aki ismeri személyesen, jobban el tudja dönteni, hogy hazudik vagy sem.
így ismeretlenül az jön le a videóból, hogy mellébeszél, egy tiszta mondata sincs, max amit felolvas evangéliumokat.
jézus mögé bújva magyarázkodik, itt senkit sem érdekel a szent szöveg, csak a tények.
ha a balhé kipattanása előtt is így beszélt, akkor akár lehet igaz is a mondókája...
persze van egy-két logikai bukfenc is a sztoriban:
"segítési vágy volt bennem" nyilván önzetlen, hasznot ettől nem remélt.
akkor miért nem segített a "jó barátoknak" tőzsdézni (nem mintha nagy segítségre szorulna az, aki oda tud adni több 10 milliót) mint kiderült nagy guru, nem 18%-ot hoz rajta 3 havonta, hanem 8 hónap alatt 500-600%-ot.
és úgy le volt égve akkoriban, hogy nem tudja 5 vagy 6000 eurót csinált az ezresből, amit talált a tőzsdeszámlán.
visszafizette a 2200 dolcsit, de nem volt rollja $7-15 SNG-re, inkább stake-elt lett és inaskodott, leadva a profitja felét?!
és a sógort csak "féltette", nem haragszik rá?
kb. védőbeszédet mond mellette a videóban.
én ha ártatlan vagyok, és ilyen helyzetbe hozna engem és a testvéremet a sógorom, elég mérges lennék rá!
nekem nagyon nem klappol a sztori.
Üdv mindenkinek!
Mint sokan, akik hozzászóltak én is passzív szemlélő vagyok a PA-n, de ez a téma felkeltette az érdeklődésemet.Azzal kezdeném, hogy semmi közöm az ügyhöz, Ricsit személyesen nem ismerem, így teljesen semleges szemmel követem az eseményeket.Az álata feltett videó végén Jézus keresztre feszítésére hivatkozik és arra, hogy átérzi ennek a súlyát, ami arra enged következtetni, hogy szerinte ártatlanul "hurcolják" meg.Namost ez a hasonlat szerintem elég abszurd, inkább tudnám hasonlítani a videó alapján Pontius Pilatushoz ebből a történetből (mosom kezeim).Másrészről egyértelművé válik számomra, hogy egy végtelen egyszerű ember (minden rosszindulat nélkül) és elképzelhetőnek tartom, hogy ennyire futotta neki válaszadás gyanát, sokat nem lendített ezzel a renoméján az biztos.Ettől függetlenül elképzelhető, hogy ártatlan, ő elhitte amit sógora mondott, miért ne hihetné ha megbízik benne és beletette pénzét plusz ajánlotta barátainak (nehezen tudom bárkiről is elképzelni, hogy a barátait akarja megfejni).Elég kesze-kusza történet ez, mindkét irányba vannak prok és kontrák, ember legyen a talpán, aki kideríti a teljes igazságot.Egy biztos, ha Ricsi őszintén hisz Istenben és bűnösnek érzi magát előbb-utóbb megszólal benne a lelkiismeret.
Számomra teljesen egyértelmű, ez egy kitervelt, jól felépített csalás, aki okos így csinálja, kérdem én nem lett volna feltűnő h egyből 500$ tolja, vagy vesz 1 óriás házat, kocsit stb, sokkal észerűbb ha meghúzza magát és áldozatnak állítja be és semmi nincs a nevén, tudta h le fog bukni.
A videoban csak a körítés megy de az nagyon, semmi konkrétium, ha tiszta lenne akkor tényekkel, bizonyítékokkal próbálná magát megvédeni, ehelyett isten mögé bújva, vigyorogva idézget, felolvas. A keresztrefeszítésről több szó esik mint arról h hol van a pénz, mi lesz a károsultakkal, esetleg milyen lépéseket lehet tenni az ügyben stb
Hm, ez igaz. Az is még egy lehetőség, hogy R. tényleg nem érte fel ésszel, hogy mibe nyúlt bele és mi az ő szerepe benne, és azt sem látja át, hogyan kéne visszalapátolnia a sz*art a lóba, ha már így esett...
Csak épp egy pókeresről, aki ilyen eredményeket tud felmutatni, nehéz elképzelni, hogy tényleg ennyire együgyűen naív lenne. De igaz, ez is egy elméleti lehetőség...
