Póker Fórum Archívum > Póker Akadémia cikkek, hírek > Az IRS a WSOP Main Event legnagyobb nyertese

Wild500
Válasz Pokeradmin kommentjére
2013. nov. 7. 17:40

Akkor szopná be a NAV ha egy magyar nyerne aki Londonban él..

AlcoholPro
Válasz Kukker kommentjére
2013. nov. 7. 20:11

Azért ez már mindjárt más... Nem beszélve arról, hogy sokan lehet sztékelve voltak, vagy eladtak/cseréltek %-ot a cimbikkel. Az eredeti nyereményhez képest lehet lóf@szt sem kaptak...

Gaabeesz
2013. nov. 7. 20:59

remélem a karkötő 1/4-ét is kérik...

Ice-pocó
2013. nov. 7. 23:12

Csak azt tudod leírni az adódból, amit igazolni is tudsz, hogy az a foglalkozásodhoz kapcsolódik,mint költség.
Az utazást, a szállást, a nevezést, számítógépet stb..., melyekről számlát kapsz. Ha beülsz cash-ezni, és ott elveszted a nyereményedet, az nem tudod leírni, mert arról nem kapsz számlát. Legalábbis itthon én még nem kaptam cash után eddig...
Ha a srácoknak van annyi eszük, hogy a nyereményükből felkérnek egy jól menő ügyvédi irodát/adótanácsadó céget, akkor az is lehet, hogy egy fityinget se kell majd fizetniük az államnak.

MerACE
Válasz BelaKecske kommentjére
2013. nov. 7. 23:18

Magyarországon kaszinós bevétel után elvileg nem kell adózni, tehát lehet h Korinak sem kellett, viszont ha a nyereménye külföldről származó bevételnek minősül, akkor más a helyzet.

Csak ha az EU-ból származik a kaszinós bevétel, én úgy tudom. WSOP után kell szerintem. Emlékszek ilyen WSOP utáni adózós beszámolókra amúgy akadémiáról, de a tavalyi valahogy nem rémlik. :D (tőlem megy ezért a plusz pont :D )

totya0611
Válasz trixilw kommentjére
2013. nov. 8. 0:52

ez így egy kicsit furának tűnik nekem. Magyarországon is éves adózás van, tehát ha 10 perccel később a teljes nyereményt elverem cashen, akkor már nem kell adót fizetnem, nem hinném, hogy ez máshol nem így lenne.

de kell fizetni

booriisz
2013. nov. 8. 7:04

Az usa evnte 2 trillio dollar adossagot halmoz fel,naponta kb.6milliardot szoval az a 9 millio dollar most nem fogja oket kihuzni a szarbol.

LifeNitz
Válasz booriisz kommentjére
2013. nov. 8. 7:14

Ezen minden evben kivagyok es ezt nem is ertem, ha en vagyok Raptor, vagy akarmelyik poker pro mi az istenert ne koltoznek Londonba vagy Monacoba legalabb papiron?

josakoba
Válasz LifeNitz kommentjére
2023. febr. 16. 12:15

https://index.hu/belfold/2023/02/15/kettos-adoztatas-usa-nav-adojog/

Ezek szerint a jövő évi WSOP nyereményből már adózni kell.

sakkos000
2023. febr. 16. 20:40

Érdekes lesz, minden magyar nem fog Ausztriába költözni.

Élő ügyfélszolgálat