Póker Fórum Archívum > Sit&Go > 180 fős SnG közösség topicja

CantusPutnok
Válasz fkf131 kommentjére
2012. jan. 11. 13:06

Énis játszok néha 180as sngket, bár én a nem turbot favorizálom, de néha turbokat is tolok. Egy fiktív partin keresztül érdekelne a véleményetek az ICM hatásról.

2,5ös 180as FT 7handed vakok 2k-4k, ante 200

UTG 10.000
UTG+1 5.000
UTG+2 118.000
CO 12.000
BU 11.000
SB 63.000
BB 50.000

Körföld van, mi vagyunk a BB,és SB-t jól ismerjük, és tudjuk, hogy hasonló szituban 90%+-al pushol.
Az ICM azt mondja, itt AJs+77+ a call. Neked A9s-ed van, ami 62% hoz az
SB open range ellen.
A kérdésem az, hogy ilyen szituban lehet-e +EV-s a call, miközben ICM szerint -EV-s ?
Direkt tettem olyan stackeket mögém, amin szinte 0 FE-nk lesz a következő handekben.
(Azért kérdezem ezt, mert én hasonló szituban szinte snapelnék, pedig ICM alapján hibás lenne)
Ti dobnátok?

Technikai jellegű problémáim vannak a handdel, mégpedig a következők:
180-ason 2k/4k-nál az ante nem 200 hanem 400.
Ha összeadom a stackeket, nekem csak 269.000 jön ki, míg egy 180-ason az össz stack 270.000.
Apró gondok ezek, de egy számításnál ezek sokat jelenthetnek.

Ezekkel a javításokkal együtt, ha jól számolok, 44,316% pot odds kell a megadáshoz + ICM faktor. Az ICM itt baromi sokat számít, hiszen egyrészt ha megadok, és nem nyerek, akkor kiesek a 7. helyen. Másrészt vannak shortstackek az asztalnál, akik a következő pár handben mindenképp allin kerülnek. Én itt biztos, hogy legalább 25%-ot rátennék az előző két tényező miatt még erre a 44-re. Úgy pedig már nincs meg a szükséges odds. Ész nélkül, illetve látva, hogy BvB szituációról van szó, biztos callolnék, de így, hogy kicsit utánaszámoltam... El lehet engedni.

Csoszogi33
Válasz Shaikon kommentjére
2012. jan. 11. 13:08

Fogalmatlan idiótának fold.
Agro regnek call.
Jó atlagos statokkal és rendelkező regnek call.
feszes regnek fold.

Amondó vagyok, hogy FT elején nem kell nézni annyira az ICM-t meg ilyen shortok eseten sem. 4-5handed kell ezzel komolyabban foglalkozni. Sztem. :)

BT86
2012. jan. 11. 13:13

Az a baj ,hogy nincsen előzményünk,nem tudjuk ki miért áll ekkora zsetonnal.7 embernél már nagyon jól meg lehet figyelni ki mit játszik ,föleg hogy 1 FT eltart 30-40 percig .Én ilyenkor inkább a játékosokat játszom ,ki mit enged mennyire agró stb.Ha eddig nit volt dobom ha láttam,hogy teljesen random tologatja a zsetonjait sima call nálam.Persze lehet elbukom (38%) de ha megvan ,általában minimum a Hu.Ott meg elég kevés a jó Husángos.Ja és persze megnézem ,hogy az adott pillanatban mennyi asztalon tolja .Aki grindel éppen az tuti sablon játékot játszik valószinüleg elöl leszünk .(föleg ha orosz grinder)

Ebben a szituban egy feszesebb játékos is fog 40%-ot pusholni, ami ellen 57%-unk van. Random lap ellen 63%.
Szerintem itt mindenki ellen lehet dobni. Bár nem mondom, hogy néha nem snapelném a sok asztal miatt pár regnek :)

poker18g
Válasz Csoszogi33 kommentjére
2012. jan. 11. 13:18

Fogalmatlan idiótának fold.
Agro regnek call.
Jó atlagos statokkal és rendelkező regnek call.
feszes regnek fold.

