Greyboy
Válasz pastecopy kommentjére
2012. okt. 6. 1:37

Heló!

Érdeklődnék, hogy miért van az, hogy 86$ EV-t kapok azért a 108$-os DoN sng-ért, aminek az első leosztásában all-in megyek JJ-vel AKs ellen? Itt ugye 54-46% ide az esély. Mennyit kap az ellen? Hogy jön ez ki?

Erre mielőbbi választ kérnék valakitől, aki ért hozzá, mert szerintem nagyon sok esetben rosszul számolja az EV-t a HM.

illese
Válasz Greyboy kommentjére
2012. okt. 6. 14:38

Nézz utána az ICM modellben. Ha végigondolod matek nélkül is teljesen világos. 54% esélyed van hogy megnyerd a partit. De ez pont nem jelenti azt, hogy utána 100%-ben ITM leszel, sőt az 50% esélyed úgy kb 75-re ment fel. Ki kapja a maredék pénzt? Hát a többiek. Nekik eddig volt 50% esélyük nyerni (100$) most meg van 5/9-ed (minusz egy kicsi, mert azért neked mégis több esélyed van).

Greyboy
Válasz illese kommentjére
2012. okt. 6. 15:55

Nézz utána az ICM modellben. Ha végigondolod matek nélkül is teljesen világos. 54% esélyed van hogy megnyerd a partit. De ez pont nem jelenti azt, hogy utána 100%-ben ITM leszel, sőt az 50% esélyed úgy kb 75-re ment fel. Ki kapja a maredék pénzt? Hát a többiek. Nekik eddig volt 50% esélyük nyerni (100$) most meg van 5/9-ed (minusz egy kicsi, mert azért neked mégis több esélyed van).

Sajnos ebből egy szót sem értek. Hogy jött ki a 86$? Milyen ICM modellben nézzek utána?

illese
Válasz Greyboy kommentjére
2012. okt. 6. 17:33

A leosztás előtt az equity-d 100USD, ez gondolom világos. Az AI után az esetek 46%-ában kiesel ekkor van 0 USD-d. Az esetek 54 %-ában megnyered a leosztást és lesz 2*annyi zsetonod mint a többieknek. Ez viszont nem azt jelenti, hogy az esetek 54%-ában nyertél 200USD-t hiszen a tourney tovább folyik, és simán veszthetsz. Hanem annyit jelent, hogy nagyobb esélyed van mint az átlagos, hogy megnyerjed (az átlagnak mos 55 % az esélye). A gép azt dobta hogy az esélyed most 80% körüli. Így tehát a leosztás után az equityd 200*0.54*0.8 ami 86 USD. Honnan jön a 80%. Googlizz rá arra, hogy ICM.
Viszont: kéretlen jótanács, de a 108-as DoN egy kicsit merésznek tűnik, ha ezzel nem vagy tisztában

Fu
Válasz pastecopy kommentjére
2012. okt. 6. 19:10

mindenki ps-on nyomja?

Holdenper
Válasz Fu kommentjére
2012. okt. 6. 19:17

mindenki ps-on nyomja?

Fiftyt? Máshol nem is lehet:)

Greyboy
Válasz illese kommentjére
2012. okt. 6. 20:29

A leosztás előtt az equity-d 100USD, ez gondolom világos. Az AI után az esetek 46%-ában kiesel ekkor van 0 USD-d. Az esetek 54 %-ában megnyered a leosztást és lesz 2*annyi zsetonod mint a többieknek. Ez viszont nem azt jelenti, hogy az esetek 54%-ában nyertél 200USD-t hiszen a tourney tovább folyik, és simán veszthetsz. Hanem annyit jelent, hogy nagyobb esélyed van mint az átlagos, hogy megnyerjed (az átlagnak mos 55 % az esélye). A gép azt dobta hogy az esélyed most 80% körüli. Így tehát a leosztás után az equityd 200*0.54*0.8 ami 86 USD. Honnan jön a 80%. Googlizz rá arra, hogy ICM.
Viszont: kéretlen jótanács, de a 108-as DoN egy kicsit merésznek tűnik, ha ezzel nem vagy tisztában

Érdekes. Tehát azt mondod, hogy akkor nekem volt 86$ EV-m, akkor ez ellennek ez alapján: 200*0.46*0.8=73,6$EV. 73,6+86,4=160$EV Tehát a maradék 40$EV megoszlik a másik 4 játékos között, akik nem vettek részt a partiban. Fejenként 10$EV. A következő kérdésem az lenne, hogy ez hol van feltüntetve a HM-ben? Mert amikor valaki más all in megy, és ez kieséssel végződik, a leosztás mellett egy minimális -$EV jelenik meg, aminek az értéke 0$EV és -5$EV között mozog.
Btw: 3 éve játszom 100$-os sng-ket profitábilisan a mai napig, jelenleg 200$-os szintig bezárólag. De azért köszi a jótanácsot.

Fu
Válasz Holdenper kommentjére
2012. okt. 6. 20:48

azt hittem máshol is van ilyen :D. bár én pont ezért fizettem be ps-ra mert kiv votlam milyen, de eddig bejön 15 dodoból csináltam 25-öt kb 20-25 game után

$NoName$
Válasz Maxxxika kommentjére
2012. okt. 8. 19:43

kezd szétszakadni a játékom :(
mentálisan nagyon nehéz ez az időszak. Már az EV-met sem tudom emelni. szeptember 16 óta szopóágon vagyok

Fu
Válasz $NoName$ kommentjére
2012. okt. 8. 19:46

3,5-ösön mennyivel erősebbek a játékosok? mint 1,5-ön? mert itt vannak eléggé nyomingerek .

Élő ügyfélszolgálat