Póker Fórum Archívum > Sit&Go > 180 fős SnG közösség topicja

Galambos Tarzan
Válasz dodi89 kommentjére
2012. márc. 30. 14:22

Leírom az én gondolatmenetemet, és hogy én hogyan számoltam:

Szóval van egy fish ellenfél, kicsi minta, kb. 30 hand alatt ilyen aggro statokkal játszott.

Először is mi lesz a range? Mi az amivel fishek játszani akarnak, csak nem tudnak? Nyilván 21BB -t nem fog mondjuk KK -val csak így bepakolni, mert azzal terítést akarnak látni, trükközni akarnak, limpraiselni és hasonlók, amik ugye szoktak menni.

Ez alapján én a monstereket kivenném a kezéből.

Maradnak az olyan handek, amiket eldobni nem akarnak, de postflop nem tudnak játszani vele. Ilyenek szerintem a ki pp -k, suited Ax -ek (legalábbis a jobbik hányada biztos), jobb offsuit Ax -ek, a jobb boradway handek, esetleg egy - két jobb SC. Tapasztalatom szerint ezekkel nem akarnak postflop játszani mivel tapasztalatlanok, és sokszor felsülnek vele. Dobni sem akar, mivel milyen szép lap egy QJs, így inkább marad a "leszarom - bebaszom", meg már úgy is ITM van, pénzt nem veszíthetek, és úgy se adja meg senki... dolgok.

Szóval:

18 főnél járunk, relatív kicsi a buborékfaktor. Utánunk már csak a vakok vannak, akinek a range tulajdonképpen csak monster lesz, ha meg kell adni egy hármas allint, esetleg 99 vagy TT, tehát durván 3% - 4%

A fentebb leírtak alapján én a skáláját ilyesmire saccolom:

TT-22,AJs-A7s,KTs+,QTs+,JTs,AQo-ATo,KJo+

Ez ellen a 77 még akkor is hoz 50% feletti oddsot, ha kiveszek néhány gyengébb handet. Az pedig már a buborék faktorral és pot oddsal együtt számolva is elég EQ lesz ahhoz, hogy ez a call +EV legyen.

Persze nyilván közrejátszik itt az is, hogy 17BB -vel még jól lehet lopkodni, és egy esetleg resteal allinnél is van FE, mondjuk ha valaki miniraisel a vakunkra. Viszont azt is figyelembe kell venni ha sikerül a fishen duplázni, akkor egy cirka 35BB -s stackkel ha csak nem lesz később valami cooler, nagyon jó eséllyel jutunk FT -re. Így nézve viszont megérheti a kockázatot.

Ehhez mit szóltok?

Ha itt 88 lenne a lap, akkor is foldolnátok?

fkf131
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. márc. 30. 14:41

Leírom az én gondolatmenetemet, és hogy én hogyan számoltam...

Ismét csak azt tudom, mondani, hogy nem én vagyok a legkompetensebb ember 180as turbokban, de nekem egy ilyen player ellen ebben a szituban a 77 a legkisebb pár amivel callolnék.
De akik ezeket tolják mind foldot írtak, szóval valószínűleg az a jobb.
De gondolatmenettel egyetértek, talán még annyi, hogy 99-TT is csak betel 3BB-t vagy hasonló, szóval a range ellen elől vagy(mégha csak minimálisan is), és ha jól emlékszem 18-10. ugyanannyit fizet, később vannak lépcsők, én ilyen szituban a minimális plusz EV-s move-okat is beszoktam vállalni.

Shaikon
Válasz fkf131 kommentjére
2012. márc. 30. 14:46

Sima dobás .99+tól mehet.

Csoszogi33
2012. márc. 30. 15:44

Leírom az én gondolatmenetemet, és hogy én hogyan számoltam:

Szóval van egy fish ellenfél, kicsi minta, kb. 30 hand alatt ilyen aggro statokkal játszott.

Először is mi lesz a range? Mi az amivel fishek játszani akarnak, csak nem tudnak? Nyilván 21BB -t nem fog mondjuk KK -val csak így bepakolni, mert azzal terítést akarnak látni, trükközni akarnak, limpraiselni és hasonlók, amik ugye szoktak menni.

Ez alapján én a monstereket kivenném a kezéből.

Maradnak az olyan handek, amiket eldobni nem akarnak, de postflop nem tudnak játszani vele. Ilyenek szerintem a ki pp -k, suited Ax -ek (legalábbis a jobbik hányada biztos), jobb offsuit Ax -ek, a jobb boradway handek, esetleg egy - két jobb SC. Tapasztalatom szerint ezekkel nem akarnak postflop játszani mivel tapasztalatlanok, és sokszor felsülnek vele. Dobni sem akar, mivel milyen szép lap egy QJs, így inkább marad a "leszarom - bebaszom", meg már úgy is ITM van, pénzt nem veszíthetek, és úgy se adja meg senki... dolgok.

