Ja és, hogy nagyon nagyon pontosak legyünk, hivatalosan hazai kaszinóban szervezett nyeremény után, Magyarországon adózó, magyar állampolgárnak SZJA mentes a nyeremény! Legyen itt a WSOP! :)
Magyar adózásról?
A NAV mégis honnan tudná, hogy mennyi volt a bevételed és a kiadásod a pókerben?
Csak nem a sharkscope-ról?
Csakis a kiutalt összeg lehet jelen állás szernit az adózás alapja.
Most már természetesen meg. :D
Tehát ha kerestem idén 100 millió Forintot, de mindet elköltöttem, akkor nem kell SZJA-t fizetnem, jól értem?! Azért ennek fuss neki még egyszer szerintem...
Kory-t kéne megkérdezni, hogy tavaly vajon mennyit jattolt az FT után
Magyarországon kaszinós bevétel után elvileg nem kell adózni, tehát lehet h Korinak sem kellett, viszont ha a nyereménye külföldről származó bevételnek minősül, akkor más a helyzet.
nem futok neki, te olvasd el amit írtam. Na de Tir-X sejti a lényeget.
Idézek, egy apeh-os levélből, ami nemrég volt itt posztolva az akadémián:
[INDENT]
A személyi jövedelemadó szempontjából adóévnek a naptári évet kell tekinteni. Ez
azt jelenti, hogy az egyes adóévekben megszerzett bevétel és az ugyanazon években
felmerült költség különbözete lesz az adott évben megszerzett jövedelem. Az Szja tv.
4. § (1) bekezdése szerint: „Jövedelem a magánszemély által más személytől
megszerzett bevétel egésze, vagy a bevételnek e törvény szerint elismert költséggel,
igazolás nélkül elismert költséggel, vagy átalányban meghatározott költséggel
csökkentett része, . . . ..”
[/INDENT]
Mert ugye egy vállalkozás sem úgy működik, hogy köt egy 10 millió forintos üzletet, ahhoz neki társul egy 8 millió forintos anyag- és egyébköltsége, de nem a különbözetet adózza le, hanem a teljes 10 milliót. De ha így működik, meggyőzhető vagyok és lehet nekem túl jó a könyvelőm
Szerk.: vicces, hogy az adott topicban te voltál az első kommentelő.
ez de szánalmas...
nem futok neki, te olvasd el amit írtam. Na de Tir-X sejti a lényeget.
Idézek, egy apeh-os levélből, ami nemrég volt itt posztolva az akadémián:
[INDENT]
A személyi jövedelemadó szempontjából adóévnek a naptári évet kell tekinteni. Ez
azt jelenti, hogy az egyes adóévekben megszerzett bevétel és az ugyanazon években
felmerült költség különbözete lesz az adott évben megszerzett jövedelem. Az Szja tv.
4. § (1) bekezdése szerint: „Jövedelem a magánszemély által más személytől
megszerzett bevétel egésze, vagy a bevételnek e törvény szerint elismert költséggel,
igazolás nélkül elismert költséggel, vagy átalányban meghatározott költséggel
csökkentett része, . . . ..”
[/INDENT]
Mert ugye egy vállalkozás sem úgy működik, hogy köt egy 10 millió forintos üzletet, ahhoz neki társul egy 8 millió forintos anyag- és egyébköltsége, de nem a különbözetet adózza le, hanem a teljes 10 milliót. De ha így működik, meggyőzhető vagyok és lehet nekem túl jó a könyvelőm
Szerk.: vicces, hogy az adott topicban te voltál az első kommentelő.
Nagyon durva.
Érdekes lehet az elszámolás, ugyanis egy profi játékosnak szerintem (és az adótörvények szerint is, bár USA messze van) költségnek számít a nevezésen felül pl. a szállás és utazás is. Hiszen profi, ebből él. Kaja szintén, sőt, még munkaruhát is le lehetne írni. Bár a legtöbb zsugás szörnyen igénytelenül tud megjelenni, 10k-s versenyen úgy néznek ki, mint Pista bá', aki a József körúton lakik a metrólejárónál.