Póker Fórum Archívum > Sit&Go > 180 fős SnG közösség topicja

CantusPutnok
Válasz bnas kommentjére
2012. jan. 10. 14:23

Ehehe, gondoltam, hogy ez nagy visszatetszést fog kiváltani, ezért a pontosság kedvéért azért azt elmondom, hogy egy jó ideje már ő is figyelembe veszi az ICM-et a legkisebb szinteken is. Csak sokáig az volt a gyakorlat, hogy 2.5-ön nem foglalkozott vele annyira.

Krono
Válasz bnas kommentjére
2012. jan. 10. 14:23

beülőbe ugyanannyit nyersz mint 8$ vagy 15$-on :)
szóval egy ilyen szintű reg mint a coachod, már bocsi, de hogy mondhat ilyen buta dolgot??

2eseken olyan gyenge a mezőny, hogy az számára többet érhet, ha mondjuk ft-n dupláz és tudja terrorizálni az asztalt, eléggé nagy edge van a többiek felett, mivel egy átlag 2es játékos nincs tisztában semmilyen range-dzsel, így növelheti eléggé erőteljesen a stackméretét.

De ettől még szerintem is hülyeség, hogy nem veszi figyelembe az icm-et...

trixilw
Válasz CantusPutnok kommentjére
2012. jan. 10. 14:24

Érdekes dolog ez az ICM kérdés. Nekem a coachom azt mondja, hogy 2.5-ön magasról szarik az ICM-re még FT-n is, mert $-ban annyira kicsi az eltérés, hogy még nagyon nem kell azzal kalkulálni (pedig sztem a kifizetési struktúra a buy-inhez képest hasonló minden szinten). Ezzel együtt a döntő asztalon mindenképpen szükséges az ICM-modellel foglalkozni.

Tehát a coachod azt mondja, hogy -EV dolgokat is bevállal, mert mindegy neki, hogy egy pushal nyer vagy veszít mondjuk 30 centet a nyereményalapból? Érdekes megközelítés, bár úgy tudom a sok -EV összeadva buktát eredményez még akkor is ha az kicsi pénz valamint egy jó játékosnak a +EV szituációkat kell keresnie.

Kicsit olyan érzésem van, mintha NL1000-es reg azt tanítaná az NL10-en játszó tanítványnak, hogy adja meg nyugodtan a river all-int hisz' hosszú távon csak 50 centet veszít. Ez persze semmi, de egy 5bb/100-as tanulónak 100* leosztást kell lejátszania, mire ezt az "apró" buktát visszahozza. ICM ugyanígy működik.

Egy technikai jellegű kérdés: mihez igazítjátok a push/fold range-eteket, ha saját stacketeket nézitek (feltéve, hogy mindenkinek több van, mint neked)? Nagyvakkal számoltok, vagy M-el? Alapvető különbség van a két stratégia között. (Én egyébként utóbbi szerint számolok)

Igaz kisebb mezőnyű sng-t játszom, de alapvetően ugyanaz a hozzáállás. Én itt true BB-t nézek, tehát a kezdő pot 2/3-a, ebben benne van az ante is, míg tisztán a BB számításban nincs benne.

[SIZE="1"]*javítva[/SIZE]

trixilw
Válasz Krono kommentjére
2012. jan. 10. 14:26

2eseken olyan gyenge a mezőny, hogy az számára többet érhet, ha mondjuk ft-n dupláz és tudja terrorizálni az asztalt, eléggé nagy edge van a többiek felett, mivel egy átlag 2es játékos nincs tisztában semmilyen range-dzsel, így növelheti eléggé erőteljesen a stackméretét

Ez természetesen minden alacsony tétű sng-n igaz viszont az ilyen future EV megmozdulások eléggé haladó gondolkodást igényelnek.

hosocske
Válasz trixilw kommentjére
2012. jan. 10. 15:12

[QUOTE=trixilw;402488] Ez persze semmi, de egy 5bb/100-as tanulónak 500 leosztást kell lejátszania, mire ezt az "apró" buktát visszahozza.

100 leosztást kell játszania :)

trixilw
Válasz hosocske kommentjére
2012. jan. 10. 15:34

100 leosztást kell játszania :)

Tudom, hogy hülye vagyok, nem kell még hangoztatni is :))

poker18g
Válasz Krono kommentjére
2012. jan. 10. 17:09

Figyelembe kell venni, egyértelműen.
@Krono: ha 2+2n miért írogatod a handekhez, hogy guys, icm factor? Én nem szeretném felhívni rá a figyelmüket játszanak továbbra is chipev szerint. A konkurenciát ne csináld magadnak, az rendben van, hogy itt pár emberrel elemzel, de nemzetközi fórumokon nemhiszem, hogy ezt kéne csinálni.

bnas
Válasz poker18g kommentjére
2012. jan. 10. 17:13

@Krono: ha 2+2n miért írogatod a handekhez, hogy guys, icm factor? Én nem szeretném felhívni rá a figyelmüket játszanak továbbra is chipev szerint. A konkurenciát ne csináld magadnak, az rendben van, hogy itt pár emberrel elemzel, de nemzetközi fórumokon nemhiszem, hogy ezt kéne csinálni.

+1 :P

knockout
Válasz poker18g kommentjére
2012. jan. 10. 17:25

+1111

dismarc
Válasz knockout kommentjére
2012. jan. 10. 17:33

+1111

+1111111111
:D

Élő ügyfélszolgálat