Akkor szopná be a NAV ha egy magyar nyerne aki Londonban él..
Azért ez már mindjárt más... Nem beszélve arról, hogy sokan lehet sztékelve voltak, vagy eladtak/cseréltek %-ot a cimbikkel. Az eredeti nyereményhez képest lehet lóf@szt sem kaptak...
remélem a karkötő 1/4-ét is kérik...
Csak azt tudod leírni az adódból, amit igazolni is tudsz, hogy az a foglalkozásodhoz kapcsolódik,mint költség.
Az utazást, a szállást, a nevezést, számítógépet stb..., melyekről számlát kapsz. Ha beülsz cash-ezni, és ott elveszted a nyereményedet, az nem tudod leírni, mert arról nem kapsz számlát. Legalábbis itthon én még nem kaptam cash után eddig...
Ha a srácoknak van annyi eszük, hogy a nyereményükből felkérnek egy jól menő ügyvédi irodát/adótanácsadó céget, akkor az is lehet, hogy egy fityinget se kell majd fizetniük az államnak.
Magyarországon kaszinós bevétel után elvileg nem kell adózni, tehát lehet h Korinak sem kellett, viszont ha a nyereménye külföldről származó bevételnek minősül, akkor más a helyzet.
ez így egy kicsit furának tűnik nekem. Magyarországon is éves adózás van, tehát ha 10 perccel később a teljes nyereményt elverem cashen, akkor már nem kell adót fizetnem, nem hinném, hogy ez máshol nem így lenne.
Az usa evnte 2 trillio dollar adossagot halmoz fel,naponta kb.6milliardot szoval az a 9 millio dollar most nem fogja oket kihuzni a szarbol.
Ezen minden evben kivagyok es ezt nem is ertem, ha en vagyok Raptor, vagy akarmelyik poker pro mi az istenert ne koltoznek Londonba vagy Monacoba legalabb papiron?
https://index.hu/belfold/2023/02/15/kettos-adoztatas-usa-nav-adojog/
Ezek szerint a jövő évi WSOP nyereményből már adózni kell.
Érdekes lesz, minden magyar nem fog Ausztriába költözni.