Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > Az IRS a WSOP Main Event legnagyobb nyertese

jak1
Válasz Pokeradmin kommentjére
2013. nov. 7. 14:25

Ja és, hogy nagyon nagyon pontosak legyünk, hivatalosan hazai kaszinóban szervezett nyeremény után, Magyarországon adózó, magyar állampolgárnak SZJA mentes a nyeremény! Legyen itt a WSOP! :)

jak1
Válasz Maxxxika kommentjére
2013. nov. 7. 14:27

Magyar adózásról?
A NAV mégis honnan tudná, hogy mennyi volt a bevételed és a kiadásod a pókerben?
Csak nem a sharkscope-ról?
Csakis a kiutalt összeg lehet jelen állás szernit az adózás alapja.

Maxi, az ugye megvan, hogy élő poker nyereményről beszélünk? :)

Maxxxika
2013. nov. 7. 14:29

Most már természetesen meg. :D

trixilw
Válasz jak1 kommentjére
2013. nov. 7. 15:04

Tehát ha kerestem idén 100 millió Forintot, de mindet elköltöttem, akkor nem kell SZJA-t fizetnem, jól értem?! Azért ennek fuss neki még egyszer szerintem...

nem futok neki, te olvasd el amit írtam. Na de Tir-X sejti a lényeget.

Idézek, egy apeh-os levélből, ami nemrég volt itt posztolva az akadémián:
[INDENT]
A személyi jövedelemadó szempontjából adóévnek a naptári évet kell tekinteni. Ez
azt jelenti, hogy az egyes adóévekben megszerzett bevétel és az ugyanazon években
felmerült költség különbözete lesz az adott évben megszerzett jövedelem. Az Szja tv.
4. § (1) bekezdése szerint: „Jövedelem a magánszemély által más személytől
megszerzett bevétel egésze, vagy a bevételnek e törvény szerint elismert költséggel,
igazolás nélkül elismert költséggel, vagy átalányban meghatározott költséggel
csökkentett része, . . . ..”

[/INDENT]
Mert ugye egy vállalkozás sem úgy működik, hogy köt egy 10 millió forintos üzletet, ahhoz neki társul egy 8 millió forintos anyag- és egyébköltsége, de nem a különbözetet adózza le, hanem a teljes 10 milliót. De ha így működik, meggyőzhető vagyok és lehet nekem túl jó a könyvelőm

Szerk.: vicces, hogy az adott topicban te voltál az első kommentelő.

Maverick404
2013. nov. 7. 15:19

Kory-t kéne megkérdezni, hogy tavaly vajon mennyit jattolt az FT után

BelaKecske
2013. nov. 7. 15:32

Magyarországon kaszinós bevétel után elvileg nem kell adózni, tehát lehet h Korinak sem kellett, viszont ha a nyereménye külföldről származó bevételnek minősül, akkor más a helyzet.

jak1
Válasz trixilw kommentjére
2013. nov. 7. 15:39

[INDENT]
A személyi jövedelemadó szempontjából adóévnek a naptári évet kell tekinteni. Ez
azt jelenti, hogy az egyes adóévekben megszerzett bevétel és az ugyanazon években
felmerült költség különbözete lesz az adott évben megszerzett jövedelem. Az Szja tv.
megszerzett bevétel egésze, vagy a bevételnek e törvény szerint elismert költséggel,

[/INDENT]
Mert ugye egy vállalkozás sem úgy működik, hogy köt egy 10 millió forintos üzletet, ahhoz neki társul egy 8 millió forintos anyag- és egyébköltsége, de nem a különbözetet adózza le, hanem a teljes 10 milliót. De ha így működik, meggyőzhető vagyok és lehet nekem túl jó a könyvelőm

A vállalkozás adózását fogalmam nincs hogyan kötötted össze a magánszemélyek jövedelem adójával, de nehogy félreérts, nem akarok vitatkozni, sem pedig meggyőzni nem akarlak. A témához szóltam hozzá, nem ellened. Ha valakit érdekel úgyis utánanéz, nyilván nem hiteles amit mondok.

Gaabeesz
2013. nov. 7. 15:52

ez de szánalmas...

jak1
Válasz trixilw kommentjére
2013. nov. 7. 15:58

[INDENT]

[/INDENT]

Az idézetet egyébként értelmetlen önmagában értelmezni. Tudni kéne, hogy mi a bevétel és jövedelem definíciója, továbbá az ide vonatkozó adózási törvény többi része is szervez részét képezi az egésznek. Annyit segítek, hogy a részlet legtöbbször a magánszemély által értékesítésből származó (például ingatlan) bevételeiről szól. Ide vonatkozóan tudja az adóalapot csökkenteni az igazolt és elfogadott költségeivel. Abszolút semmilyen szinten nem hasonlítható össze a pókerrel. Na befejeztem, így is csak lendületből írtam ezt le, bőven a teljesség igénye nélkül.

Kukker
2013. nov. 7. 17:31

Nagyon durva.
Érdekes lehet az elszámolás, ugyanis egy profi játékosnak szerintem (és az adótörvények szerint is, bár USA messze van) költségnek számít a nevezésen felül pl. a szállás és utazás is. Hiszen profi, ebből él. Kaja szintén, sőt, még munkaruhát is le lehetne írni. Bár a legtöbb zsugás szörnyen igénytelenül tud megjelenni, 10k-s versenyen úgy néznek ki, mint Pista bá', aki a József körúton lakik a metrólejárónál.

Élő ügyfélszolgálat