_Roll_
Válasz ThxLittleFish kommentjére
2009. febr. 18. 16:08
nah ezért ez erős :D
talán egy icipicit. miért? szerinted nem így van?
Blatand
Válasz attiati kommentjére
2009. febr. 18. 16:12
Mert nem bírsz elvonatkoztatni.
Ha kifejteném, igazat adnál, de így nehéz lesz.
Az egy dolog hogy a média állandóan hazudozik és a jelentéktelen dolgokat felfújja a jelentőseket meg elbagatelizálja, de egy világméretű válságot nem tud gerjeszteni a média meg az emberi psziché, szerinted ha erősen gondolok arra hogy nincs válság akkor nem lesz???
titcar
Válasz _Roll_ kommentjére
2009. febr. 18. 16:12
nem. de inkább ne kezdjünk el politizálni, mert abból nem sül ki jó.
ThxLittleFish
Válasz _Roll_ kommentjére
2009. febr. 18. 16:18
Nyilván az egy-két "kedvező" részlete, lehet világválságra fogni a dolgokat, meg az is hu de jó, hogy a tv-rádió azt is bejelenti hogyha találkoznak a miniszterek egymással... (hatalmas dolgok ezek... :D)stb. És néhányan biztosan azt veszik ebből ki, hogy feri megtesz mindent az országért, de azért elég sokan éhesek maradnak és éhes ember nem fog rájuk szavazni...
nagy szarban az ország és ez egészében senkinek sem jó...
_Roll_
Válasz ThxLittleFish kommentjére
2009. febr. 18. 16:26
Nyilván az egy-két "kedvező" részlete, lehet világválságra fogni a dolgokat, meg az is hu de jó, hogy a tv-rádió azt is bejelenti hogyha találkoznak a miniszterek egymással... (hatalmas dolgok ezek... :D)stb. És néhányan biztosan azt veszik ebből ki, hogy feri megtesz mindent az országért, de azért elég sokan éhesek maradnak és éhes ember nem fog rájuk szavazni...
nagy szarban az ország és ez egészében senkinek sem jó...
na. akkor egyet értünk :D csak ezek szerint félreérthetően írtam valamit. mondjuk lenne hozzáfűzni valóm, de szerintem úgyis tudja mindenki. és mindenkinek elege van már ebből. remélem azért lesz ez még jobb.
attiati
Válasz Blatand kommentjére
2009. febr. 18. 16:30
Az egy dolog hogy a média állandóan hazudozik és a jelentéktelen dolgokat felfújja a jelentőseket meg elbagatelizálja, de egy világméretű válságot nem tud gerjeszteni a média meg az emberi psziché, szerinted ha erősen gondolok arra hogy nincs válság akkor nem lesz???
Egy mondatban próbáltam összefoglalni, oda is írtam, hogy röviden. Félre is értetted, ahogy kell :)
1. két legerősebb emberi érzelem a gazdaságban:
mohóság--> több fogyasztás --> mindig szebbet jobbat
félelem--> eldobok mindent, akármennyit ér, nem érdekel, csak kapjak érte valamit
Ez hihetetlen lufikat, túl és alulértékeltségeket képes okozni minden pénz és tőkepiaci eszközben. Minél hosszabb ideig tart, és minél irreálisabb szinteket ér el, annál fájdalmasabb, és hirtelenebb a reális árak irányába az elmozdulás. Gyakorlatilag csak rövid ideig vannak a piacok (deviza, tőzsde.... bármi, akár az emberi várakozásokat is ide vehetjük) a reális szintjükön, mert máris kezdődik a következő túl vagy alullövés. Pusztán emberi psziché miatt.
2. média: eleve szenzációhajhász szektor, ritkán hiteles. Mint ilyen, az 1. pontot képes erősen befolyásolni. Főleg a tömeget. Megspékelve a szándékos félrevezetéssel. pl szándékos érdekvezérelt piacbefolyásoló hírek.
Nem én találtam ki, mielőtt belém kötsz. Így működik.
De tőzsde-póker között sok párhuzam van, úgyhogy csodálkozom rajtad (mert nem kezdő vagy).
Főleg, hogy támadsz egyből.
Blatand
Válasz attiati kommentjére
2009. febr. 18. 16:40
Leegyszerűsítve emiatt van jelenleg válság.
Az emberi psziché.... a média meg rápakol, és csak manipulálni kell onnantól az eufóriát, és a pánikot.
csak az a gond, hogy te ezt írtad és nem mindegy hogy részt vesz az okozásában, vagy a válságra rápakol
Blatand
2009. febr. 18. 16:41
így, hogy nem tudatosan de kijavítottad magad, én is értem mire gondolsz és egyetértek vele, amúgy ha bekapcsolod a tv-t még mindig mennek ezek a reklámok az a durva
attiati
2009. febr. 18. 18:40
csak az a gond, hogy te ezt írtad és nem mindegy hogy részt vesz az okozásában, vagy a válságra rápakol
Az emberi psziché szélsőségességére (mohóság, félelem) "pakol rá" a média (marketing, érdekek...), befolyásolja az emberi pszichét, de soha nem ellenkező irányba. Mohó vagy, még mohóbbá tesz, parázol, még jobban paráztat. Mert ez kell nekünk. Úgyhogy részt is vesz benne.
De sztem hagyjuk.
on