Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

Galambos Tarzan
Válasz balage78 kommentjére
2011. máj. 21. 15:04

Valaki meg tudná mondani, hogy Wizardban az "edge%" pontosan mit is takar? Mert ugye változnak a rangek ha állítom. Ez olyan, mint pl. az ICM trainerben a Hero előnye? És milyen esetben mi a helyes beállítás edge% -hoz?

straubbazsi
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. máj. 21. 17:41

Na jó, azért nem kell minden szavamat kiforgatni, szerintem Te is nagyon jól tudod, mire gondoltam. Egyébként örülnék neki, ha lennének olyan sessionjeim amit nem befolyásol :)

Te azt mondod, kiforgatom, én azt, hogy próbáltalak a helyes hozzáállás irányába terelni, mert ezen nyilvánvalóan sürgősen változtatnod kell. De a továbbiakban kérés nélkül nem töröm magam ;).

Jó lenne, ha nem tudnék többet ilyeneket posztolni :)

Alkalom mindig lesz, ez egyszerű döntés kérdése. (Ha posztolsz, ne ide.)

Írhatnál arról, hogy Te mivel kezdted, hogyan fejleszted magad, mennyi az elmélet/játék aránya most és mennyi volt mikor elkezdted mit tartasz a legfontosabbnak?

Hány játkot játszottál le, és mekkora volt a legnagyobb downswing és mekkora volt a legnagyobb upswing BI -ben? Mennyit játszol egy héten?

Huh, jó sok kérdés.

- Az elején... pf, nem is tudom. Gyakran lehetett ilyen 4:1, 5:1 arány. Rengeteg tanultam. Biztosan sok olyan nap volt, amikor tanultam 6-10 órát, aztán lefekvés előtt játszottam egy 1 órás sessiont :). Ez olyan 2-3 hónapig ment így. Tényleg nagyon sokat, persze nem mindig ilyen masszívan.

- És azóta sem igazán sikerül elmozdulni az 1:1 aránytól. Hát sőt.. bár ebben most nagy szerepe van oktatásnak.

Szeretnék most is többet tanulni, több anyagot feldolgozni, de mostanában inkább a már meglévő tudásom rendszereztem. Nagyon sok időt felemészt, hogy három különböző játékban illene brillíroznom (ST-turbo-normal), mert ezekben kézelemzek és oktatok is. Például olyan videókat néztem a napokban, amik nekem az idejük kb. 1-2 százalékban érdekesek, de oktatásban, "jobban elmondásban, átadásban", kezdőknek való iránymutatásban lehet hasznos.

- Nem tudom pontosan megmondani, keveset :). 7k körül.
- Ahogy downban, upban sem, ezeket ritkán nézem. Down talán éppen az utóbbi időszak. Ránézve a graffomra már 1400 játékos BE stretch-em van, ebben persze voltak szép szakaszos DSek is (de ez látszik az utolsó blogbejegyzésemben is).
Upban csak a rekordnyerő napot tudom (1080$ :) ).
Amúgy nincs okom panaszra, csak többet kellene játszani is.

- Egy héten? Hagyjuk ezt ;P

straubbazsi
2011. máj. 21. 18:34

Az ilyen (nekem) határeset szituknál vannak gondok:

Push or fold

Nehezen bírom elképzelni, hogy ezekkel nyerhetek.

1. Kerüljük el ezt a képfeltöltés.hu-t. De tényleg.

2. Ehhez nem a push/foldot kell tudni, hanem a banki esélyt. Mit nem bírsz ezen elképzelni? Mekkora esélye van a T4nek egy 70 százalékos skála ellen? Mekkora az odds? Hátakkormeg?

