nem.
Azóta, hogy nyitottam ezt a topikot 335 pontot ment fel.
Elég nyomasztó 220K ft-ot számít.(ennyi lenne már a "haszon")Így meg már nem merem megvenni.Vagy ezzel ne foglalkozzak?
a befektetések elosztása a kockázat csökkentése céljából?
mire gondolsz?
A brókerek szerint ez a diverzifikáció. Kicsit szélesebb látókörű pénzügyi szakik szerint pedig: egy része részvénybe, egy része aranyba, egy része ingatlanba, egy része cégbe, egy része pedig bankba/kötvénybe/egyébbe.
ha hosszu tavra gondolkozol- 1 ev + , akkor jo lehet az OTP reszveny, habar kis orszag kis bankja...hmmm.....egyebkent arany, most, gyorsan, azzal kb 6-8 honap alatt is lehet keresni, de hosszutavon figyelni kell mikor adod el, de nem gondolom, hogy az elkovetkezo 2 evben olcsobb lessz mint most... Arany mellett szol, hogy ha most veszed es 6-10 honap mulva eladod amikor az ingatlanarak a padlon vannak, lehet valtani ingatlanra...
Én bizom az OTP-ben. Szóval bevásároltam. Mondjuk elég drágán vettem,még csak most leszek egálban,de hosszútávon gondolkozom.
Az ingatlan is jó befektetés lehet.
legalább a befektetés szó jelentésével legyünk már tisztában, mielőtt észt osztunk :D
Ezt hogy érted? A befektetés (ha nem tévedek) a jelenbeli pénz felhasználásáról való lemondás a jövőbeli hozam reményében. Ebbe pedig mindegyik eszköz beletartozik, amit felsoroltam. Nem észosztásként írtam, de sokan félreértelmezik a diverzifikációt, és csak a tőzsdén belül értelmezik, ami azért eléggé kockázatos...
olvasd el mit írtál. ki írt arról, hogy csak részvények közt kell diverzifikálni? :)
mind1 csak a "brókerek szerint ez" rész ütött 1 kicsit.