FU! Válaszolj számokkal a 3 kérdésre, és elgondolkodom rajta:
A).(Hogy a játékod várható értéke 5% ROI-hoz tartson) milyen resteal range kell, hogy ezt érdemes legyen pusholni? (Nem árt szem előtt tartani, a köv. leosztásban lévő pozíciót, és az ICM-et, )
any2 :)
FU! Válaszolj számokkal a 3 kérdésre, és elgondolkodom rajta:
EP 30bb 40/12/3 (100)
MP 10bb 10/10/4 (1,3K) bubbleben sem nagyon lazulgat
CO 20bb 17/14/6 (2K) (sokat lopkod az ante megjelenésétől, bubbleban még tesz rá egy lapáttal)
BU 16bb 23/20/2/BUST50/FTRST80 (300) bubbleban lazul,
SB 20bb
BB 4bb 50/20/0 (100)
Blinds: 75/150Ante 20
Pre-Flop: (345, 6 players) is SB ??
3 folds, BU raises to 300, SB ??
A).(Hogy a játékod várható értéke 5% ROI-hoz tartson) milyen resteal range kell, hogy ezt érdemes legyen pusholni? (Nem árt szem előtt tartani, a köv. leosztásban lévő pozíciót, és az ICM-et, ) Rólad kialakult kép: MP és CO rendelkezik rólad stattal(14/12/6), többiek meg nem nagyon törődnek a statokkal, a játékkép alapján az asztal viszonylag feszes, a sokat calloló EP miatt.
A /II.) Kiegészítés: mennyiben változtatna a dolgon, ha azt mondanám, hogy CO bubbleban hiperagróvá vált, és eddig minden körben openpusholt eddig a leosztásig.
B.) (Hogy a játékod várható értéke 3%ROI-hoz tartson) milyen fold to resteal kell egy ilyen range-vel pusholáshoz: 22+,A2s+,K7s+,Q8s+,J8s+,T8s+,97s+,87s,76s,A2o+,KTo+,QJo ?
B/II) Ha kizárólag JJ+,ATs+,AQo-tól feltételeznél megadást, milyen ideális laptartományt választanál, ha mindenképp pusholni fogsz. (Bent hagynád az Ax-eket?)
C.) BB call range mi lesz? Ha köv. leosztásban nem várható preflop csapkodás monsterek nélkül?
Ez a beszéd Fu :D
nem kell ezt túldimenzionálni
Ez a beszéd Fu :D
nem kell ezt túldimenzionálni
sose tudom h ironizáltok vagy tényleg komolyan gondoljátok amit mondtok xD
najó, nekem ez tök kínai . én ezeket a rövidítéseket baromira nem tudom. viszont ha 6-an vagytok, jobb túlélésre játszani mint keménykedni. ha 6. vagy és kevés zsetonod van akkor AT+- al bekell tolni az allint, plusz JJ+-al, ha viszont kb egy szinten vagy az 5.-el akkor jobb csak AA AK QQ KK-val preflop allinozni
C.) BB call range mi lesz? Ha köv. leosztásban nem várható preflop csapkodás monsterek nélkül?
thx[SUP]2[/SUP] rióka!
Thx hogy vetted a fáradtságot! Thx, hogy magyarázatot is fűztél hozzá, érthető volt, és kicsit sem fölényeskedő. Megérte elolvasni! :)
Kicsit túllőttem a célon, minden tekintetben, elismerem. Összecsapott, és megalapozatlan volt a fikció, amit vázoltam.
Pár kérdésedre azért mindenképp reagálnék: (tile módban elrendezve az asztalokat) figyelem az asztal dinamikát. Alacsony tétes ($7) asztaloknál nagyon sokszor előfordul, hogy az asztal bubble befeszül, majdnem mindenki bekúszásra vár. Így nem bonyolódnak játékba marginális kezekkel. Restealre meglepően könnyen megválnak tőle.
A legfontosabb különbség a két példa között (és sajnos azt nem vetted figyelembe), hogy egyik esetben sem esek ki ellenben a te példáddal. Így az én hozzávetőleges kalkulációm any2 push esetén:
I. 76%ban behúzom a potot mutatás nélkül és +490 zseton = 3490 zseton (turbo$7=> $14,4)
II. 19%ban BB ellen játszom le, (35% equityvel) – 112 (turbo$7= >$13)
III. 4%ban BTN ellen játszom le (30% equityvel) -936 (turbo $7=>$11,2) (itt a rangekkel lehet +-100 zsetont kalkulálni)
Ha még is dobnám: $13,1-t zsebelnék az aktuális állás alapján. Gyakorlatilag fold is, és a push is ugyanolyan jó megoldás.
Ha hozzá veszem, azt hogy az elkövetkezendő 6 leosztásban, csak rosszabb pozícióban leszek, nekem a push tűnik jobb megoldásnak. Nem utolsó szempont, hogy nagy mértékben hozzásegít ez az agro játék CL-é váláshoz. Az első helyek tartanak életben, gyakorlatilag a többi helyezés mind csökkenti a ROIm. (persze ezt a mondatot így kiemelve megint alkalmassá válik a bele kötésbe, de ezzel azt akarom mondani, ha nincs pár kimagasló eredményem a sessionon belül, akkor nem tudnám hozni az eddigieket)
Nem mondom, hogy hibátlan gondolkodás, minden építő jellegű kritika érdekel. Nagyon kíváncsi leszek milyen oltást kapok erre az "eretnekségre". Persze ez nem szent írás, de ha az ember foglalkozik vele, szűkíti-tágítja a rangeket, kiszámolja a különbségeket, valami rögzülni fog előbb-utóbb (inkább utóbb) és idővel felismeri ezeket a szituációkat, utána lehet növelni az asztalszámot.