Jelentős mértékű forintgyengülés indult el a délutáni órákban mind az euróval, mind a dollárral szemben, a komoly részvény- és állampapírpiaci zuhanással párhuzamosan. A forint/euro jegyzések reggel 252 körül kezdték a napot, napközben 250 körül is járt az árfolyam, míg a késő délutáni órákban 260 közelében járt a kereskedés.
A forint/dollár kurzus a reggeli 186-ról a délelőtt még kedvező befektetői környezteben 182 körül is járt, majd késő délutánra 190-ig emelkedett (szintén 4%-os napon belüli zuhanás).
Forrás: portfolio
A legrosszabb hét a New York-i Tőzsde életében, történelmi rekord dőlt meg
itthon is hasonló a helyzet.
az otp ma pl állt 3300on, ami a könyv szerinti értékével egyenlő kb.
mindemellé ilyet is olvastam:
hvg.hu - hÃrek szünet nélkül : „Egy gyönyörű barátság kezdeteâ€? - Mol, OTP. Hadműveleti terület: Magyarország
mondjuk egy kicsit összeesküvés elmélet fílingje van, de egy nagyon fontos dologra felhívja a figyelmet:
"4. Közben kitört a pénzügyi válság, amely a világ tőzsdéinek zuhanásával, devizák gyengülésével, szélesebb értelemben a nyugati világ hitelből épített, fikciós vagyonának jelentős leértékelődésével jár, vele szemben pedig Ázsia, az olajországok és Oroszország (az árut és energiát valójában megtermelő régiók) befolyásának növekedésével."
gyakorlatilag a modern világ legnagyobb válságát éljük, ami a pénzügyi piacokat illeti.
ma ismét történelmet írhat a devizapiac, amennyiben tovább gyengül a font és leesik 1.0 alá az euróval szembeni árfolyama:
hvg.hu - hÃ*rek szünet nélkül : Mélységi rekord - Padlót fogott az angol font
(gyakorlatilag már most is mindegy, hogy fontos vagy eurós asztalon játszunk, már aki persze)
a 0,5%-os kamatláb nem túl alacsony, nem hagynak elég mozgás teret maguknak és úgy járhatnak mint Japán, hogy addig csökkentenek, hogy már nem lesz hova csökkenteniük
Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.mp4
Kb. a negyedik perctől kezdődik az érdekes rész. Én nem tudtam, hogy keletkezik a pénz, és hogyan forog a világban, érdekes történet. Igaz e egyáltalán? Nagyon durva...
Zeitgeist.Addendum.DVDRip.XviD.mp4
Kb. a negyedik perctől kezdődik az érdekes rész. Én nem tudtam, hogy keletkezik a pénz, és hogyan forog a világban, érdekes történet. Igaz e egyáltalán? Nagyon durva...
Az a rész a legjobb, ami a 69-es perről szól. Ez alapján ha hitelt veszek fel, és nem tudom visszafizetni, ezért a jelzálogba vett házam vagy akármim elveszik, beperelhetem a bankot, mert nem törvényes ellenértékű az általa kreált pénz amit adott. Semmilyen törvény nem adott neki erre jogot.
"Csak Isten tud a semmiből valami értéket létrehozni"
Minden alkalommal amikor pénzt kölcsönzöl a banktól, akár jelzáloggal, akár hitelkártyával, a pénz amit kapsz nem csupán nem valódi, hanem törvénytelen is, ami érvényteleníti a szerződést. A bank sosem rendelkezett a pénzzel, mint tulajdonnal.
Az a rész a legjobb, ami a 69-es perről szól. Ez alapján ha hitelt veszek fel, és nem tudom visszafizetni, ezért a jelzálogba vett házam vagy akármim elveszik, beperelhetem a bankot, mert nem törvényes ellenértékű az általa kreált pénz amit adott. Semmilyen törvény nem adott neki erre jogot.
"Csak Isten tud a semmiből valami értéket létrehozni"
Minden alkalommal amikor pénzt kölcsönzöl a banktól, akár jelzáloggal, akár hitelkártyával, a pénz amit kapsz nem csupán nem valódi, hanem törvénytelen is, ami érvényteleníti a szerződést. A bank sosem rendelkezett a pénzzel, mint tulajdonnal.
ez az a film ahol a film készítők a megoldást a pénz és a társadalmi osztályok eltörlésében látják, ahol mindenki jól él és senkinek nem kell dolgoznia... (ez így nagyjából szó szerint elhangzik benne).