Énis játszok néha 180as sngket, bár én a nem turbot favorizálom, de néha turbokat is tolok. Egy fiktív partin keresztül érdekelne a véleményetek az ICM hatásról.
2,5ös 180as FT 7handed vakok 2k-4k, ante 200
UTG 10.000
UTG+1 5.000
UTG+2 118.000
CO 12.000
BU 11.000
SB 63.000
BB 50.000
Körföld van, mi vagyunk a BB,és SB-t jól ismerjük, és tudjuk, hogy hasonló szituban 90%+-al pushol.
Az ICM azt mondja, itt AJs+77+ a call. Neked A9s-ed van, ami 62% hoz az
SB open range ellen.
A kérdésem az, hogy ilyen szituban lehet-e +EV-s a call, miközben ICM szerint -EV-s ?
Direkt tettem olyan stackeket mögém, amin szinte 0 FE-nk lesz a következő handekben.
(Azért kérdezem ezt, mert én hasonló szituban szinte snapelnék, pedig ICM alapján hibás lenne)
Ti dobnátok?
Fogalmatlan idiótának fold.
Agro regnek call.
Jó atlagos statokkal és rendelkező regnek call.
feszes regnek fold.
Amondó vagyok, hogy FT elején nem kell nézni annyira az ICM-t meg ilyen shortok eseten sem. 4-5handed kell ezzel komolyabban foglalkozni. Sztem. :)
Az a baj ,hogy nincsen előzményünk,nem tudjuk ki miért áll ekkora zsetonnal.7 embernél már nagyon jól meg lehet figyelni ki mit játszik ,föleg hogy 1 FT eltart 30-40 percig .Én ilyenkor inkább a játékosokat játszom ,ki mit enged mennyire agró stb.Ha eddig nit volt dobom ha láttam,hogy teljesen random tologatja a zsetonjait sima call nálam.Persze lehet elbukom (38%) de ha megvan ,általában minimum a Hu.Ott meg elég kevés a jó Husángos.Ja és persze megnézem ,hogy az adott pillanatban mennyi asztalon tolja .Aki grindel éppen az tuti sablon játékot játszik valószinüleg elöl leszünk .(föleg ha orosz grinder)
Fogalmatlan idiótának fold.
Agro regnek call.
Jó atlagos statokkal és rendelkező regnek call.
feszes regnek fold.
Amondó vagyok, hogy FT elején nem kell nézni annyira az ICM-t meg ilyen shortok eseten sem. 4-5handed kell ezzel komolyabban foglalkozni. Sztem. :)
Ebben a szituban egy feszesebb játékos is fog 40%-ot pusholni, ami ellen 57%-unk van. Random lap ellen 63%.
Szerintem itt mindenki ellen lehet dobni. Bár nem mondom, hogy néha nem snapelném a sok asztal miatt pár regnek :)
Persze ,igazad van .Ezért mondom,hogy ez szerintem nagyon asztalfüggő.
Ahogy elnéztem a 180as sng t szerintem az emberek 65%-nak lila szösszenete sincs amiröl itt a beszélgetés folyik.
Én semmikor nem nézem az ICM-et. Az ICM:
1. gyengéknek való
2. regek hadoválnak itt nemlétező dolgokról, ki találkozott már ICM-el valójában?
3. AKt dobjak ilyen deepen? Ne vicceljünk :D
4. 2,5$on amúgysincs ICM. Annyiért nem adnak, azt meg kell fizetni, 8$on már nagyobb, 15$on rendes ICM van, 35$on meg ICM Ultra Deluxe.
Korai pozíciókból a kis pp-ket nem célszerű megjátszani, hiszen ahogy Taz is leírta, egy 3-bet után dobni kell, szettvadászatra meg nem lesz meg a kellő zsetonmennyiségünk. A kérdés az, hogy ha EP emelünk mondjuk egy közepes PP-vel (77-88-...), akkor mi az a legmagasabb pár, amit egy 3-betre eldobsz, mi az, amivel callolni érdemes, illetve mi az, amivel 4-betelsz (az esetek többségében allin). Ez meg stratégia-, illetve versenyszakasz-függő.
Uhh, mint írtam ez egy fiktív parti, csak ugy beirogattam a stackeket(1k-val elszámoltam), meg a prize strukturát, mert előtte ICM-ről volt szó, és kiváncsi voltam van-e aki bizonyos esetekben eltér tőle.
A konkrét példát azért tettem be, mert tudom, hogy egy 90%ban pusholó ember ellen itt elméletileg a dobás a helyes, ugyanakkor lehetnek e olyna tényezők amik módosítják a rangeket?
Ha dobunk, és befeszülünk szinte mindig kitudunk ülni 1-2 embert(inkább min 2őt) és ezáltal 14,36$ helyett 26,67$-t nyerünk.
Ugyanakkor az első hely 123,19$ még igyis majdnem 5szöröse az 5. helynek, ami miatt én ilyen szitukban a call mellett teszem le a voksom, pedig tudom, hogy abban az adott partiban hibás, ugyanakkor a megadott ranget , tágítom amiatt, hogy később sokkal többször leszek 1.és 2. mint abban az esetben ha dobok, és ez hosszútávon sztem több profitot hoz, mint egy fold ebben a szituban.
Szóval végülis erre lennék kiváncsi, nagy hülyeség ez?
Én szeretek versenyt nyerni, I call. :D