High_TT
Válasz High_TT kommentjére
2009. márc. 23. 15:32

a befektetések elosztása a kockázat csökkentése céljából?
mire gondolsz?

DirkG
Válasz titcar kommentjére
2009. márc. 23. 15:36

Akartam irni, hogy OTP reszvenybe, de latom mar meglépted. :)
Sok reszveny esett es 2-3 even belul varhatoan ismet eleri a fel evvel ezelotti szintjet de az OTP olyan melyponton van a piaci arahoz kepest, hogy nem igazan bukhatsz (sztem Warren Buffet is ezt ajanlana :)).
Viszont ne lepodj meg ha visszacsuszik meg ujra 1600 korulre mivel ma az OTP sajat reszevenyvasarlasi akcioja dobta meg ennyivel.

Steveeland
2009. márc. 23. 16:31

OTP részvénypapír mellett döntöttem.De még nem vettem meg valószínűleg ma fogják jóváírni a számlámon a pénzt szóval ezért nem.
Azóta, hogy nyitottam ezt a topikot 335 pontot ment fel.
Elég nyomasztó 220K ft-ot számít.(ennyi lenne már a "haszon")Így meg már nem merem megvenni.Vagy ezzel ne foglalkozzak?

Részvényenként többezer pontot akarsz évek alatt nyerni. Viszont ajánlom hogy amennyiben nem forgatod a portfoliód aktívan, úgy ne nagyon nézegesd az árfolyamot, max félévente, különben simán szívrohamot kapsz. That's tőzsde :)

ervino
2009. márc. 23. 16:44

a befektetések elosztása a kockázat csökkentése céljából?
mire gondolsz?

A brókerek szerint ez a diverzifikáció. Kicsit szélesebb látókörű pénzügyi szakik szerint pedig: egy része részvénybe, egy része aranyba, egy része ingatlanba, egy része cégbe, egy része pedig bankba/kötvénybe/egyébbe. Persze ahhoz már nagyobb összeg kell, hogy így diverzifikáljunk...

Mindenesetre én azt látom: ilyenkor, válság közepén, illetve majd a vége felé részvénybe érdemes beszállni, ha viszont már régóta "dübörög" a gazdaság, akkor inkább aranyba. És csak azt tudom mondani, mint Steeveland: türelem, türelem, türelem, nem szabad az első pár százalék esés után pánikolni. Nekem már vagy 100K-m elment az ilyesmire, fogadd meg!

titcar
Válasz ervino kommentjére
2009. márc. 23. 16:58

A brókerek szerint ez a diverzifikáció. Kicsit szélesebb látókörű pénzügyi szakik szerint pedig: egy része részvénybe, egy része aranyba, egy része ingatlanba, egy része cégbe, egy része pedig bankba/kötvénybe/egyébbe.

legalább a befektetés szó jelentésével legyünk már tisztában, mielőtt észt osztunk :D

Gus
2009. márc. 24. 5:31

ha hosszu tavra gondolkozol- 1 ev + , akkor jo lehet az OTP reszveny, habar kis orszag kis bankja...hmmm.....egyebkent arany, most, gyorsan, azzal kb 6-8 honap alatt is lehet keresni, de hosszutavon figyelni kell mikor adod el, de nem gondolom, hogy az elkovetkezo 2 evben olcsobb lessz mint most... Arany mellett szol, hogy ha most veszed es 6-10 honap mulva eladod amikor az ingatlanarak a padlon vannak, lehet valtani ingatlanra...

133Roland
Válasz Gus kommentjére
2009. márc. 24. 11:11

Én bizom az OTP-ben. Szóval bevásároltam. Mondjuk elég drágán vettem,még csak most leszek egálban,de hosszútávon gondolkozom.

Az ingatlan is jó befektetés lehet.

ervino
2009. márc. 24. 11:35

legalább a befektetés szó jelentésével legyünk már tisztában, mielőtt észt osztunk :D

Ezt hogy érted? A befektetés (ha nem tévedek) a jelenbeli pénz felhasználásáról való lemondás a jövőbeli hozam reményében. Ebbe pedig mindegyik eszköz beletartozik, amit felsoroltam. Nem észosztásként írtam, de sokan félreértelmezik a diverzifikációt, és csak a tőzsdén belül értelmezik, ami azért eléggé kockázatos...

titcar
Válasz ervino kommentjére
2009. márc. 24. 12:38

Ezt hogy érted? A befektetés (ha nem tévedek) a jelenbeli pénz felhasználásáról való lemondás a jövőbeli hozam reményében. Ebbe pedig mindegyik eszköz beletartozik, amit felsoroltam. Nem észosztásként írtam, de sokan félreértelmezik a diverzifikációt, és csak a tőzsdén belül értelmezik, ami azért eléggé kockázatos...

olvasd el mit írtál. ki írt arról, hogy csak részvények közt kell diverzifikálni? :)
mind1 csak a "brókerek szerint ez" rész ütött 1 kicsit.

ervino
2009. márc. 24. 13:34

olvasd el mit írtál. ki írt arról, hogy csak részvények közt kell diverzifikálni? :)
mind1 csak a "brókerek szerint ez" rész ütött 1 kicsit.

Naja. Néha előbb szól a szám, minthogy mindent átgondolna a fejem. Pár buyin már ment el ilyesmire... Valamiért csak a részvényekre gondoltam hirtelen. Bocsánat, nem voltam eléggé körültekintő.

Élő ügyfélszolgálat