Zsipali
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. okt. 29. 23:01

Tragédia ez a kommentár.......... Azt sem tudják mi megy az asztalnál, amikor Koszta fish top 2 párt dob egy 2,5X-ös reraisere egy totál száraz boardon, ezek az online pokerről beszélnek! LOL Most is Koszta limpel CO SB raise 20K-ig, erre beszól, hogy 3bet! 1 perc múlva mondja, hogy visszanézem, nehogy hülyeséget mondjak, igeeeen Koszta call, Doki emel, igen jól mondtam 3betel.... ÚRRIIISSSSTEEEN
Élvezhetetlen az egész! De azért Sülével, mg Kosztával én is szívesen leülnék játszani!

kisrapi
Válasz kanrich_ kommentjére
2009. okt. 29. 23:02

Vékony valuebet fogalmával úgy látom nem nagyon van tisztában senki

zoltanh
Válasz kisrapi kommentjére
2009. okt. 29. 23:33

Vége van?

jav: látom hamarosan folytatódik :)

DrLaci80
Válasz zoltanh kommentjére
2009. okt. 30. 10:39

Kommentar gyenge volt, jatek szinvonala igen alacsony. Open limpek stb. vicc. Ha nem lett volna ott Dini vagy Rico nem neztem volna..

NitroHUN
Válasz DrLaci80 kommentjére
2009. okt. 30. 11:04

Nézz vissza bármelyik HSP részt, a partik 40%-ában ott is openlimpelnek. Ráadásul csak 120 leosztás volt (legalábbis akkor mentem el aludni), az online ha 6 asztalon játszol mondjuk 15 perc, csak olyankor fel sem tűnik hogy negyed óráig nem volt action...persze hogy nem volt sok nagy parti, a nagy számok törvénye alapján nem is lehetett volna.

A kommentár meg igenis jó volt, nyilván nem Kaplan színvonal, de könnyebb is úgy kommentálni, hogy tudod előre, mi fog történni.

Szóval én várom a folytatást!

R1per2
Válasz NitroHUN kommentjére
2009. okt. 30. 12:35

Az első hirdetés alkalmával azt gondoltam, hogy ez az ötlet problémás lesz. Az a gond, hogy vágás nélkül baromira hosszú az egész, és nem tudja lekötni az embereket az, hogy 5-6 órán keresztül mások pókereznek.
Aztán előtte megnéztem a pókertáboros cash game-t felvételről, és megváltozott a véleményem. Baromira élveztem, tetszett az ott folyó játék, és azon a szakaszon, amikor Spirited is kommentált, kifejezetten színvonalas, coaching videóhoz emlékeztető anyag lett. Közben mégis mentek a baromkodások jó értelemben, és aki kevésbé vette komolyan a játékot, az is azért presztízs kérdést csinált abból, hogy a nagyon laza és agresszív megmozdulások "szépek" legyenek. Nem volt igazán gyenge pont az asztalnál, kiegyensúlyozott játékot láthattunk.
Ezt vártam ettől a játéktól is, olvasva a nagy neveket és csalódnom kellett több megközelítésből is:
1. Minőség és kivitelezés
Bár nem néztem a pókertáboros cg- videót élőben, ezért az lehet már feljavított verzió ami neten van, mégis azt a megoldást kéne bevezetni, hogy az élő képre kellene ráillesztve valahogy a hh history. Én képtelen voltam követni a játékot és a hh historyt egyszerre, ezért szinte csak az utóbbit néztem, ezen felül hangokat se hallottunk. Így gyakorlatilag online is megrendezhettétek volna az egészet számunkra nyitott lapokkal.
2. Játék színvonal és szórakoztatás
A számomra ismeretlen nevek közül várható volt, hogy lesznek gyenge pontok a játékosok közül. 2-ről ki is derült az első 5 leosztásban, a harmadik pedig szünetig. Ez nagyban felborítja azt a dinamikát, amit 7 egyenlően képzett játékos hozna létre, és a profik favágó szintre kell hogy essenek, ha igazodni akarnak a legnyereségesebb játékhoz ennél az asztalnál.
Így tett McManus is, aki egyértelműen az asztal legerősebb pontja volt véleményem szerint. Látszik, hogy internetes játékos, és komolyan veszi ezt is.
Kaló Dénes viszont ennek ellenére is úgy döntött, hogy márpedig ő szórakoztatni akar, amit meg is tehet, mert nyilván neki ez a tét nem okoz problémát. Ő volt az, aki szerintem tudja sokszor, hogy összességében nem ez volt az optimális játék, hanem egyszerűen csak bemutatózni akart, hogy így is lehet, és az elképzelései nagyrészt nagyon jók voltak. Így életet hozott a játékba és akciókat, amiből lehet később vágott anyagot szépen összehozni.
3. Kommentátorok
Itt összekapcsolódik az elvárás gondolom a 2-es ponttal. Erre csak a közvetítés végén jöttem rá, addig kissé bunkó módon viselkedtem, ezért elnézést szeretnék kérni.
Én teljes mértékben ismét egy pókertáboros cg Spirited féle "coaching videót" vártam és a hosszú órák, amit itt töltöttem csalódásként értek.
Írtam a chatbe, hogy háromféleképpen lehet kommentálni:
- Mondani szóban a történéseket, mintha nem lenne kép és mi vak pókerjátékosok volnánk, így csinálják a nem szakértő sportriporterek (Szujó Zoltán, vagy a HSP-ben AJ Benza). Ez nyilván baromi unalmas.
- Szakkommentálás, ami szerint a kommentátor profi játékosként elemzi a partykat, és elmondja a véleményét, hogy ki mit miért csinál jól vagy rosszul és ő hogy játszotta volna meg, és miért. Mintha egy coaching videót néznél.
- Korda György.
Ide tartozik az is, amikor a kommentátor bewhiskeyzik, és ontja a hülyeségeit nyilván szórakoztatás céljából. HSP-ben is sok ilyen momentum van.

Be kell látni, hogy ehhez a közvetítéshez az utolsó illik a legjobban. Nem akarjuk a hobbijátékosokat sértegetni, és inkább mondjuk, hogy "kellemetlen ellenfél, mert soha nem dobja el vakból a lapját és bármi lehet nála flopon" "élő játékban azért kell több lapot megjátszani, hogy ne unatkozzunk" és ehhez hasonló alapvetően -EV megmozdulások.
Így viszont túl hosszú az egész, hogy élőben kelljen közvetíteni, sokkal jobban járnak a szervezők, ha csak vágott anyagot készítenek, azt viszont frankón jó minőségben, mikroporttal megcsinálva. Akár jó kis kerettörténetet is hozzátéve, megkérve a játékosokat, hogy mutassák meg egy kicsit színészi vénájukat (összeveszések, drámák, side betek, poénkodások). Ez a nagy közönségnek is szólna. Úgy, mint a HSP.

tga81
Válasz R1per2 kommentjére
2009. okt. 30. 12:57

Ez a "rövid" összefoglaló jobban meg volt tervezve, szerkesztve, mint maga a közvetítés. Grat!

matusow88
Válasz Zsipali kommentjére
2009. okt. 30. 13:16

de jó neked R1per2, hogy ennyi szabadidőd van... :D

ammákalács
Válasz matusow88 kommentjére
2009. okt. 30. 13:33

Süle LAG volt meg Kaló

detox
Válasz ammákalács kommentjére
2009. okt. 30. 15:08

Mi lett a vége? Ki mennyit nyert/veszített?

Élő ügyfélszolgálat