Póker Fórum Archívum > Pénzügyek > USD - EUR - avagy hogyan alakulnak az árfolyamok

attiati
Válasz attiati kommentjére
2009. dec. 17. 12:32

Ahogy fél évvel ezelőtt a nagy dollárba menekülés után kialakult egy általános nézet, hogy $ elveszíti a kulcsvaluta szerepét, és tartós gyengülésnek indult, most ugyanúgy elindult egy erősödési trend. A piac már megkezdte a mozgását, és később mindegy, hogy mi, de valamilyen story majd előtérbe kerül hozzá. (ami ráerősít)

Mi állhat a hátterében? Kamatemelést áraznak dollárban, és elkezdik zárni a carry trade ügyleteket? Pontosabban a mögötte levő devizaügyleteket, mert a $ erősödés nem járt együtt a részvénypiacok esésével. Olyan, mintha másik devizát keresnének a játékhoz.
Érdekes, mert a $ a korábbi tradicionális carry trade devizához, a japán jenhez képest is erősödik. Viszont a jen az összes többi devizához képest erősödött az elmúlt pár napban. Tehát nem a jen a következő carry trade játékszer.

Mi szól ellene?
Év vége van, illikvid a piac, kis tőkével is könnyű trendet indítani, stopokat kiütni. De elég határozottnak tűnik ez a megindult $ erősödés.

R1per2
2010. jan. 26. 10:59

up

vélemények? Egész jól áll a dollár meg az euró is most.
Összegyűlt dollárom szerintetek jó időpont most forintra váltani? Vagy jobb megvárni a választásokat? Lesz még gyengébb a forint?

titcar
Válasz R1per2 kommentjére
2010. jan. 26. 11:07

up

vélemények? Egész jól áll a dollár meg az euró is most.
Összegyűlt dollárom szerintetek jó időpont most forintra váltani? Vagy jobb megvárni a választásokat? Lesz még gyengébb a forint?

a dollár az euróhoz képest erősödött, a huf tulképp nem sokat mozgott, mert az eur a főbb devizapárja, amihez viszonyítani szokás, szóval ft gyengülésről nem igazán lehet beszélni.
dodit sztem most jó lehet váltani ft-ra.

a választásoknak eléggé egyértelmű a kimenetele, különösebb kockázatok nem látszódnak miatta, így az már régen árazva van szvsz

attiati
Válasz titcar kommentjére
2010. jan. 26. 12:48

ellenvélemény, és szvsz :)

Attól függ, hogy milyen időtávon kérdezed. Ha most akarsz minden dodeszt leváltani, akkor szerintem lesz rá jobb időpont is. Ha az a kérdés, hogy most vagy 1 hét múlva egy kisebb részét, akkor nem tudom.

$ eur-al szemben trendet váltott. A forintunk ereje pedig korlátos 3 okból:
- csökkenő kamatfelár a főbb devizákkal szemben (kevésbé vonzó)
- a jegybanki alapkamat csökkenésére -> hozamok csökkenésére -> állampapírok árfolyamának emelkedésére is egyre kevésbé lehet játszani a további jegybanki alapkamat csökkentés korlátozottsága miatt (nem lehet tovább csökkenteni a kamatfelárunkat)
- szvsz van politikai kockázat: nem a választás eredményének a kimenetele, hanem a gazdaságpolitikai irány, illetve egy új kormány mindig a korábban megkötött háttéralkuk újratárgyalásával jár.

Úgyhogy én eur-al szemben tovább erősödő dollárra számítok.
És gyengülő ft-ra. Ez együtt usdhuf-ban csapódik le legjobban.

attiati
2010. febr. 5. 0:04

usdhuf-nak nem jelent holnap akadályt a 2-essel kezdődő árfolyam

dfecco23
2010. febr. 5. 0:13

usdhuf-nak nem jelent holnap akadályt a 2-essel kezdődő árfolyam

Jelenlegi váltásnál, is ha nézzük az összeg szinte már 200nak felel meg. Legalábbis ott ahol én néztem most ott pillanatnyilag 199,8 forint 1 $

Nyuzoo
Válasz dfecco23 kommentjére
2010. febr. 5. 0:19

Akinek windows 7e van az szemmel tudja követni másodperc pontossággal az árfolyamot ha kiveszi a gadgetsből az árfolyam mutatót!

R1per2
Válasz Nyuzoo kommentjére
2010. febr. 12. 15:15

Görökország történései nem fognak jót tenni az eurónak szerintem, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

nando42
Válasz R1per2 kommentjére
2010. febr. 12. 16:03

Törökország történései nem fognak jót tenni az eurónak szerintem, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.

Mi történt Törökországgal? (Most nem a Görög balhéra gondolsz? :) )

Petikepoker
Válasz nando42 kommentjére
2010. febr. 12. 16:06

1$=200,4Ft jelenleg. Jön fel mint a talajvíz:)

Élő ügyfélszolgálat