3. Ha leveszed az edge-dzset, akkor közel any2 callod lesz ekkora skála ellen.

4. Odds callok, tudni kell. 3bb ellen például mindig vmivel többel kell megadni, mint ahogy az ellenfél beteszi. 20-30 százalék különbséggel, eltekintve 1-2 szélsőséges helyzettől.

balage78
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. máj. 21. 22:02

Ma végre a régi szép idők emlékére godmodeban nyomtam. Semmi különös, 40 game, 9fősön 70%itm, 100% roi.
Csak sajnos előtte meg 1 hétig fuckedmodeban toltam, semmi különös, 170game, 28%itm, -28% roival.
Szép dolog ez a variancia ;-)

straubbazsi
2011. máj. 21. 23:12

Ma végre a régi szép idők emlékére godmodeban nyomtam. Semmi különös, 40 game, 9fősön 70%itm, 100% roi.
Csak sajnos előtte meg 1 hétig fuckedmodeban toltam, semmi különös, 170game, 28%itm, -28% roival.
Szép dolog ez a variancia ;-)

https://poker-akademia.com/vBulletin/sit-go/16843-balage78-okfejtesei.html#post322276

Parancsolj. Ide mehet, bad beat is, napi eredmények is, éppen aktuális szerencseszelet.

Indoklás itt

https://poker-akademia.com/vBulletin/sit-go/15196-sng-koezoesseg-topicja-46.html

a hetedik hozzászólásban található. Úgy néz ki, megint feledésbe merült, és visszatértünk oda, ahova szoktunk.

Ja, szép dolog a variancia, ettől lesz izgalmas a játék ";-)"! Jó, hogy nem már sessionöket pakolsz be külön, mert hogy a fenébe lehet az, hogy egyik nap nyersz, másikon veszítesz.

update:

Átgondoltam. Azt írsz ide, amit csak szeretnél.
Még bővítem a posztot.

balage78
2011. máj. 22. 0:15

bocs, bazsi, nem vettem észre hogy ez a te személyes topikod, és beleírtam, ráadásul engedélyt sem kértem.
Gondolom sokakat zavar a berakott képek, a betett handjeim vagy a ma postolt excelem. Megugye egyik sem a témához tartozik, gondolom nem is lehetett tanulni belőle.
Én kérek elnézést, hogy nem vagyok ennél is kiemelkedőbb tagja a közösségnek, megpróbálok majd ennél is jobb számolós exceleket összehozni, mintahogy sokan mások is teszik, és postolják ide a fórumba, bááár most épp egy sem jut eszembe ;-) .
Biztos rossz napod volt, semmi gond ;-)

straubbazsi
2011. máj. 22. 0:46

bocs, bazsi, nem vettem észre hogy ez a te személyes topikod, és beleírtam, ráadásul engedélyt sem kértem.
Gondolom sokakat zavar a berakott képek, a betett handjeim vagy a ma postolt excelem. Megugye egyik sem a témához tartozik, gondolom nem is lehetett tanulni belőle.
Én kérek elnézést, hogy nem vagyok ennél is kiemelkedőbb tagja a közösségnek, megpróbálok majd ennél is jobb számolós exceleket összehozni, mintahogy sokan mások is teszik, és postolják ide a fórumba, bááár most épp egy sem jut eszembe ;-) .
Biztos rossz napod volt, semmi gond ;-)

Ebből a perspektívából biztosan igazad van, ezt azelőtt is felismertem, mielőtt írtál. Tudnék ellenérvelni, de tisztább és konfliktusmentes megoldást igyekeztem találni.

További jó fórumozást!

straubbazsi
2011. máj. 22. 0:50

Kedves SNG közösség!

Szívesen segítek, ha tudok, többen is megjegyezték, hogy örülnek ennek, ennek ellenére, egy ideje már gondolkozom a topikból való kiszálláson. Elvesz nagyon sok időt, és úgy éreztem, hogy nem tudom hatékonyan tenni, amit szeretnék.

Végül, másik megoldást kerestem, meglátjuk, majd mennyire válik be. Ennek részleteit itt

https://poker-akademia.com/vBulletin/sit-go/16844-sng-tanulo-topic.html

találjátok. Minden tanulni akaró játékostársamhoz meghívást intéztem.

straubbazsi
2011. máj. 22. 0:50

Valaki meg tudná mondani, hogy Wizardban az "edge%" pontosan mit is takar? Mert ugye változnak a rangek ha állítom. Ez olyan, mint pl. az ICM trainerben a Hero előnye? És milyen esetben mi a helyes beállítás edge% -hoz?

Itt

is felmerült a kérdés, remélem, hasznos válaszra találsz.

Galambos Tarzan
2011. máj. 22. 1:19

Itt

is felmerült a kérdés, remélem, hasznos válaszra találsz.

Jah, köszi, végülis jóra gondoltam.

Élő ügyfélszolgálat