Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

hoppárézimi
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2011. máj. 26. 10:32

az előbb értem haza a kis városom központjából, ahol a jól megszokott reggeli kv-mat szürcsölgetem reggelente.
egyik haverom ott volt az uncsitesójával és mondaja neki, hogy zsugázok.

elkezdtünk beszélgetni a játékról, közben előkerült a laptop.
normál fr sng-t pörget nl50-nl100-on. megenéztem shsc-on a grafját, hát szépen megy felfelé.
kérdeztem gond e ha beteszem ide a grafot, de egyenlőre kérte, hogy ne. ahogy kivettem a szavaiból kb úgy kezeli ezt mint valami titkos meló. :) azért még puhítom, max beteszem név nélkül.

attól vicces ez, hogy mikor egy kérdésénél azt mondtam ICM azt kérdezte, hogy jönnek ide a motorok? :D mondom wtf? milyen motr? hát én mondtam az előbb. jah..ICM?! amire te gondolsz az KTM, az icm egészen más.
erre annyit reagált, hogy biztos semmi értelme ha még nem hallott róla.
na itt ért a döbbenet!
mondom neki buborékban mi alapján pusholsz?
válasz: a lapom. ok, mi alapján döntesz h az a lap most push vagy fold?
13bb-től MP-től kezdve minden A, K, PP, 910s+ pushol mindenkire, a többit meg dobja.
kértem és még fogom is, hogy jöjjön fel ide és néha fejtse már ki mi jár a fejében bizonyos szitukban, de azt mondta azért nem akarja mert összezavarja a gondolkodását. lol..
amin a legnagyobban röhögtem, a játékos típusok. sok asztalozók a nitek a pár asztalosok az átlag playák és vannak a fishek.
használ hm-et de még nem tudom miket tesz ki statnak. ezzel kapcs kérdeztem, hogy ez alapján dönt csak ki a fish és ki a regulár?
a regulárra azt mondja az olyan mint a fish csak agresszívabb?! :D
ilyen létezik? tudni akarom a logikáját!
játszott 2 sng-t a kérésemre. egyetlen olyan dolgot láttam amiben látok fantáziát.
ha nem ss és van mögötte 13bb alatti stck P/F szakaszban akkor rengeteget openlimpel középről. erős lappal és közepessel is.
indok, hogy miért teszi: ha rátolják akkor erőssel snap call, a gyengére meg nem tolják rá elégszer hátsó poziból így ő lesz pozícióban a vakokra akik a legtöbbször ch-elnek és dobnak akár 1bb-s emelésre is. mivel látják, h van esetleg kisebb stck nálunk és parálnak.
ha rátolják meg feladja, de szerinte ez nem történik meg elégszer, hogy ne érje meg ez a játék.
hazajöttem és betettem wizardab pár push handet co és btn-ből, majd elém limpeltettem mindig valakit. rengeteg szituációban lerontja a push rangemet, míg ha nem lenne a limp akkor bőven push a lap. ebben látok fantáziát.
szerintetek?

Nem tudom mi az az nl50-nl100 sng, de ez lehet az én hibám.
Az openlimpes nézzünk flopot szvsz marhaság. Inkább elviszem a vakokat pre, mint adjak sanszot any2-nak, hogy valami nutsot flopoljon.

szr
Válasz hoppárézimi kommentjére
2011. máj. 26. 10:52

Nem tudom mi az az nl50-nl100 sng, de ez lehet az én hibám.
Az openlimpes nézzünk flopot szvsz marhaság. Inkább elviszem a vakokat pre, mint adjak sanszot any2-nak, hogy valami nutsot flopoljon.

A limitet tényleg jó lenne tudni.

Egyébként nem nutsot akar floppolni, hanem floppon pozícióból egy kis bettel elvinni a kasszát.

Alacsony limiten tényleg játsszák ezt (5-10$, magasabbon meg nem játszom). És valóban, ha előttem vki belimpel szűkítek a push range-emen. De azt ne felejtsd el, hogy ha mégis rátolod, akkor egy nagyvakkal többet tudsz nyerni és az esélyed is jobb a szűkebb range miatt, és a vakok is nehezebben szállnak be harmadiknak egy ilyen játékba.

