Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Ceewyl DoN SnG kérdéses (érdekes?) leosztásai

hgt1
Válasz ceewyl kommentjére
2009. febr. 20. 17:26

A kérdés az, hogy itt mi a jobb játék, megpróbálni dobatni vele a lapját, vagy stackért ai menni (sb valószínűleg úgyis dob egy emelésre)?
Illetve mi lehet a range, ki mekkorát emelne itt, ha egyáltalán emelne?

szerintem a kiindulo pont az, hogy az ellenfel egy fish (ezt a shark statok is igazoljak) + aki 10BB-bol limpel az egyszeruen nem lehet jo jatekos. igy hasznalhato ranget sem nagyon tudok meghatarozni ellene, amit en ilyenkor egysegesen adok nekik az kb minden pp+sc+Ax+KT+,QT+JT+a monster lapok. ezt talan lehet egy kicsit szukiteni ha HUDon azt latjuk h a vpip erteke alacsony (12-13% koruli maximum), ilyenekbol viszont tenyleg nagyon keves van. %-os ranget azert nem irok mert pl. 50%-ban a 22 nincs benne amivel belimpelne, viszont a K2s igen amit a legtobbjuk inkabb eldob.

3-4BB raise: itt elore boritekolato a showdown. ha 3BBt csak callol akkor SB is jo oddsot kap. 4BB-nel talan kizarhatjuk sb-t a potbol, viszont ilyen stackeknel flopon az automatikus contbet nem lehet elegszer nyereseges sztem, egy squeeze ellen egyszeruen nem marad FE. ha TP alakul ki (ami a legvaloszinubb) azt tovabb veszelyezteti a 3way pot. ha sb barmit is flopol a TPn felul abbol valoszinuleg c/r lesz. szoval ha ketto kozul muszaj valasztani akkor mindenkeppen 4BBt emelnek.

shove: itt sb-tol biztosra veheto a fold, viszont a limpelo valoszinuleg a rangebol csak nagyon keves lapot dobna el (sc-k pl) es rengeteg olyan marad benne ami ellen AK-val kenytelenek vagyunk racelni, ez 10 fonel szerintem nem celunk egy konnyen sebezheto lappal. ehhez a stack is tul nagy 15BB-vel (bar az effektiv csak 11), ha veszitunk 500 koruli zsetonnal eleg messzire kerulunk az itm-tol, ha nyerunk ~3000 zsetonnal meg nem vontuk ki magunkat teljesen a push/fold szakaszbol, foleg ha ennyi atlag koruli stack van.

check: lehet hogy weak jatek de en ezt valasztanam tobb okbol is. az egyik hogy ha felkerul egy A v K valoszinuleg tobbszor fizet ki valamelyikojuk, mintha flop elott emeltunk volna,gondolvan hogy airral contbetelunk a szaraz boardot + sb-bol is tobb valuet tudunk kiszedni ha tulertekel egy olyan handet amit pf akcio eseten nem tenne. ha nem kapunk part flopon akkor konnyen elengedhetjuk a handet, nincs ami a pothoz kotne.

nem allitom, hogy ez a jo jatek de en igy jatszanam. kivancsi vagyok, hogy te hogyan jatszottad es miert?

ceewyl
Válasz hgt1 kommentjére
2009. febr. 20. 18:25

Mikor játszottam a handet, akkor még nem néztem a sharkscope statjait, az viszont egyértelmű volt, hogy vesztő játékos, mert jó játékosok nem limpelnek 10bb-vel earlyből.

A 3-4 bb-s emelésekkel az a bajom, hogy a limp rangeből bármivel megadhatja. Sb szerintem egy 3bb-s hívás után is dobott volna, de ebben nem vagyok biztos. Itt viszont én nem a limper stackjéért szerettem volna játszani AK-val, hanem csak szimplán besöpörni a dead moneyt, így all in hívtam.
A limp range ellen kb. 65-35-re tettem magam, viszont azt hittem, nagy FE-m van, mert nem tudtam olyan lapot elképzelni, amivel 10bb-vel limpel, és ai-t tud callolni vele. Pedig volt ilyen lap...:D

Converted at weaktight | fold when you know you're beat

Pre-flop: (250, 10 players) Hero is BB :Kh: :Ad:
2 folds, gunners2007 calls 100, 5 folds, JSTLRNED calls 50, Hero goes all-in 1,425, gunners2007 goes all-in 965, JSTLRNED folds

Flop: :Tc: :Kd: :7c: (2,690, 2 players)

Turn: :4c: (2,690, 2 players)

River: :9h: (2,690, 2 players)

Final Pot: 2,330
Hero shows: :Kh: :Ad:
gunners2007 shows: :Ac: :Ah:

Hero wins 360 ( lost -1,065 )
gunners2007 wins 2,330 ( won +1,265 )
JSTLRNED lost -100

Konklúzió számomra: fishek ellen nem szabad a korai-közép szakaszban stacket kockáztatni ilyen helyzetben, egyrészt kiszámíthatatlan a játékuk (képesek 22-vel is megadni), másrészt nincs benne elég value.
A check valóban elsőre weak játéknak tűnik, de talán az is egy járható út, sőt.
A 3bb-s hívás számomra nem tűnik jó játéknak, könnyen kerülhetünk szendvicsbe, ami AK-val nem egy életbiztosítás. Másrészt Gunners committed lesz, és egy A vagy K nélküli flopon nem szívesen teszem be a stackem.
Szerintem ez egy olyan helyzet, ahol sima SnG-ben a push a jó játék, DoN SnG-ben viszont inkább a check.

ceewyl
2009. febr. 20. 19:58

A kérdés, hogy melyiknél adnál meg, illetve melyiknél dobnál?