Amondó vagyok, hogy FT elején nem kell nézni annyira az ICM-t meg ilyen shortok eseten sem. 4-5handed kell ezzel komolyabban foglalkozni. Sztem. :)

Én semmikor nem nézem az ICM-et. Az ICM:
1. gyengéknek való
2. regek hadoválnak itt nemlétező dolgokról, ki találkozott már ICM-el valójában?
3. AKt dobjak ilyen deepen? Ne vicceljünk :D
4. 2,5$on amúgysincs ICM. Annyiért nem adnak, azt meg kell fizetni, 8$on már nagyobb, 15$on rendes ICM van, 35$on meg ICM Ultra Deluxe.

Shaikon
Válasz BT86 kommentjére
2012. jan. 11. 13:21

Ebben a szituban egy feszesebb játékos is fog 40%-ot pusholni, ami ellen 57%-unk van. Random lap ellen 63%.
Szerintem itt mindenki ellen lehet dobni. Bár nem mondom, hogy néha nem snapelném a sok asztal miatt pár regnek :)

Persze ,igazad van .Ezért mondom,hogy ez szerintem nagyon asztalfüggő.
Ahogy elnéztem a 180as sng t szerintem az emberek 65%-nak lila szösszenete sincs amiröl itt a beszélgetés folyik.

CantusPutnok
2012. jan. 11. 13:24

Persze ,igazad van .Ezért mondom,hogy ez szerintem nagyon asztalfüggő.
Ahogy elnéztem a 180as sng t szerintem az emberek 65%-nak lila szösszenete sincs amiröl itt a beszélgetés folyik.

Szerintem keveset mondtál a 65%-kal, én ezt az arányt kb. 90%-ra tenném.

Kispagat
Válasz poker18g kommentjére
2012. jan. 11. 13:25

Én semmikor nem nézem az ICM-et. Az ICM:
1. gyengéknek való
2. regek hadoválnak itt nemlétező dolgokról, ki találkozott már ICM-el valójában?
3. AKt dobjak ilyen deepen? Ne vicceljünk :D
4. 2,5$on amúgysincs ICM. Annyiért nem adnak, azt meg kell fizetni, 8$on már nagyobb, 15$on rendes ICM van, 35$on meg ICM Ultra Deluxe.

Kirááááááááály

Shaikon
Válasz CantusPutnok kommentjére
2012. jan. 11. 13:32

Korai pozíciókból a kis pp-ket nem célszerű megjátszani, hiszen ahogy Taz is leírta, egy 3-bet után dobni kell, szettvadászatra meg nem lesz meg a kellő zsetonmennyiségünk. A kérdés az, hogy ha EP emelünk mondjuk egy közepes PP-vel (77-88-...), akkor mi az a legmagasabb pár, amit egy 3-betre eldobsz, mi az, amivel callolni érdemes, illetve mi az, amivel 4-betelsz (az esetek többségében allin). Ez meg stratégia-, illetve versenyszakasz-függő.

3betre a 7-8as párokat el tudom engedni ,9est nehezen 10estöl felfele push.Papiron.Aztán meg simán rátolom néha még 5ös párral is.De ez az én hülyeségem.

fkf131
2012. jan. 11. 13:35

Uhh, mint írtam ez egy fiktív parti, csak ugy beirogattam a stackeket(1k-val elszámoltam), meg a prize strukturát, mert előtte ICM-ről volt szó, és kiváncsi voltam van-e aki bizonyos esetekben eltér tőle.

A konkrét példát azért tettem be, mert tudom, hogy egy 90%ban pusholó ember ellen itt elméletileg a dobás a helyes, ugyanakkor lehetnek e olyna tényezők amik módosítják a rangeket?

Ha dobunk, és befeszülünk szinte mindig kitudunk ülni 1-2 embert(inkább min 2őt) és ezáltal 14,36$ helyett 26,67$-t nyerünk.

Ugyanakkor az első hely 123,19$ még igyis majdnem 5szöröse az 5. helynek, ami miatt én ilyen szitukban a call mellett teszem le a voksom, pedig tudom, hogy abban az adott partiban hibás, ugyanakkor a megadott ranget , tágítom amiatt, hogy később sokkal többször leszek 1.és 2. mint abban az esetben ha dobok, és ez hosszútávon sztem több profitot hoz, mint egy fold ebben a szituban.

Szóval végülis erre lennék kiváncsi, nagy hülyeség ez?

dodi89
Válasz fkf131 kommentjére
2012. jan. 11. 13:48

Én szeretek versenyt nyerni, I call. :D

Élő ügyfélszolgálat