Nem a legszerencsésebben van ugyan megfogalmazva, de nem hiába tanítanak újabban szövegértést az iskolában...
erdekes "agymenet", eltoltottem en is nehany estet hasonlo szamolgatasokkal.. Ha kulon szamolod, hogy ugyanazokkal a lapokkal milyen aranyban nyertel es kulon, hogy azokbol mennyi a coin flip, ugy van ertelme es eleg erdekes szamok jonnek ki...
az jobban erthetoseg kedveert: van 100 szor TT -d, abbol hanyat dobsz preflop, tehat bukod, hanyat jatszol lassan, es hanyat nyersz/buksz preflop all in... Minden OSZTOTT lapnak van valamilyen szazalek eselye nyerni, es hosszu tavon probalnak arra a szazalekra "huzni".... tehat ha az AQ vel vagy TT vel 40% ot nyertel eddig es Ok 50% ban nyeroek egyebkent-tehat nyerore "huznak", akkor ha a coinflopjaid nyeres/bukas/ aranya is felfele/nyerore huz, akkor valoszinu, hogy egy nyeres kovetkezik...
nem osszekeverendo a ket valoszinuseg szamolasban a dobott lapok, ha az osztott lapok szazalekat szamolod ott beleszamit a szamolasba, a coinflipeknel nem...
remelem ertheto amit firkaltam itt :)
Csak egy gondolat.
Tegyük fel:
-a rulettasztalnál annak az esélye hogy 10x egymás után fekete legyen 15%.
-annak az esélye hogy 50x egymás után fekete legyen: 1%.
-soha nemvolt még 100x egymás utána fekete.
Akkor mire fogadsz 71edik fekete után?
Szerintem egyáltalán nem csak az 1 eset számit.
Számitanak a multbéli események.
Kicsit kicsúsztál április 1-ből.
Csak egy gondolat.
Tegyük fel:
-a rulettasztalnál annak az esélye hogy 10x egymás után fekete legyen 15%.
-annak az esélye hogy 50x egymás után fekete legyen: 1%.
-soha nemvolt még 100x egymás utána fekete.
Akkor mire fogadsz 71edik fekete után?
Szerintem egyáltalán nem csak az 1 eset számit.
az osztás az ugye alapművelet:D
RanTom, lesz Akadémiás CG, jössz?
Persze, hogy nem csak egy esemény, szegény golyó is megszégyenli magát ha egymás után sokszor ugyanarra a színre megy
Második hozzászólásra én még nem osztottam volna meg ilyen dolgot az emberekkel
Nem tudom, hogy igaz e a történet, de Einstein is sokat agyalt azon, hogy a rulett matematikai törvényeire rájöjjön, és nyerő szisztémát tudjon kidolgozni.
A tudomány előrébb tartana most 10-15 évvel, ha Alfi bácsi nem szán erre ennyi időt az életéből.
... coinflip helyzet az, hogy 45%-ban málnásfröccsöt, 55%-ban jaffásfröccsöt kérsz a kocsmárostól!