Póker Fórum Archívum > Sit&Go > 2,5$, 3,5$+R Sit&Go és 6$ alatti MTT, hogyan lássak neki?

spani21
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. júl. 30. 13:49

Nem hobbijátékosként játszanék, csak is komolyan. Akkor a HM2 és SNG Wizzard tökéletes?

Galambos Tarzan
Válasz valencia1101 kommentjére
2012. júl. 30. 13:53

Azért egy push-fold táblázat sem ártana.

180 -ra nincs push/fold tábla. Meg ezt a táblázat dolgot 2012 -ben sztem elé kéne felejteni. Annyit változott a játék, meg annyira komplikált helyzeteket is lehetnek az ICM miatt, hogy ezt a játékot nem lehet táblázatból játszani. Rengeteget kell elemezni, és akkor kialakulnak az otptimális rangek.

Galambos Tarzan
Válasz spani21 kommentjére
2012. júl. 30. 13:54

Nem hobbijátékosként játszanék, csak is komolyan. Akkor a HM2 és SNG Wizzard tökéletes?

Persze. De ha tudsz akkor inkább szerezz HM1- et, nekem sokkal jobban tetszik. De jó a PT3 is.

fejes1988
2012. júl. 30. 16:01

180 -ra nincs push/fold tábla. Meg ezt a táblázat dolgot 2012 -ben sztem elé kéne felejteni. Annyit változott a játék, meg annyira komplikált helyzeteket is lehetnek az ICM miatt, hogy ezt a játékot nem lehet táblázatból játszani. Rengeteget kell elemezni, és akkor kialakulnak az otptimális rangek.

A komplikált helyzetek ICM miatt már az utsó két asztalon ITM-ben, de legfőképp a döntő asztalon alakulnak ki. Odáig viszont el kell jutni valahogyan. Ha nem használsz/ismersz semmilyen push/fold táblát, akkor mi alapján döntöd el, hogy egy adott stack ellen, adott pozícióból mi a +EV?
Ugyanis a 180 fős turbo sng-nek (de bármilyen típusú sng-nek különben) a helyes push/fold stratégia a lelke, enélkül nem lehetsz nyerő hosszútávon.

Galambos Tarzan
Válasz fejes1988 kommentjére
2012. júl. 30. 16:05

A komplikált helyzetek ICM miatt már az utsó két asztalon ITM-ben, de legfőképp a döntő asztalon alakulnak ki. Odáig viszont el kell jutni valahogyan. Ha nem használsz/ismersz semmilyen push/fold táblát, akkor mi alapján döntöd el, hogy egy adott stack ellen, adott pozícióból mi a +EV?
Ugyanis a 180 fős turbo sng-nek (de bármilyen típusú sng-nek különben) a helyes push/fold stratégia a lelke, enélkül nem lehetsz nyerő hosszútávon.

Mindig az adott szituáció határozza meg a rangemet push/fold szakaszban is. Stacksizeok, vakszintek, ellenfelekről kialakult kép, rólam kialakult kép, pot odds, stb. stb. de szerintem ezeket Neked nem kell magyarázni :) Ezt szerintem nem lehet táblázat alapján csinálni. Én sem láttam még sehol sem kifejezetten 180 fős SNG -re push/fold táblát, szerintem nincs is. Én abban hiszek, hogy ha sokat elemzed a leosztásaidat, akkor időről időre észreveszel bizonyos sémákat, amik alapján a későbbiekben pontosabban tudod belőni a push vagy fold lapjaidat hasonló helyzetben. Én arra értettem ezt az egészet, hogy annyi meg annyi tényező lehet, ami befolyásolja, hogy egy lap éppen push vagy fold, hogy azt táblázatban levezetni nem lehet.

Krono
2012. júl. 30. 16:48

Mindig az adott szituáció határozza meg a rangemet push/fold szakaszban is. Stacksizeok, vakszintek, ellenfelekről kialakult kép, rólam kialakult kép, pot odds, stb. stb. de szerintem ezeket Neked nem kell magyarázni :) Ezt szerintem nem lehet táblázat alapján csinálni. Én sem láttam még sehol sem kifejezetten 180 fős SNG -re push/fold táblát, szerintem nincs is. Én abban hiszek, hogy ha sokat elemzed a leosztásaidat, akkor időről időre észreveszel bizonyos sémákat, amik alapján a későbbiekben pontosabban tudod belőni a push vagy fold lapjaidat hasonló helyzetben. Én arra értettem ezt az egészet, hogy annyi meg annyi tényező lehet, ami befolyásolja, hogy egy lap éppen push vagy fold, hogy azt táblázatban levezetni nem lehet.

Oké, hogy ezek befolyásolják a push ranged,de azt azért nem árt tudni, hogy MITŐL kell eltérni ebbe vagy abba az irányba az adott szituban,tehát mi az ALAP push ranged(nash) főleg, hogy a sok reg miatt rengetegszer el sem kell térni, mivel nagyjából optimálisan tolják a pushokat/callokat(ez azért erős túlzás, de a mondandóm lényegét ki lehet belőle venni :D)

Galambos Tarzan
Válasz Krono kommentjére
2012. júl. 30. 16:59

Oké, hogy ezek befolyásolják a push ranged,de azt azért nem árt tudni, hogy MITŐL kell eltérni ebbe vagy abba az irányba az adott szituban,tehát mi az ALAP push ranged(nash) főleg, hogy a sok reg miatt rengetegszer el sem kell térni, mivel nagyjából optimálisan tolják a pushokat/callokat(ez azért erős túlzás, de a mondandóm lényegét ki lehet belőle venni :D)

Feltételezem, ha valaki komoly szándékkal leül ilyeneket játszani, és már azon töri a fejét, hogy HM2 -t meg Wizardot vesz, akkor az alapvető dolgokkal legalább tisztában van, pl. hogy 12BB -vel utg -ből egy full asztalon eldobjuk a T9o -t és hasonlóra gondoltam. De ha nem, tehát arra van szükség, hogy megtudja, hogy mondjuk A2o -val játszunk-e UTG2 -ből vagy nem, vagy hogy mivel játszunk egyáltalán onnan nagy általánosságban, tehát teljesen alap dolgok, akkor erre vannak megfelelő okaktatóanyagok stb. először azokat kell végigzongorázni aztán játszani. Ott úgyis sokkal jobban elmondják ezeket, mint én :) Illetve vannak erre különböző trainer programok is. Én is kicsit sarkalatosan fogalmaztam, de talán a lényeg nálam is kivehető :)

Krono
2012. júl. 30. 17:03

az alapvető dolgokkal legalább tisztában van, pl. hogy 12BB -vel utg -ből egy full asztalon eldobjuk a T9o -t és hasonlóra gondoltam.

azért ezzel vitatkoznék :D sokszor a regek sincsenek vele tisztában

Galambos Tarzan
Válasz Krono kommentjére
2012. júl. 30. 17:04

Lehet vele vitatkozni, ezért írtam, hogy az én megfogalmazásom sem teljesen pontos, de legalább nagyjából helytálló. Mindenkinek vannak hibái, én is dolgozom rajta, hogy ne legyenek :) Én is látok játékosokat néha általam iszonyat nagy hibának vélt dolgokat csinálni, lecsekkolom Sharkon, és arany csillagja van :) De ez már kicsit talán más tészta.

pszibu
Válasz Krono kommentjére
2012. júl. 30. 17:19

most akkor azt mondod, már a regek sem nash szerint játszanak? akkor marad a limp-raise csapdázás AA-val... :D

Élő ügyfélszolgálat