Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

Joc
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. febr. 25. 14:26

Naná. Elméletileg az alap HUD beállításkor van egy plusz "ablak" az asztalon, ahol az utolsó - opcionálisan - három parti kasszáját és annak nyertesét látod. Ha a névre kattintasz, akkor felugrik egy ablak a parti HHjával, és ott van egy pipálható négyzet. Azt bepipálod, és kész is. Utána HMben Tourney alatt Hands-ben találod (csak az "only show marked hands" kell bepipálni itt).

Királyság! Nagyon köszi, ez nagy segítség lesz.

Joc
Válasz trixilw kommentjére
2011. febr. 25. 14:28

Azt viszont el tudod árulni, hogy az sngwizt hogyan szoktad használni? Csak egy tipikus hand-et nézel meg amikor kérdésed van, esetleg quiz-eket szoktál futtatni? Ha csak egy adott kézre állsz rá, akkor csak statisztika alapján állítod be az ellen range-ét vagy megérzésre is a játéka alapján?
Mert úgy látom, hogy teljes partik végjátékát nem nagyon nézed át ától-cettig wizardban.

Köszi a segítségedet

Ellenfelek range-ének belövése engem is érdekel.

straubbazsi
Válasz Joc kommentjére
2011. febr. 25. 14:48

Huh :). Akkor.

Az az igazság, hogy ritkán koncentrálok ennyire az ellenfelekre, a push milyensége sokkal inkább fókuszban van. Tehát, pl. megnézem, h bizonyos helyzetben, bizonyos lappal, hol van a push BE pontja. Ha tegyük fel irrális, hogy az ellenfél annyival megadjon, akkor ez a push mindig helyes lesz, és 99%ban be kell tenni.

Ha nem ilyen egyértelmű, és adott helyzetre több range-et be kell állítani (több call, overcall, ha hero dob, stb.), akkor időspórolás okán a nashből szeretek kiindulni (ugye ezt W egy ideje tudja szintén egy kattintásra: számológép ikon). És a nash range-ekhez képest lazítok vagy szűkítek statisztikák, readek vagy általános tapasztalatok alapján (pl gyakran van, h nash szerint 50-60 százalékkal helyes egy call, de ezt a regulárok is szörnyen ritkán képesek meglépni).

(Ha korai pozícióból pusholok, akkor nem is szoktam kínlódni a Wvel, egyszerűen végtelenül sok idő. Inkább csak megnézem a nasht. Ha nashben pl jó egy push, akkor csekkolom, hogy milyen call range-eket osztott ki. Ha ez az asztal képéhez képest nem OK, mert sztem vki lazábban fog megadni, akkor pár százalékkal szűkítek a saját push range-men. Remélem érzékletes példa.)

Most ennyire volt időm. GL

balage78
2011. febr. 25. 19:41

jaja.
hiába mondtam a túloldalon az oktatóvideós srácoknál hogy nem elég a "sima" icm, bizony állitani kell az ellen rangét. Ettől óriás mértékben függ a mi rangünk, akár 30-50%al eltolódhat, azaz ha egy szituban alapicm szerint 50% pushon vagyunk, akkor a mögöttem ülő 1-2 "idiótacall amerikai" ellen ez lemehet 20%ra is, jó reg(ek) ellen aki egyébként 4/4et játszik, meg felmegy a rangem akár anytwora. Szóval mégiscsak kell a HM hud ;-)
És ha jól tudom a range állitásra csak SNG wizard képes, de javitsatok ki.
Erről jut eszembe, mit állitotok be "edge"re? Én szerényen 0%ra állítottam...

Joc
2011. febr. 25. 20:10

Huh :). Akkor.

Most ennyire volt időm. GL

Ismét csak köszi szépen!

jabyga
Válasz Joc kommentjére
2011. febr. 25. 20:52

Ez a handbejelölős cucc nagyon király! Köszi szépen Bazsi, ma is okosodtam.:)

balage78
Válasz jabyga kommentjére
2011. febr. 25. 23:50

Mostanában adja rendesen, nem panaszkodom.
Most néztem hogy 20%roival fel lehet kerülni a sharkscope leaderboardra, de sajnos nem lesz meg, mert 15d limitre számolja, pedig jó lett volna valami mákolós csillag ;-)
csak kár hogy pár nap múlva lejár a first deposit bonus, utána nem tudom merre...

trixilw
Válasz balage78 kommentjére
2011. febr. 26. 7:58

Straubbazsi: Köszi szépen. Értem. Ez így tényleg sokkal egyszerűbbnek tűnik mint az én tanulási módszerem, de legalább ugyanolyan időigényes. Ok, ezt sem spóroltuk meg.
Nash calculátort elkezdem használni én is, kiváncsi vagyok...

jabyga
Válasz trixilw kommentjére
2011. febr. 26. 13:28

Ha HM-ben jobbegérrel klikkelek egy handre, akkor az "analyze in sng wizard"(vagy hasonló menüpont) inaktív(szürke) és nem tudok rákattintani. Nem tudja valaki, hogy mitől lehet ez? Pedig fut mellette a wizard...

Johnny Diablo
Válasz jabyga kommentjére
2011. febr. 26. 13:52

Ha HM-ben jobbegérrel klikkelek egy handre, akkor az "analyze in sng wizard"(vagy hasonló menüpont) inaktív(szürke) és nem tudok rákattintani. Nem tudja valaki, hogy mitől lehet ez? Pedig fut mellette a wizard...

előbb 1 bal klikk az adott handre

Élő ügyfélszolgálat