szerintem is érdemes lesz ettől függetlenűl dollárban játszani:
1. a gyengébb amerikai ellenfelek dolcsis asztalokon lesznek, nekik mindegy az egész.
2. az eu-s regularek átmennek az euros asztalokhoz, hogy ne veszítsenek az átváltásokon.
tehát: dollaros asztalokon jobb fish/regular arány, ami miatt bőven megéri az az évi pár százalék veszteség.
Valamennyire kapcsolódik a témához a mai esetem, ami nem példátlan. Annak idején forintos lett az MB-s számlám, mert akkor még forintos Mastercardom volt, így ez látszott észszerűnek. Aztán a Mastercard bekrepált, nem tudtam vele többé befizetni a hülye K&H baromkodása miatt, és jött a Visa Classic, amelyet azonban már dollárosra csináltattam. És innentől érdekes a történet. Ma - mint említetettem - már sokadszor fordult elő velem, hogy kikértem a dolláros teremből egy kisebb összeget, esetünkben 33700 forintot, amely rákerült a forintos MB-s számlámra, amely viszont (nem tudom miért) "ojróban" küldi el azt a Visamra, ahol átkerül dollárba, majd onnan már forintban veszem ki. Amikor ezt először végiggondoltam magam is beleszédültem, de sok esetben kifejezetten jól jön ez a sok váltogatás, mint ma is, mikor kivettem a pénzem az automatából. 33700 forint helyett ugyanis 36000 forintot köpött ki a gép (mivel nem a saját bankom automatája volt, így nem tudtam megnézni, hogy mennyi maradt még rajta, de párszáz forint nyilván), holott gyakorlatilag egy kanyi fillér sem volt rajta az utalást megelőzően, tehát jó 2500 forinttal több pénzem lett a sok ide-oda váltogatást követően. És ahogy mondtam is, korábban már számos esetben előfordult ez. Igazándiból nem értem, de nem is akarom érteni, jól van ez így. ;)
Igazándiból nem értem, de nem is akarom érteni, jól van ez így. ;)
Igazándiból nem értem, de nem is akarom érteni, jól van ez így. ;)
Aztán ne csodálkozz, ha egyik éjjel megáll a házad előtt a "NAGY FEKETE AUTÓ!!!" :)
Küldök pár ezer dollárt, átváltod nekem?
arra valakinek valami 5let hogy hoygan lehetne a lehető legtöbb manit euróban tartani, de úgy, hogy az ember ne bukjon az odavissza váltással amikor depózik ill. kessoutol? (azon kívül persze, ah eurós termekben játszik)
Bojkottálni kell ezt a kibasz.tt $-t. Új világrend, új valuta. Tessék euróban játszani :)
Bojkottálni kell ezt a kibasz.tt $-t. Új világrend, új valuta. Tessék euróban játszani :)
Azt tudja valaki, hogy ha MB-ről tolok ki pénzt bankszámlára, akkor a kiutalás pillanatában érvényes árfolyam szerint váltják?
A politikai helyzet alakulása miatt most ez nagyon nem mindegy.