Ahogy fél évvel ezelőtt a nagy dollárba menekülés után kialakult egy általános nézet, hogy $ elveszíti a kulcsvaluta szerepét, és tartós gyengülésnek indult, most ugyanúgy elindult egy erősödési trend. A piac már megkezdte a mozgását, és később mindegy, hogy mi, de valamilyen story majd előtérbe kerül hozzá. (ami ráerősít)
Mi állhat a hátterében? Kamatemelést áraznak dollárban, és elkezdik zárni a carry trade ügyleteket? Pontosabban a mögötte levő devizaügyleteket, mert a $ erősödés nem járt együtt a részvénypiacok esésével. Olyan, mintha másik devizát keresnének a játékhoz.
Érdekes, mert a $ a korábbi tradicionális carry trade devizához, a japán jenhez képest is erősödik. Viszont a jen az összes többi devizához képest erősödött az elmúlt pár napban. Tehát nem a jen a következő carry trade játékszer.
Mi szól ellene?
Év vége van, illikvid a piac, kis tőkével is könnyű trendet indítani, stopokat kiütni. De elég határozottnak tűnik ez a megindult $ erősödés.
up
vélemények? Egész jól áll a dollár meg az euró is most.
Összegyűlt dollárom szerintetek jó időpont most forintra váltani? Vagy jobb megvárni a választásokat? Lesz még gyengébb a forint?
up
vélemények? Egész jól áll a dollár meg az euró is most.
Összegyűlt dollárom szerintetek jó időpont most forintra váltani? Vagy jobb megvárni a választásokat? Lesz még gyengébb a forint?
ellenvélemény, és szvsz :)
Attól függ, hogy milyen időtávon kérdezed. Ha most akarsz minden dodeszt leváltani, akkor szerintem lesz rá jobb időpont is. Ha az a kérdés, hogy most vagy 1 hét múlva egy kisebb részét, akkor nem tudom.
$ eur-al szemben trendet váltott. A forintunk ereje pedig korlátos 3 okból:
- csökkenő kamatfelár a főbb devizákkal szemben (kevésbé vonzó)
- a jegybanki alapkamat csökkenésére -> hozamok csökkenésére -> állampapírok árfolyamának emelkedésére is egyre kevésbé lehet játszani a további jegybanki alapkamat csökkentés korlátozottsága miatt (nem lehet tovább csökkenteni a kamatfelárunkat)
- szvsz van politikai kockázat: nem a választás eredményének a kimenetele, hanem a gazdaságpolitikai irány, illetve egy új kormány mindig a korábban megkötött háttéralkuk újratárgyalásával jár.
Úgyhogy én eur-al szemben tovább erősödő dollárra számítok.
És gyengülő ft-ra. Ez együtt usdhuf-ban csapódik le legjobban.
usdhuf-nak nem jelent holnap akadályt a 2-essel kezdődő árfolyam
usdhuf-nak nem jelent holnap akadályt a 2-essel kezdődő árfolyam
Akinek windows 7e van az szemmel tudja követni másodperc pontossággal az árfolyamot ha kiveszi a gadgetsből az árfolyam mutatót!
Görökország történései nem fognak jót tenni az eurónak szerintem, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
Törökország történései nem fognak jót tenni az eurónak szerintem, kíváncsi vagyok mi sül ki belőle.
1$=200,4Ft jelenleg. Jön fel mint a talajvíz:)