Lehet én érzem rosszul de szerintem ez nem a forint erősödésének köszönhető, hanem az euró és a dollár gyengülésének, ezt arra alapozom hogy Mo.-n a gazdasági növekedés ha jól tudom az 1%-ot se érte el, de most az olaj drágulása és az élelmiszer hiány nem tett jót az erre épülő valutáknak.
Nem tudom a hozzáb értők ezt hogyan látják.
Még annyit hozzá hogy ha a forint erősödne az az árakban is majd meglátszódna azaz nem lenne baj ha 1k euróért vagy dolárért nem 250-180k kapnánk hanem csak 230-130k mert kevesebb pénzt kapnál de mondjuk a kenyér se 300 hanem csak 150Ft lenne azaz kevesebb pénzt kapnál de kevesebbet is kéne fizetni.
Míg ha az euró és a dollár gyengül addig keveset kapsz de akár többet is fizethetsz.
A forint erősödése szándékos manipuláció eredménye, kétszer is emelték a jegybanki alapkamatot hozzá, nem a valutához van köze.
Más kérdés, hogy ott is erős inflációs hatások vannak az üzemanyag és élelmiszerárak növekedése miatt, de ez ugyanúgy itthon is igaz.
Persze nem vagyok szakember, csak az újságokban így olvastam.
Azért némileg köze van,bár sokszor nem is gondolnánk hogyan.Tegnap például a lengyel zloty tíz éves csúcsára került az euróval szemben + a török líra is erősödött euróval szemben ez pedig húzta magával a forintot 234 sőt egy ideig 233 alá.Az már egy más kérdés hogy tegnap nemzeti ünnep volt amerikában ezért a tőzsdék is zárva voltak,ebből következik viszont hogy a spekik lényegesen kevesebb tőkével is meg tudták mozgatni a piacot.
Meglátjuk hétfőn merre mozdulnak el a poziciók.
230Ft alatt az EUR: Index - Újabb forintcsúcs, nem lesz kamatemelés
OMG
230Ft alatt az EUR: Index - �jabb forintcsúcs, nem lesz kamatemelés
OMG
szerk: upsz most olvasom, hogy a goldmann sachs elemzői szerint 220-ig kéne erősödnie a ft-nak. omg.
nem hiszem el, már 150 alatt van a dolcsi..... közelebb a 140hez....
Ez is érdekes olvasmány: Index - Nagy zuhanás elÅ‘tt az euró?
Lassan kellene egy terem, ahol forintban játszhatunk...
nem hiszem el, már 150 alatt van a dolcsi..... közelebb a 140hez....