Geri:
Jó gondolatok -bár kicsit sok a bullshit meg bropsychology - de nekem ez megint pszichológust játszás kicsit.
Az oké, hogyha ezeket leírod egy fórumra és meg lehet vitatni, mint ahogy most tetted, ingyen (mégha egy kicsit ez neked önmarketing is :) ) .
De amikor ilyen témák 1 v 1 előkerülnek , ráadásul anyagi ellenszolgáltatás keretében, egyfajta "hatalmi" pozícióból osztogatva a tutit, akkor ***** könnyű a kliensnek vakon elhinni, hogy valóban az a jó látásmód. A valóságban meg marhára nincs meg a kvalifikációd, hogy ilyen dolgokat taníts (nézd meg az interjút, hogy egy pscichológus hány évet tanul, mennyit jár szupervízióra egy 10-20 évvel rendelkező szakemberhez-nem egy másik 20 óra alatt kóccsá lett akárkihez)
Szerintem az ilyen gyerekkori dolgokat hagyjuk meg az érdemi tudással rendelkező embereknek.
Köszönöm a hozzászólásod, elfogadom a nézőpontod. :)
ráadásul a mentálkókler több kárt okozhat mint hasznot amit majd a pszichológus javíthat ki, ebben a mentálkocsban az a legjobb hogy semmit se lehet számonkárni rajtuk
ha valami nem úgy lesz ahogy ő mondta, akkor nem akartad eléggé
https://www.youtube.com/watch?v=hvsHVePHEQw&t=239s&fbclid=IwAR3OkqS7fkGhOU8pcvGMujmkTR4aAhXBUposArlVasuM9KnUyimt08GnCYA
Nagyon hálás vagyok azért, mert ezeket megírtátok. Tanulságosak voltak az írásaitok számomra, még ha nem is estek feltétlen olyan jól. Többet szeretnék tudni arról, hogyan gondolkodtok a témáról, mert ha már itt van ez a beszélgetés, legyen valami haszna. :)
Számotokra hol húzódik a határ, ami elválasztja a mentál coach és a pszichológus által kezelhető problémákat? Szerintem mindannyiunknak nagy segítség lenne erről elolvasni a gondolataitokat.
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Szép napot! :)
Számotokra hol húzódik a határ, ami elválasztja a mentál coach és a pszichológus által kezelhető problémákat? Szerintem mindannyiunknak nagy segítség lenne erről elolvasni a gondolataitokat.
Geri8806 , te is mentálhuszár vagy igaz? akkor remélem annyira tanulságos voltak a vélemények hogy felhagysz ezzel az erkölcsileg kérdéses szakmával és keresel magadnak egy normális munkát... na majd akkor elhiszem hogy sokat tanultál belőle :)
Nagyon hálás vagyok azért, mert ezeket megírtátok. Tanulságosak voltak az írásaitok számomra, még ha nem is estek feltétlen olyan jól. Többet szeretnék tudni arról, hogyan gondolkodtok a témáról, mert ha már itt van ez a beszélgetés, legyen valami haszna. :)
Szia,
talán olvasod a másik topikot is a témában, írtam ott több kommentet, talán nekem is szól a kérdésed.
1. Szerintem Te és Csaba pontosan érzitek egy emberen 2-3 óra beszélgetés után, ha a problémái túlmutatnak rajtatok, és még azt is kinézem belőletek, hogy van erőtök azt mondani a "páciensnek", forduljatok komolyabb szakemberhez, és menjetek el egy hagyományos munkahelyre dolgozni, ahol nem függ a mentális erősségetektől az, hogy kerestek-e pénzt, vagy sem. (Más pókeres körökben ismert mentálcoachot nem eméítettem itt meg, na nekik nyugodtan köszönjétek meg a "szakmátok" megítélését!)
2. Ha a pénzedet nem a játékostól kapod, hanem egy backing teamtől, tedd fel magadnak a kérdést, mit érhetsz el az adott játékosnál! A segítségemmel ez az ember tényleg eljut egy komoly életszínvonal növekedésig, vagy csak azt tudom belőle kihozni, hogy kis nyerőként 2-3 évvel tovább maradjon a rendszerben, termelje a backing teamnek a pénzt, ő maga meg vegetáljon közben?
3. Hogy írjak konkrétumot is :) : tegyük fel, valakinek azt javaslod, építsen fel egy napirendet, tartsa be, valamint minden sessionben tűzzön ki egy adott problémát, amire figyelni fog (nem tudom javsoltad-e valaha ezeket játékosnak, de ezek elég népszerű mentálcoach javaslatok), na, ha harmadszor javaslod ezeket (vagy bármi mást), a "páciens" elméletben hasznosnak is tartja, és aztán valamiért harmadik javaslat után sem képes egyiket sem betartani, na akkor ő az, akinek a problémái túlmutatnak egy mentálcoach területén, küldd el pszichológushoz és/vagy pszichiáterhez, és javasold neki, hogy menjen el árufeltöltőnek, és tekintsen a pókerre csak egy szép hobbiként!
Geri8806 , te is mentálhuszár vagy igaz? akkor remélem annyira tanulságos voltak a vélemények hogy felhagysz ezzel az erkölcsileg kérdéses szakmával és keresel magadnak egy normális munkát... na majd akkor elhiszem hogy sokat tanultál belőle :)
Menj el egy szakemberhez (Anettnek pókerre is van rálátása, ráadásul kapott most feelt a mentál kócsokról is, hogy mi a szakma parája) és kérd ki a véleményét.
Ha az érdeklődésed őszinte, akkor számomra ez egy szimpatikus hozzáállás- ezzel már a 2 kókler elé kerültél a rankingben a szememben :D