Ehehe, gondoltam, hogy ez nagy visszatetszést fog kiváltani, ezért a pontosság kedvéért azért azt elmondom, hogy egy jó ideje már ő is figyelembe veszi az ICM-et a legkisebb szinteken is. Csak sokáig az volt a gyakorlat, hogy 2.5-ön nem foglalkozott vele annyira.
beülőbe ugyanannyit nyersz mint 8$ vagy 15$-on :)
szóval egy ilyen szintű reg mint a coachod, már bocsi, de hogy mondhat ilyen buta dolgot??
Érdekes dolog ez az ICM kérdés. Nekem a coachom azt mondja, hogy 2.5-ön magasról szarik az ICM-re még FT-n is, mert $-ban annyira kicsi az eltérés, hogy még nagyon nem kell azzal kalkulálni (pedig sztem a kifizetési struktúra a buy-inhez képest hasonló minden szinten). Ezzel együtt a döntő asztalon mindenképpen szükséges az ICM-modellel foglalkozni.
Egy technikai jellegű kérdés: mihez igazítjátok a push/fold range-eteket, ha saját stacketeket nézitek (feltéve, hogy mindenkinek több van, mint neked)? Nagyvakkal számoltok, vagy M-el? Alapvető különbség van a két stratégia között. (Én egyébként utóbbi szerint számolok)
2eseken olyan gyenge a mezőny, hogy az számára többet érhet, ha mondjuk ft-n dupláz és tudja terrorizálni az asztalt, eléggé nagy edge van a többiek felett, mivel egy átlag 2es játékos nincs tisztában semmilyen range-dzsel, így növelheti eléggé erőteljesen a stackméretét
[QUOTE=trixilw;402488] Ez persze semmi, de egy 5bb/100-as tanulónak 500 leosztást kell lejátszania, mire ezt az "apró" buktát visszahozza.
100 leosztást kell játszania :)
100 leosztást kell játszania :)
Figyelembe kell venni, egyértelműen.
@Krono: ha 2+2n miért írogatod a handekhez, hogy guys, icm factor? Én nem szeretném felhívni rá a figyelmüket játszanak továbbra is chipev szerint. A konkurenciát ne csináld magadnak, az rendben van, hogy itt pár emberrel elemzel, de nemzetközi fórumokon nemhiszem, hogy ezt kéne csinálni.
@Krono: ha 2+2n miért írogatod a handekhez, hogy guys, icm factor? Én nem szeretném felhívni rá a figyelmüket játszanak továbbra is chipev szerint. A konkurenciát ne csináld magadnak, az rendben van, hogy itt pár emberrel elemzel, de nemzetközi fórumokon nemhiszem, hogy ezt kéne csinálni.
+1111