Info az asztalról:
Infamouspade: 300-1000$-os SnG-ken regulár, ráadásul ott nyerő játékos (Ranked 1 in 2007 Single Table Total Profit 2007 Leaderboard). Magas vakoknál gyakran betelt.
Dubellow, miragonix: átlagos játékosok.
Cervello he!, mdejan19: viszonylag passzívan játszottak eddig.

1.
No Limit Holdem Tournament
$100+$4
PokerStars
6 players

Stacks:
UTG infamouspade (3160)
UTG+1 cervello he! (1490)
CO Hero (1320)
BTN mdejan19 (1025)
SB Dubellow (4605)
BB miraginox (3400)

Blinds: 125/250 Ante 25

Pre-flop: (525, 6 players) Hero is CO :Ks: :Ad:
infamouspade raises to 635, 1 fold, Hero???

---------------------------------------------------------------------

2.
No Limit Holdem Tournament
$100+$4
PokerStars
6 players

Stacks:
UTG Dubellow (3430)
UTG+1 miraginox (3975)
CO infamouspade (3210)
BTN cervello he! (1015)
SB Hero (970)
BB mdejan19 (2400)

Blinds: 125/250 Ante 25

Pre-flop: (525, 6 players) Hero is SB :Ts: :As:
2 folds, infamouspade goes all-in 3,185, 1 fold, Hero???

Polacheck
2009. febr. 20. 23:02

Konklúzió számomra: fishek ellen nem szabad a korai-közép szakaszban stacket kockáztatni ilyen helyzetben, egyrészt kiszámíthatatlan a játékuk (képesek 22-vel is megadni), másrészt nincs benne elég value.
A check valóban elsőre weak játéknak tűnik, de talán az is egy járható út, sőt.
A 3bb-s hívás számomra nem tűnik jó játéknak, könnyen kerülhetünk szendvicsbe, ami AK-val nem egy életbiztosítás. Másrészt Gunners committed lesz, és egy A vagy K nélküli flopon nem szívesen teszem be a stackem.
Szerintem ez egy olyan helyzet, ahol sima SnG-ben a push a jó játék, DoN SnG-ben viszont inkább a check.

Sokat gondolkodtam a checken pontosan a fentiek miatt, de úgy éreztem, hogy elég nagy value van a szituban, az enemy limpje miatt. Dolgozik bennem a cg-s énem, valószinűleg ez mozdított az agresszív irányba.

Az általános meglátásom az egyébként, hogy sok olyan szitu van don sng-ben, ahol megéri a passzívabb játékot mint alternatívát jobban számításba venni a megszokottnál.

Polacheck
2009. febr. 20. 23:10

A kérdés, hogy melyiknél adnál meg, illetve melyiknél dobnál?

1. Én rátolnám. Elég necces a stackünk. Amit írtál az alapján simán el tudom képzelni, hogy a mostanában divatos early stealt tolja az enemy.

2. Én AT-vel gyűlölök megadni ollét, azonban itt úgy gondolom, hogy nincs túlsok választásunk.

spirited
Válasz Polacheck kommentjére
2009. febr. 21. 0:19

Mindkettő jó parti.

Elsőben szerintem azért jobb a dobás, mivel jobb a pozíciód a többi ss-hez képest, ők hamarabb legyengülnek és kerülnek döntési helyzet elé. Viszont ha visszatolod, az ellen megadja, mert már pot committed és le kell játszanod egy 70-30-at.

A második nagyon határeset szituáció, őszintén megmondva fogalmam sincs itt mi lenne a jobb döntés, de a kettő között nem nagy differencia lehet. Call.

Gus
2009. febr. 21. 0:49

en ezt ugy pontositanam, hogy Push a jo jatek, de idiotak ellen neha inkabb a csekk.. :)

teljesen komolyan : sokan azt mondjak,koztuk Jennifear is , hogy meg a DON-okban is erdemes tobbiranyu nagy potokat jatszani a gyenge jatekosok ellen, akikrol feltetelezzuk, hogy gyenge flop utani jatekkal rendelkeznek...

Gus
Válasz Gus kommentjére
2009. febr. 21. 1:11

teljesen NULLA tapasztalatom van 6 fos DON okbol, tehat matek alapon probalkozom :

1 party : matek azt mondja FOLD...de : ha jo jatekos akkor felmerul bennem a gyanu : elolrol lop,akarmivel, mert azt feltetelezi rolunk, hogy mi azt feltetelezzuk rola, hogy csak premium lapokkal nyit elolrol bele egy potba(mert ugye a matek ezt mondja)...viszont ebben az esetben ratolnam az all inn-t es remenykedek, hogy van olyan okos , hogy tudja, hogy egy reraise-re neki csak AA val szabad megadnia... :) meg is engedheti maganak a foldot a stackja miatt...

2 party FOLD szerintem, ott egy megadastol/re all inn -tol jobb, ha a kovetkezo partyban, vagy utanna, akarmivel all inn, a fold equity miatt jobb oddsot kapunk, mint itt egy csataban...

ceewyl
Válasz Gus kommentjére
2009. febr. 21. 9:20

teljesen NULLA tapasztalatom van 6 fos DON okbol, tehat matek alapon probalkozom :

Ez 10 fős SnG bubble szakasza. :)

ceewyl
Válasz spirited kommentjére
2009. febr. 21. 9:24

.

Off: tegnap ültünk együtt néhány asztalon, meg is lepődtem picit.
Rendszeresen fogsz 100-as DoN-okat játszani, vagy csak unatkoztál? :)

Élő ügyfélszolgálat