Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

daPEPEhu
Válasz fricirics kommentjére
2012. jan. 18. 19:29

Szia haver! Mivel még 11-12-en vagytok ezért sokkal kisebb az icm hatás mint , ha már Ft lenne és tényleges 6handed bouble játék.
Szóval ez easy call mivel két asztal van és a range ellen simán elől vagy + esetlges deadmoney stb.... Ha ez Ft lenne akkor foldolni kellene a sok ikis stack miatt a hatalmas icm hatás miatt..

igazad van!

Amúgy hirtelen azt gondoltam, hogy FT kb már ITM, közben rájöttem ott 10 fős az FT..és hülyeség..

Itt amúgy milyen range-dzsel lehet bepakolni?

basketboy03
Válasz daPEPEhu kommentjére
2012. jan. 19. 1:42

Sziasztok!
Lehet már korábban volt róla szó, ne haragudjatok, nem olvastam vissza.
Tapasztaltabb játékosoktól kérdezem, melyik termekben éri meg a legjobban sng-zni, melyik termekben leggyengébb a mezőny?

Johnny Diablo
Válasz basketboy03 kommentjére
2012. jan. 19. 2:03

Sziasztok!
Lehet már korábban volt róla szó, ne haragudjatok, nem olvastam vissza.
Tapasztaltabb játékosoktól kérdezem, melyik termekben éri meg a legjobban sng-zni, melyik termekben leggyengébb a mezőny?

gyenge mezőnyt sok teremben találsz, a kérdés mekkora limiten? a struktúra starson a legjobb ill ott hamar telnek az asztalok is. nem nagyon kell várni mint pl everesten vagy betfreden stb..
ahogy olvasgattam sokak szerint starson erősebb a mezőny. ongames termekben talán gyengébb. redkingsen pl egész jó mezőny van de azért várd meg a nálam több termet próbáltak véleményét is.
:)

Galambos Tarzan
Válasz Johnny Diablo kommentjére
2012. jan. 19. 9:48

Az miért van, hogy ha Wizarddal 30Fős FT -t elemzek, akko rnagyon belassul a program? Főleg ha a rangeket állítgatom. Van amikor be is fagy. Más játékok elemzésénél nem csinálja ezt és már nagyon idegesítő. Ötletek? Illetve hol lehet ezt direktben frissíteni?

A frissítés megvan, viszont így sem jó :( Nem értem miért csinálja, és már többször előfordult.

Galambos Tarzan
Válasz Galambos Tarzan kommentjére
2012. jan. 20. 12:47

$5 30Fős turbo (3perces vakok) MTSNG FT első 6 fizet

Átlagos asztal, kb. 4 - 5 reg vagy reg féle, + néhány random fish

Milyen skálával pusholnátok?

$300/$600 Ante $60 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
GalambosTarzan (UTG) ($6,624)
UTG+1 ($6,380)
MP1 ($4,484)
MP2 ($2,224)
MP3 ($4,820)
CO ($1,700)
BTN ($1,780)
SB ($4,590)
BB ($5,705)

Pre-Flop: ($1,440, 9 players) GalambosTarzan is UTG :5c: :ac:
GalambosTarzan ($6624)?

Nash szerint itt a push skála:

23.1%, 44+ A2s+ A8o+ A5o-A4o K6s+ KTo+ Q9s+ QJo J9s+

De valahogy úgy érzem ez UTG -ből túl laza. Olyan feszes skálákat állít fel utánam call rangeknek, hogy szerintem ezen a limiten annál lazábban callozgatnak.

Ha beállítgatom Wizarddal a körülbelüli call rangeket, akkor meg ad egy 8.5% -os ranget, ennek a felét. ilyen 77+ ATs+ AJo+ és jobb suited broadway kártyák. Ezt meg túl feszesnek érzem. Mintha így a két skála között nem lenne megfelelő átmenet, vagy nem is tudom.

Nem találom a megfelelő skálákat előről. Vagy sikerül beletolni rendre valami AK -ba, vagy dobok és csökkenik a stackem.

trixilw
2012. jan. 20. 13:01

$5 30Fős turbo (3perces vakok) MTSNG FT első 6 fizet

Átlagos asztal, kb. 4 - 5 reg vagy reg féle, + néhány random fish

Milyen skálával pusholnátok?

$300/$600 Ante $60 No Limit Holdem
9 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat

Stacks:
GalambosTarzan (UTG) ($6,624)
UTG+1 ($6,380)
MP1 ($4,484)
MP2 ($2,224)
MP3 ($4,820)
CO ($1,700)
BTN ($1,780)
SB ($4,590)
BB ($5,705)

Pre-Flop: ($1,440, 9 players) GalambosTarzan is UTG :5c: :ac:
GalambosTarzan ($6624)?

Nash szerint itt a push skála:

23.1%, 44+ A2s+ A8o+ A5o-A4o K6s+ KTo+ Q9s+ QJo J9s+

De valahogy úgy érzem ez UTG -ből túl laza. Olyan feszes skálákat állít fel utánam call rangeknek, hogy szerintem ezen a limiten annál lazábban callozgatnak.

