Visaval ha főleg európában fizetsz vigyázni kell, mert az elszámolás USD-ben történik, tehát ha euróban fizetsz dupla a költsége. (ezeknél a kártyáknál persze ez alacsonyabb de nem zéró)
Nem ismerem a skrillt, szóval lehet hogy nem sokat segítek. Ahogy ezek a netes pénzintézetek működnek, hogy a számládhoz aktiválhatsz tetszés szerinti devizákat (majdnem tetszés szerinti, lehet hogy burundi uggban nincs, de minden normálban van). Ilyenkor kapsz egy számlaszámot ami egy adott országbeli hely szám, USD esetében egy korrekt amerikai bank, ABA routing numberrel tokkal vonóval. Ami arra a számlára érkezik, azt jóváírják az accountodon (praktikusan napon belül, ami amerikai átutalásnál nagy flash) és használhatod. A belső számlák között konvertálhatsz de a TFW esetében felesleges is, mert ha használod a kártyádat automatikusan vált, egy nagyon baráti ~0.2% körüli fee mellett. Nagy varázslat nézd meg.
Miért nem veszel egy profitól skrill pénzt kpért és win-win? Egyikőtöknek sincs költsége
Miért nem veszel egy profitól skrill pénzt kpért és win-win? Egyikőtöknek sincs költsége
Revoluton bármikor csinálhatsz új pénznemben alszámlákat, szóval nyugodtan csinálj minden pénznemben, amit használsz. Nekem van usd, huf, eur is, általában euróval töltöm fel az eurós számlát, azt váltom középárfolyamon forintra már a revoluton belül és forintban fizetek itthon.
Én általában olyan számlára töltök fel pénzt amilyen a kártyám (skrillnél mindig felteszi a kérdést hogy a kártya gbp-nek néz ki, és szeretném-e abban feltölteni, de nem a dollárossal dollárt, euróssal eurót) Nekem ez megszokás, szerintem ha nem hétvégén töltesz fel úgy, hogy váltani kell akkor nem fizetsz rá. https://www.revolut.com/legal/fees/
Mindig a helyi valutából próbálja először levonni.
Ha euróban fizetsz eurós számlát, ha forintban akkor a forintos számlát.
Itt mindig figyelj arra hogy hétvégén ha a Revolut vált akkor egy picit ráfizetsz a váltásra. Még mindig jobban jársz mint a skrill váltással, de apró odafigyeléssel elkerülve a hétvégi váltásokat még többet spórolhatsz.
a hétvégi átváltásokon nyer a cég
az extra atm pénzfelvételeknél (felszámít 200€ után 2%-ot az ingyenes kártyánál) Én úgy számoltam ez még mindig jobb mint a skrill (€/$) HUF kp felvétel.
havidíjas kártyái is vannak
meg gondolom a kártyahasználat után is csorog nekik valami
Köszönöm Balázs!