Hm, ez igaz. Az is még egy lehetőség, hogy R. tényleg nem érte fel ésszel, hogy mibe nyúlt bele és mi az ő szerepe benne, és azt sem látja át, hogyan kéne visszalapátolnia a sz*art a lóba, ha már így esett...
https://www.youtube.com/watch?v=5Fxp3AcqEhQ
https://www.youtube.com/watch?v=pg9ZRUEvs1E
https://www.youtube.com/watch?v=6ZsNpDRr07M&sns=fb&fbclid=IwAR0lro0fkWTLlxmBE5EOCRbvf3QM7PvnastsNQBMGSfbLxKIx5rJxcl0gwM&ab_channel=VagokPetofi
Ez a 3 videó van az emberről, amivel össze tudja hasonlítani a viselkedést / testbeszédet. Más kontextus(tv adás vs saját magad által vágott "vlog"), és eltelt sok év, szóval önmagában ezek sem "perdöntő erejűek- de megint nem arra billen tőlük a nyelv szerintem, hogy ez a Richárd korrekt.
Mondjuk a Digis adásokban valószínűleg egy kicsit lámpalázas a helyzet miatt, de a 3 videó közül egyikben sincs meg például az a bárgyú, cinkos vigyorgás, mint ami F. Richárd válaszvideójában mondhatni szinte végig látható, nem egyszer vágás van akkor, amikor ez a mosoly felerősödne. Amikor könyörgöm, látja a csoportokban, a fórumokon, hogy hány embernek okozott kárt. Tényleg szerintetek ne fogná fel? Pedig 2016ban is már Jézusról prédikált a pókerasztalnál, szóval az sem érv, hogy a "megvilágosodása" miatt változott volna ekkorát. Miért pont akkor van ez a vigyor, amikor az a téma, ami sok embert kikészített és miért nincs meg ez a vigyor máshol?
Annak ellenére, hogy a Digis videókban feltehetőleg lámpalázas, gyorsabban, érthetőbben beszél, mint abban a videóban, amit az isten tudja hány óra volt felvennie / összevágnia (ami megint nem az őszinteséget mutatja).
A pókerasztalnál felvett videónál kifejezetten más ember benyomását kelti, mint a 2 TV interjúban és a saját vlogjában. Abba bele sem megyek, hogyha valaki tényleg segíteni akar, miért kell ennyire a nyilvánosságban fürdenie hozzá, miért nem elég az érintett fiúnak bemenni?
Vannak-e báránybőrbe bújt farkasok, akik egy adott imidzset vagy látszatot exploitolnak az emberi kapcsolataikban? Van, aki az adakozást esetleg tudatosan az imidzse építgetésére használja fel, miközben azért egy ego boostot is kap és egy önigazolást, hogy azért ő jó gyerek? Úgy látom sokaknak adakozott, meg jó embernek mutatja magát = biztos az is. Persze túlzó hasonlat, de sokakról falusi szomszéd jut eszembe, akik azt nyilatkozzák a brutális gyilkosságok után, hogy " nem gondoltam volna, mindig előre köszönt, soha egy hangos szót nem hallottunk". :D
Oké, tegyük fel ártatlan, sőt ő is át lett verve keményen. De nem ezt mondja a videóban. Oké, nem akar kitenni egy videót a netre, ami konkrét tanuvallomás egy családtagjával szemben. Akkor minek csinál egy egyórás videót, amiben konkrétan nem mond semmit, leszámítva, hogy az egyik károsultat próbálja befeketíteni? Nem tud kerekké összeállni a sztori, pedig szeretném, hogy kerek legyen.
Olyan túl sok lehetőség nincs:
Ha ez egy legális befektetés volt akkor a., megvan a pénz b., megvannak a papírok, hogy hogy mibe ment bele a pénz.
....
Én így látom. Kihagytam az okfejtésből valamit?:)
Olyan "fura" lenne, ha ezek mind megjátszott dolgok lennének;p(ráadásul értelme se lenne ezt így megcsinálni)
Doronani te is károsult vagy?
Nem kötekedni akarok, mindenben igazad van, csak kicsit nekem úgy tűnik mintha az elmúlt (legalább) 4 napodat csak erre a ügyre, fórumra és FR videó elemzésére használtad volna, és nem tudom megéri-e ez neked. Igaz hogy sokat esett az eső mostanában, de rengeteg ennél jobb időtöltés van a világon, pl Biblia olvasgatása, vagy a vidám vasárnap az ATV-n.
Tényleg nem trollkodni akarok, csak nem értem miért szántál ennyi időt az életedből jogszabályok, testbeszéd, stb elemzésére, a PA fórumot nem használják majd fel a bíróságon