:)
De.
Ahogyan a betűtévesztés, betűelírás, úgy a központozás, és akkkkkármilyen írásjel tévesztése/hibája nyelvtani hiba. Érted, tanárbácsi pontot von le miatta a nyelvtandolgozatodban. Ha a dolgozatod az volt, hogy írj le nyelvtanilag helyesen egy kocsmai áfás számlát, akkor azon a számlán pont helyett vesszőt írni nyelvtani hiba. Wtf.
Valamint efféle hibák még:
"A számok tizedes vesszői és ezrest jelző pontjai továbbra sem nyelvtani kérdés."
Egyes/többes szám egyeztetési hibája a tagmondatokban. Ha "vesszői" és "pontjai", akkor "kérdések".
"De Mondom pont le fogom"
Mondat közben indokolatlanul használt nagybetű olyan szófajnál, amely nem igényli.
"vele az idejet XD ahelyett h tovabb lepne"
Írásjel hiánya a mondat végén.
"emrt szar jatekhoz hasonlítottak ... ahelyett h tovabb lepne"
Ékezetek hiánya.
Ilyesmik. You know.
:)
Nah válaszolok most a többi részére is az írásodnak. Azt már fentebb is jeleztem hogy adom hogy kötekedtem a ponttal. Magamat nem védem semmilyen téren ami a helyesírást illeti ezt is jeleztem.
Hogy miért szeretek vitázni szintén leírtam párszor. Mert érdekel és mert tanulsz belőle és szerintem király agymunka. Ennyi a lényege.
Írásban irritáló valóban és elcsúszik az értelme az egésznek az ilyen értelmezgetésen meg a szavakon lovagoláson valóban. Ezért díjaznám a verbális diskurzust sokkal jobban.
Én nem látok semmilyen célt a blogba ami miatt haptákba akarnám vágni magam. A póker publikációs szinten full zsákutca (lásd összes kártyás újság) ezért totál időpazarlás lenne azért gürizni minden írással 5x annyit, hogy tetszen azoknak akiket irritálnak a hibái.
Bevallom én élvezem hogy irritálja az embereket valahol, mert akik ennyi idő után is ugyan ezen a felszínességen ki tudnak akadni szerintem elég felszínesek vagy direkt nem akarják megérteni és kötik a saját vallásuk ebét a karóhoz. Főleg, hogy állandóan magyarázom miért van így és nem elfogadásra kerül hanem jön ugyan az újra és újra.
Értékelem a kritikád és valszeg tök igazad van a dologgal kapcsolatba. Agyaltam a streamelésen is és amúgy a sok köpködés elgondolkodtatott azon, hogy ha hang formátumba raknám fel a következő értékelést akkor nem lehetnének nyelvtani hibák se és akkora parasztnak se tűnnék és lehet többen értékelnék. Ezt lehet meglövöm, de amúgy a számok meg nem azt mutatják, hogy bármi is számítana azok közül a dolgok közül amiket mondasz. Emellett pedig ami az írás számomra legfontosabb része ami miatt a stream of consciousness olyan jellegzetes rá és fontos része és csak megmosolygom amikor azt mondják félrebeszélek vele, hogy sokszor revelációim születnek írás közbe és az írás folyamata maga a jutalma az írásnak. Ráébredek dolgokra megértek dolgokat. Sokszor úgy állok neki, hogy nem is vagyok benne biztos hová lukad ki, csak írom mert jó felé szokott menni sokszor. A számomra legbecsesebb írásaim a legkevésbé népszerűek jellemzően és ezért is mondom, hogy nem a tömegnek akarok megfelelni mert a tömeg buta és szart akar állandóan.
Aztán sokan beszólnak a szubjektív véleményekkel és vannak postok ahol direkt még rá is játszok, hogy a hülyéket feltüzeljem vele. Ezen sztem max leveling szint kettő kell h átláss :)
Ha kell tudok helyesírás ellenörzőt használni amikor fordítási munkát végzek. De vágod az munka ez meg hobbi. Kb ennyi. Ennél jobban nem tudom körbejárni.