Ha beállítgatom Wizarddal a körülbelüli call rangeket, akkor meg ad egy 8.5% -os ranget, ennek a felét. ilyen 77+ ATs+ AJo+ és jobb suited broadway kártyák. Ezt meg túl feszesnek érzem. Mintha így a két skála között nem lenne megfelelő átmenet, vagy nem is tudom.

Nem találom a megfelelő skálákat előről. Vagy sikerül beletolni rendre valami AK -ba, vagy dobok és csökkenik a stackem.

Az asztalhoz képest jól állsz, nincs szükséged -EV pushra.
Ha átmegy rajtad a vak, akkor sem veszítesz FE-t a következő körökre.
Nem tudod beállítani pontosan az ellenfelek megadó skáláit, csak érzésre. Ráadásul érzésre az overcall és a push skálákat is be kell állítani. Ezt te is érzed, hogy nem tudod megcsinálni.
A kiindulópont, hogy a Nashnál feszesebbek lesznek, jó. Viszont többet számít az, hogy utg-ből emelsz és, hogy sokan jönnek mögötted, mint hogy pontosan milyen skálával adnak meg. Nem az a plusz 2-3% FE fog számítani egy adott embernél, hiszen sokan vannak mögötted és amikor sokan vannak mögötted, akkor nyugodtan össze adhatod azokat a plusz két-három százalékokat és levonhatod a FE-ből. Gyakorlatilag az lesz a ritka szitáció ha mindenki eldobja. Innen következik, hogy value skálákban kell gondolkozni.
A wizard-os skála ezért sokkal szimpatikusabb, nagyon nem tágítanám és ha tágítanám az mondjuk KQs QJs JTs lenne. Legyen mondjuk azokból is a kék és akkor mindenki boldog.

Galambos Tarzan
Válasz trixilw kommentjére
2012. jan. 20. 13:09

Jól érzem én, hogy ez hiba. Túl lazán tologatom UTG -ből, ezen kell csiszolnom ez tuti.

Milyen stackmérettel tolnád be a 20% közeli skálát? Mondjuk ha csak 5BB -m van UTG -ből, akkor ez a kb. 20% egy hasonló szituban jó lehet?

trixilw
2012. jan. 20. 13:20

Jól érzem én, hogy ez hiba. Túl lazán tologatom UTG -ből, ezen kell csiszolnom ez tuti.

Milyen stackmérettel tolnád be a 20% közeli skálát? Mondjuk ha csak 5BB -m van UTG -ből, akkor ez a kb. 20% egy hasonló szituban jó lehet?

Szerintem nem jól állsz hozzá. Nem az a kérdés, hogy hány vakunk van, hanem hogy mekkora stackünk van a többiek stackjéhez képest. Ha 5 vakom van és mindenki másnak alsó hangon 10, akkor betolom ezzel a skálával. Kockázat/nyereség. Most sokat kockáztatunk, nem nyerhetünk sokat. Ha le vagyunk maradva keveset kockáztatunk.

Galambos Tarzan
Válasz trixilw kommentjére
2012. jan. 20. 13:26

Szerintem nem jól állsz hozzá. Nem az a kérdés, hogy hány vakunk van, hanem hogy mekkora stackünk van a többiek stackjéhez képest. Ha 5 vakom van és mindenki másnak alsó hangon 10, akkor betolom ezzel a skálával. Kockázat/nyereség. Most sokat kockáztatunk, nem nyerhetünk sokat. Ha le vagyunk maradva keveset kockáztatunk.

Próbálok erre jobban odafigyelni, köszi szépen!

rohogogorcs
2012. jan. 20. 13:41

Teljesen egyértelmű, hogy a Wizard skála mehet a kukába és a Nash-t kell nézni, viszont figyelembe kell venni azt, hogy hogyan állsz a többiekhez képest. Így jön ki a helyes range. Itt nagyon jól állsz, ezért az A5s+ sima dobo. A Wizard skálája azért kuka, mert nem tudod végigelemzni a szitut. Egyszerűen nem lesz időd végiggondolni a Wizard skálát. Nagyjából 10-15 különféle skálát (call, overcall) kéne lepörgetned a fejedben 15 sec alatt. Nem beszélve arról, hogy mit nyersz ha te dobsz, de két fisht kiejt egy jó játékos és ezzel te közelebb vagy a léhez. Netán egy fish kiejt egy JÓ játékost! A Nash skálával nem tudnak előnyt kovácsolni ellened. Viszont ahogy írtam a Nash nem nézi az asztaldinamikát, amit neked kell hozzápasszintani. Itt pl azt, hogy nagyon jól állsz, közel az ITM-hez és magadat valszeg jóbb játékosnak tartod a többieknél. Ezért felesleges kockáztatnod első beszélőként, csak a Nash-nál feszesebb ranggel.

Élő ügyfélszolgálat