Jah és az meg szimplán nem igaz amit vki írt hogy a Magyarországon könnyű hitelhez jutni, a régióban (de talán még az egész EU-ban) is a legnehezebb... És már csak 1 dolog ehhez, hogy azért jelent meg annyi hitelintézet, tanácsadó iroda, stb. mert a magyar az egyik legjobb adós Bécstől keletre.
Nekem az furcsa, hogy a bankok ilyen könnyedén adtak/adnak hitelt bárkinek.
Én annyira nem értek veletek 1et, nem hiszem hogy mindenben a társadalom lenne a hibás... Amúgy kezd kicsit off lenni a topik:)
Szerintem az mindent elmond ugy általában a magyarok pénzügyi intelligenciájáról, hogy a Provident ugy reklámozza magat, hogy elromlott a 20k-s mikro, ezert menjunk hitelert hozzájuk.
Amugy meg sajnos ez a helyzet részben köszönhető ennek a tragya gazdasagi helyzetnek, meg a nyomornak, amiben kb. az átlagember él.
Én pl. teljesen ki vagyok akadva, hogy mi folyik manapság az iskolákban, értem ezalatt az álalános és középiskolákat főként...hihetetlen mennyit esett a tanítás/tanulás színvonala 10-15 év alatt...és az előttünk 10-15 évvel érettségizők pont ezt mondták a mi időnkben....ezen kéne kicsit elgondolkozni....manapság már megtapsolják ha valaki általános iskola végére képes megérteni és visszamondani a tartalmát egy fél oldalas általános szövegnek...
lasd meg ugyanezt: a legszarabb pesti lakotelepek parkolojaban parkolo vadonatuj, szep felnis golfok, focusok vagy akar meg jobb autok, amik siman tobbe kerulnek mint a xxxx tulajdonosuk egesz lakasa.
csomo ilyet lattam mar, egy-ketto lehet vendeg de az osszes tuti nem az
Messzire vezet ez a dolog. Kezdődött például ott, amikor leértékelődött a tanári pálya. Értem ezalatt, hogy egy időben a felvételi ponthatárok úgy néztek ki, ha valahová nem vesznek fel, akkor megyek tanárira. Aztán voltak akik ezek közül az elhivatottság nélküli, becsúszott emberek közül ott ragadtak és tanítani kényszerültek. Ebből a lélektelen dologból mi a fenét vár az ember. Szalagmunka, amit nem lelkesen végeznek...
én múltkor azon gondolkodtam, hogy a nép átlag hány %a tudna válaszolni, arra, hogy mondjuk 1 000 000 ft-t berak a bankba évi 10%-ra (csak hogy kerek számok legyenek, de akár számológépet is lehetne használni)
-1 évre és nincs kamatadó meg semmi
-1 évre és van 20% kamatadó
-3 hónapra és van 20% kamatadó
3.-ra asszem elég kis hányad tudna válaszolni.
én múltkor azon gondolkodtam, hogy a nép átlag hány %a tudna válaszolni, arra, hogy mondjuk 1 000 000 ft-t berak a bankba évi 10%-ra (csak hogy kerek számok legyenek, de akár számológépet is lehetne használni)
-1 évre és nincs kamatadó meg semmi
-1 évre és van 20% kamatadó
-3 hónapra és van 20% kamatadó
3.-ra asszem elég kis hányad tudna válaszolni.
ON:
300 az EUR megint!