Minden jó játékos első tanácsa ne openlimpelj. Ez a játék egy leak, amit neked ki kell használnod és nem másolni. Biztos lesznek okosok akik elmondják nekünk, akiket kicsit elbizonytalanít ez a fajta játék, hogy mi a legjobb stratégia az ilyen játékosok ellen.

trixilw
Válasz szr kommentjére
2011. máj. 26. 10:58

Egyébként nem nutsot akar floppolni, hanem floppon pozícióból egy kis bettel elvinni a kasszát.

Alacsony limiten tényleg játsszák ezt (5-10$, magasabbon meg nem játszom). És valóban, ha előttem vki belimpel szűkítek a push range-emen. De azt ne felejtsd el, hogy ha mégis rátolod, akkor egy nagyvakkal többet tudsz nyerni és az esélyed is jobb a szűkebb range miatt, és a vakok is nehezebben szállnak be harmadiknak egy ilyen játékba.

Minden jó játékos első tanácsa ne openlimpelj. Ez a játék egy leak, amit neked ki kell használnod és nem másolni. Biztos lesznek okosok akik elmondják nekünk, akiket kicsit elbizonytalanít ez a fajta játék, hogy mi a legjobb stratégia az ilyen játékosok ellen.

Nem jelenteném ki kategórikusan, hogy egy leak, főleg, mert a játék állandóan változik.
Pl.: SB-ről kiegészít-beleemel játék egy leak? Nem, pedig ott is openlimpeltünk.
Buttonról limp-steal sem leak sokak szerint.
Akkor mi akadályozza meg, hogy CO-ból limp-steal-eljünk? Az, ha a button nem nit.

Johnny: egyébként meg ok, hogy meg fölfelé, de milyen mintán? Te vagy az élő példa itt a fórumon a varianciára.

Johnny Diablo
Válasz szr kommentjére
2011. máj. 26. 11:03

a limit 50 és 100$ közötti nevezésű sngket takar. ha rám pushol és gyenge a handem eldobom. viszont ha limpelek és te nem tolod rám elégszer akkor 2,5bb kockáztatásával tudok sokszor elvinni potot. plusz ha rátolod 2-3 alakalommal a limpelt AK-ra és van róla readed is nem nagyon toligálsz te sem eszetlenül mert soha nem tudod h beleszaladsz vagy épp foldolok. ezt csak akkor játssza ha több zsetonja van mint akik mögötte ülnek és van közötte p-f-on lévő játékos is. látok benne elég sok fantáziák bárki bármit mond, de még nem tudom, hogy ő teljesen mit is lát ebben. valami van benne ha 100$on stabil nyerő.

Johnny Diablo
Válasz trixilw kommentjére
2011. máj. 26. 11:04

Nem jelenteném ki kategórikusan, hogy egy leak, főleg, mert a játék állandóan változik.
Pl.: SB-ről kiegészít-beleemel játék egy leak? Nem, pedig ott is openlimpeltünk.
Buttonról limp-steal sem leak sokak szerint.
Akkor mi akadályozza meg, hogy CO-ból limp-steal-eljünk? Az, ha a button nem nit.

Johnny: egyébként meg ok, hogy meg fölfelé, de milyen mintán? Te vagy az élő példa itt a fórumon a varianciára.

teszek be grafot ha megengedi. dután még beszélek vele.

Galambos Tarzan
Válasz szr kommentjére
2011. máj. 26. 11:07

Én azt vettem észre, hogy $5 -on ez a CL játékosoktól egy bevett stratégia, pusholni nem mernek a kicsikre, de limpelnek vagy belenyitnak flop előtt egy minit, hogy a kisebb stackek ne tudjanak pusholni. Persze aki azt nem veszi le az dobál is, de én ettől függetlenül rájuk tolom ha van egy épkézláb lapom. Túl sokat limpel/minbetel ezért túl sokszor is kell lapot dobni, szvsz kevészszer lesz neki limp/call.

Én sosem csinálom ezt. Ha CL vagyok akkor is push/fold a játék az effektív stackek szerint.

Johnny Diablo
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2011. máj. 26. 11:15

Én azt vettem észre, hogy $5 -on ez a CL játékosoktól egy bevett stratégia, pusholni nem mernek a kicsikre, de limpelnek vagy belenyitnak flop előtt egy minit, hogy a kisebb stackek ne tudjanak pusholni. Persze aki azt nem veszi le az dobál is, de én ettől függetlenül rájuk tolom ha van egy épkézláb lapom. Túl sokat limpel/minbetel ezért túl sokszor is kell lapot dobni, szvsz kevészszer lesz neki limp/call.

