Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > USD - EUR - avagy hogyan alakulnak az árfolyamok

Wasserstein
Válasz kanrich_ kommentjére
2015. jan. 8. 16:19
crazy3317
2015. jan. 8. 17:52

forint alapú számláról történő beutalásnál, ha van deviza alszámla hozzá, akkor a cashout €-ban érkezik meg az alszámlára (€ alapú) ?

xlajkoq
Válasz Krejdül kommentjére
2015. jan. 9. 17:34

Megoldás: Skrill v. Neteller, hozzá bankkártya, és még NAV sem baszogat.[/QUOTE]

Üdv, skrill számlát használva töltöttem fel marathonbetre. Ha ki akarnám venni a pénzem mi lenne a legjobb (legolcsóbb) módszer ? Próbáltam minél jobban körüljárni és úgy tudom, hogy adózni a bankszámlára érkező bevétel után kell. Ha én mondjuk skrill cardot használnék ami nem jelenik meg elvileg a bankszámlakivonaton (így értelmeztem a skrill leírását) az járható út lenne ?

BladeGamer
Válasz xlajkoq kommentjére
2016. nov. 10. 20:17

Sziasztok.

A segítségetek szeretném kérni.
Van egy $-os Skrill számlám amihez Skrill Mastercard kártyát igényeltem amivel többször is vásároltam már.
Több esetben is előfordult, hogy az eladó megkérdezte tőlem, hogy Forintban, vagy USD-ben akarok fizetni a kártyával.
Itt jönne a kérdésem. Melyiket válasszam ilyen esetekben? Melyik esetnél ki és hogyan váltja át a devizát? Vagy teljesen mind1 melyiket választom, azaz ugyan olyan árfolyamon fogják váltani a $-t?
Segítségetek előre is köszönöm.

Krejdül
Válasz crazy3317 kommentjére
2016. nov. 10. 20:30

forint alapú számláról történő beutalásnál, ha van deviza alszámla hozzá, akkor a cashout €-ban érkezik meg az alszámlára (€ alapú) ?

Nem,
az alszámlának van külön számlaszáma.

ria05
2016. nov. 10. 20:33

nem mindegy a valuta váltás árfolyamát utólag számolja fel a Skrill és minden bank és nem a vásárlás napján érvényes tarifával, hanem a könyvelés napján az aktuális árfolyamon. Természetesen napokkal később, és vagy + vagy - lesz az árfolyam a vásárlás napjához képest. Ha a számla $-os és a kari is akkor kérd $-ba, akkor nem lesz váltás, ha a számla forintos a kari meg pl €-os akkor meg forintba érdemes vásárolni. De sok terminál alapból forintba terheli be amit majd utólag a Skrill vált át.

Krejdül
Válasz BladeGamer kommentjére
2016. nov. 10. 20:34

Sziasztok.

A segítségetek szeretném kérni.
Van egy $-os Skrill számlám amihez Skrill Mastercard kártyát igényeltem amivel többször is vásároltam már.
Több esetben is előfordult, hogy az eladó megkérdezte tőlem, hogy Forintban, vagy USD-ben akarok fizetni a kártyával.
Itt jönne a kérdésem. Melyiket válasszam ilyen esetekben? Melyik esetnél ki és hogyan váltja át a devizát? Vagy teljesen mind1 melyiket választom, azaz ugyan olyan árfolyamon fogják váltani a $-t?
Segítségetek előre is köszönöm.

Nem, ha usd-ben választod a terhelést, akkor a terminált üzemeltető bank váltja át a forintösszeget dollárra, és úgy küldi tovább a mc és a skrill felé. Ha forintban választod a terhelést, akkor az az összeg megy a kártyaszolgáltató és a skrill felé, és a skrill váltja át dollárra. Bár már nem annyira kedvező, mint régebben, általánosságban elmondható, hogy a skrill még mindig jobb rate-el vált, mint az itthoni POS terminálokat üzemeltető bankok, tehát a forintos terhelést célszerűbb választani.

Ez ugyanígy igaz az atm-es készpénzfelvételre is.

BladeGamer
2016. nov. 10. 20:50

Tehát, ha nekem $-os a skrill számlám és $ a skrill Mastercard-om is akkor forintban érdemesebb a terhelést kérni?
Jól értelmeztem?

Krejdül
2016. nov. 10. 21:06

Ha forintban vásárolsz, akkor igen. Ha $-ban kérnéd a terhelést, akkor a POS terminált üzemeltető kereskedelmi bank váltaná neked a terhelendő HUF összeget USD-re rosszabb árfolyamon, mint a skrill.

BladeGamer
2016. nov. 10. 21:17

Köszönöm szépen a segítségetek. Akkor eddig rosszul gondolkoztam, mert mikor kérdezték, akkor mindig USD-ben kértem a terhelést.

Élő ügyfélszolgálat