A kérdés az, hogy itt mi a jobb játék, megpróbálni dobatni vele a lapját, vagy stackért ai menni (sb valószínűleg úgyis dob egy emelésre)?
Illetve mi lehet a range, ki mekkorát emelne itt, ha egyáltalán emelne?
Mikor játszottam a handet, akkor még nem néztem a sharkscope statjait, az viszont egyértelmű volt, hogy vesztő játékos, mert jó játékosok nem limpelnek 10bb-vel earlyből.
A 3-4 bb-s emelésekkel az a bajom, hogy a limp rangeből bármivel megadhatja. Sb szerintem egy 3bb-s hívás után is dobott volna, de ebben nem vagyok biztos. Itt viszont én nem a limper stackjéért szerettem volna játszani AK-val, hanem csak szimplán besöpörni a dead moneyt, így all in hívtam.
A limp range ellen kb. 65-35-re tettem magam, viszont azt hittem, nagy FE-m van, mert nem tudtam olyan lapot elképzelni, amivel 10bb-vel limpel, és ai-t tud callolni vele. Pedig volt ilyen lap...:D
Converted at weaktight | fold when you know you're beat
Pre-flop: (250, 10 players) Hero is BB :Kh: :Ad:
2 folds, gunners2007 calls 100, 5 folds, JSTLRNED calls 50, Hero goes all-in 1,425, gunners2007 goes all-in 965, JSTLRNED folds
Flop: :Tc: :Kd: :7c: (2,690, 2 players)
Turn: :4c: (2,690, 2 players)
River: :9h: (2,690, 2 players)
Final Pot: 2,330
Hero shows: :Kh: :Ad:
gunners2007 shows: :Ac: :Ah:
Hero wins 360 ( lost -1,065 )
gunners2007 wins 2,330 ( won +1,265 )
JSTLRNED lost -100
Konklúzió számomra: fishek ellen nem szabad a korai-közép szakaszban stacket kockáztatni ilyen helyzetben, egyrészt kiszámíthatatlan a játékuk (képesek 22-vel is megadni), másrészt nincs benne elég value.
A check valóban elsőre weak játéknak tűnik, de talán az is egy járható út, sőt.
A 3bb-s hívás számomra nem tűnik jó játéknak, könnyen kerülhetünk szendvicsbe, ami AK-val nem egy életbiztosítás. Másrészt Gunners committed lesz, és egy A vagy K nélküli flopon nem szívesen teszem be a stackem.
Szerintem ez egy olyan helyzet, ahol sima SnG-ben a push a jó játék, DoN SnG-ben viszont inkább a check.
A kérdés, hogy melyiknél adnál meg, illetve melyiknél dobnál?
Info az asztalról:
Infamouspade: 300-1000$-os SnG-ken regulár, ráadásul ott nyerő játékos (Ranked 1 in 2007 Single Table Total Profit 2007 Leaderboard). Magas vakoknál gyakran betelt.
Dubellow, miragonix: átlagos játékosok.
Cervello he!, mdejan19: viszonylag passzívan játszottak eddig.
1.
No Limit Holdem Tournament
$100+$4
PokerStars
6 players
Stacks:
UTG infamouspade (3160)
UTG+1 cervello he! (1490)
CO Hero (1320)
BTN mdejan19 (1025)
SB Dubellow (4605)
BB miraginox (3400)
Blinds: 125/250 Ante 25
Pre-flop: (525, 6 players) Hero is CO :Ks: :Ad:
infamouspade raises to 635, 1 fold, Hero???
---------------------------------------------------------------------
2.
No Limit Holdem Tournament
$100+$4
PokerStars
6 players
Stacks:
UTG Dubellow (3430)
UTG+1 miraginox (3975)
CO infamouspade (3210)
BTN cervello he! (1015)
SB Hero (970)
BB mdejan19 (2400)
Blinds: 125/250 Ante 25
Pre-flop: (525, 6 players) Hero is SB :Ts: :As:
2 folds, infamouspade goes all-in 3,185, 1 fold, Hero???
Konklúzió számomra: fishek ellen nem szabad a korai-közép szakaszban stacket kockáztatni ilyen helyzetben, egyrészt kiszámíthatatlan a játékuk (képesek 22-vel is megadni), másrészt nincs benne elég value.
A check valóban elsőre weak játéknak tűnik, de talán az is egy járható út, sőt.
A 3bb-s hívás számomra nem tűnik jó játéknak, könnyen kerülhetünk szendvicsbe, ami AK-val nem egy életbiztosítás. Másrészt Gunners committed lesz, és egy A vagy K nélküli flopon nem szívesen teszem be a stackem.
Szerintem ez egy olyan helyzet, ahol sima SnG-ben a push a jó játék, DoN SnG-ben viszont inkább a check.
A kérdés, hogy melyiknél adnál meg, illetve melyiknél dobnál?
Mindkettő jó parti.
Elsőben szerintem azért jobb a dobás, mivel jobb a pozíciód a többi ss-hez képest, ők hamarabb legyengülnek és kerülnek döntési helyzet elé. Viszont ha visszatolod, az ellen megadja, mert már pot committed és le kell játszanod egy 70-30-at.
A második nagyon határeset szituáció, őszintén megmondva fogalmam sincs itt mi lenne a jobb döntés, de a kettő között nem nagy differencia lehet. Call.
teljesen NULLA tapasztalatom van 6 fos DON okbol, tehat matek alapon probalkozom :
1 party : matek azt mondja FOLD...de : ha jo jatekos akkor felmerul bennem a gyanu : elolrol lop,akarmivel, mert azt feltetelezi rolunk, hogy mi azt feltetelezzuk rola, hogy csak premium lapokkal nyit elolrol bele egy potba(mert ugye a matek ezt mondja)...viszont ebben az esetben ratolnam az all inn-t es remenykedek, hogy van olyan okos , hogy tudja, hogy egy reraise-re neki csak AA val szabad megadnia... :) meg is engedheti maganak a foldot a stackja miatt...
2 party FOLD szerintem, ott egy megadastol/re all inn -tol jobb, ha a kovetkezo partyban, vagy utanna, akarmivel all inn, a fold equity miatt jobb oddsot kapunk, mint itt egy csataban...
teljesen NULLA tapasztalatom van 6 fos DON okbol, tehat matek alapon probalkozom :
.