Én sosem csinálom ezt. Ha CL vagyok akkor is push/fold a játék az effektív stackek szerint.

ahogy néztem többnyire push lapokkal limpel némi gyengébb vegyítéssel. előbb gyengékkel kezdi, mivel előtte nem limpelt a játék során így ez most sugallhatja azt, hogy erős és azt várja, hogy beletod. mire rájössz, hogy nem addigra meg csak a push lapokat limpeli eléd.

szr
2011. máj. 26. 11:33

ahogy néztem többnyire push lapokkal limpel némi gyengébb vegyítéssel. előbb gyengékkel kezdi, mivel előtte nem limpelt a játék során így ez most sugallhatja azt, hogy erős és azt várja, hogy beletod. mire rájössz, hogy nem addigra meg csak a push lapokat limpeli eléd.

A statjaiból lehet következtetést levonni a limp range-ére. És note-olni is lehet a szokásait. Ha meg csak push lapokkal limpel, akkor elveszti az FE-t.

Johnny Diablo
Válasz szr kommentjére
2011. máj. 26. 11:42

A statjaiból lehet következtetést levonni a limp range-ére. És note-olni is lehet a szokásait. Ha meg csak push lapokkal limpel, akkor elveszti az FE-t.

ha te azt látod h limpel X%-ban azt teheti top lapokkal is és 23o-val is. és nem csak limpről beszélünk hanem váltakozva limp és push között. volt olyan osztás ahol AQ-val limpelt majd kicsivel később abból a pozícióból bepusholta gyakorlatilag változatlan szituban. ez a limp játék kb olyan 5%-ot tehet ki a játékából és ebben benne van a limpelt monster és a JQs is. nem látok annyira bele a logikába de talán jutok előrébb, ha megnézem a staokat nála hm-ben. meg még akad rengeteg kérdésem. nem csak ez volt érdekes de azt totál nem értem szóval szeretném ha ő elmagyarázná. ja és szerintem az elveszített FE-t behozzák az ellopott potok. durva mert tényleg nem szált szembe senki. már az felbaszott,hogy néztem a pofátlan lopásokat. ha ellenem játszaná én nem bírnám nem rátolni, de ugye nem tudod mikor AA vagy XY a lapja.

Hachiko
2011. máj. 26. 14:05

Nem tudom szabad-e kérdezni, de ha igen, akkor az első kérdésem az lenne hogy szabad-e kérdezni? ;-)

Szóval itt egy hand ami elgondolkodtatott, ti itt mivel toljátok rá?

Hero (77 - Big Blind) loses - a pair of jacks wins over a pair of sevens - submitted 05-22-2011 - 11:16 am - Poker Hand Replays

Nem tudom véleményt irhatok-e, vagy előbb azt is meg kell kérdeznem, de ha igen, akkor szerintem itt szinte minden push, elvileg nem adhatja meg csak kb QQ+al. Bár ez a fishek nem tudják, tehát itt ax is call nekik, sőt Kt is talán...
És mi a push range akkor, ha mint itt is, 60/5öt játszik a fish?

egyébként szana röhögtem magam, itt is gondolkodtam a preflop allinen (betolnátok?)
Hero (TQ - Big Blind) wins - a straight, ten high wins - submitted 05-22-2011 - 11:24 am - Poker Hand Replays

Valamit tuti állítottak az FTP rngén, szénné nyerem magam, utsó 100 game 70% roi, lol.

Első parti:
Egy 60/5-ös játékos gondolatait nem könnyű megfejteni.Szerintem itt ezzel a ranggel callol: (22+,A2s+,K2s+,Q2s+,J2s+,T3s+,95s+,85s+,75s+,64s+,54s,A2o+,K3o+,Q5o+,J7o+,T7o+,97o+,87o)

A push-call range pedig: 22+,A2s+,K8s+,Q8s+,J9s+,A4o+,KTo+,QTo+,JTo):)

Ilyen rangeket felállítva,minimálisan +EV-s a parti ICM szerint.

Élő ügyfélszolgálat