Szóval:

18 főnél járunk, relatív kicsi a buborékfaktor. Utánunk már csak a vakok vannak, akinek a range tulajdonképpen csak monster lesz, ha meg kell adni egy hármas allint, esetleg 99 vagy TT, tehát durván 3% - 4%

Ez ellen a 77 még akkor is hoz 50% feletti oddsot, ha kiveszek néhány gyengébb handet. Az pedig már a buborék faktorral és pot oddsal együtt számolva is elég EQ lesz ahhoz, hogy ez a call +EV legyen.

Persze nyilván közrejátszik itt az is, hogy 17BB -vel még jól lehet lopkodni, és egy esetleg resteal allinnél is van FE, mondjuk ha valaki miniraisel a vakunkra. Viszont azt is figyelembe kell venni ha sikerül a fishen duplázni, akkor egy cirka 35BB -s stackkel ha csak nem lesz később valami cooler, nagyon jó eséllyel jutunk FT -re. Így nézve viszont megérheti a kockázatot.

Ehhez mit szóltok?

Ha itt 88 lenne a lap, akkor is foldolnátok?

A fishek gyakran egy JJ-t QQ-t is így játszanak, de a bubikat biztos beletenném még a rangbe. És TT-vel már biztosan callolnék.

Krono
2012. márc. 30. 15:46

Ehhez mit szóltok?

Túl optimista vagy. :) Ez nagyon nagyon nem reális range.

Csoszogi33
Válasz Krono kommentjére
2012. márc. 30. 18:17

rég láttam ilyet, de örülök, hogy még létezik. :)

weaktight | Hand | JKo - No Limit Holdem Tournament

Galambos Tarzan
Válasz Krono kommentjére
2012. márc. 30. 19:01

Túl optimista vagy. :) Ez nagyon nagyon nem reális range.

59 / 42 -es kezébe mit adnál?

Krono
2012. márc. 30. 19:23

59 / 42 -es kezébe mit adnál?

Egy 59/42es nem azt jelenti,hogy allin megy 42%ban, 55 alatt nyilván nem megy allin annyiszor, hogy bele tudd tenni a rangébe, azokkal általában simán emelnek, legalább ez a jellemző tapasztalataim alapján. Axs,ek, és KTok sem sűrűn lesznek a rangében.

Oké, hogy ilyen a statja, de én itt örülnék ha flipet játszok,ha beteszem 10x főnél(na jó nem örülnék neki, de kb az lenne a legjobb eset).

Galambos Tarzan
Válasz Krono kommentjére
2012. márc. 30. 19:59

Egy 59/42es nem azt jelenti,hogy allin megy 42%ban, 55 alatt nyilván nem megy allin annyiszor, hogy bele tudd tenni a rangébe, azokkal általában simán emelnek, legalább ez a jellemző tapasztalataim alapján. Axs,ek, és KTok sem sűrűn lesznek a rangében.

Oké, hogy ilyen a statja, de én itt örülnék ha flipet játszok,ha beteszem 10x főnél(na jó nem örülnék neki, de kb az lenne a legjobb eset).

Ez világos, de nem is 40% - 50% -os openshove skálát adtam meg neki, hanem kb. 15% -ot.

BT86
2012. márc. 31. 0:48

Ez világos, de nem is 40% - 50% -os openshove skálát adtam meg neki, hanem kb. 15% -ot.

Nyilván lesz aki ennél randomabb lapokkal is pusholni fog, de nem kell ebből kiindulni. Statisztikája mint mondtad 30 hand alapján van. Lehet, hogy pl odaültették hozzád 30 embernél, sh asztal, aztán meg bubble, amikor is végig aggró volt...
Persze nyilván nem ez a legvalószínűbb :)
Az általad megadott range ellen a 77 hoz közel 55%-ot. Szimplán a buborékfaktorral számolva itt kell 52% a callhoz, és még van mögötted 2 ember aki callozhat, akik közül az egyik coverol is.
Ha a megadott range-ből kiveszek pár lapot ami nekem nem tetszik, az equityd nem igazán változik (kivéve pp-k esetén amikor kb 1%-ot esik ha bármelyik kisebb pp nincs a rage-ében).
Ez szerintem annyira kicsit lesz csak +EV-s call, hogy 17bb-t nagyon sokallok érte. Lesz ennél jobb szitu, és rengeteg időd is van, nem vagy rákényszerítve semmire.
A 88 pedig kb 3% plusz ez ellen a range ellen, azzal már szívesebben calloznék. De félek tőle, hogy pár kisebb pp sem lesz benne a range-ében, és akkor a 88 is necces.

Élő ügyfélszolgálat