Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

Heyman
Válasz straubbazsi kommentjére
2011. febr. 27. 9:51

straubbazsi +1

balage78
Válasz Heyman kommentjére
2011. febr. 27. 10:18

bazsi: akkor átmentél a teszten ;-)

ahogy irod: itt nagyon nagy %ban fognak dobni, és ha mégesm, akkor is igen gyakran leszünk elöl Ax ellen, és csak néha flipelünk. ez egy gagyi szint, idióta játékosok, az utg raise jelent kb bármely párt, bármely Axet, de még a KJ is benne van náluk, szóval szerintem óriás +EV.
Jójó, az is benne van, hogy mivel nagyon gyenge játékosok ellen játszok, tényleg nem érdemes felvállalni határeset szitukat azaz pölö flipeket, azaz feszülnék, de azért ha helyzet van, nem hagyhatom ki ;-)

Tir-X
2011. febr. 27. 12:26

Akármilyen rosszindulatúnak is hangzik majd, szerintem egyelőre még ne osztogass tanácsokat.

Ez nekem szólt? Mert akkor wow... :D

mcmester
Válasz Tir-X kommentjére
2011. febr. 27. 18:12

Egy kicsit régebbi témához, a stat-okhoz szeretnék hozzászólni.
Nálam {hands / VPIP / PFR / BB fold vs steal / SB steal / BTN steal} vannak kint. A hand szám fontos, hogy ne legyenek téves következtetéseink pár handes statokból. A VPIP / PFR szinte csak a korai szakaszban fontos, nagyjából a hobbi játékos fishek észlelésére van. A 40/5-ösök megjelölésére. :) A 3bet, donkbet vagy hasonló statok sztem nem annyira fontosak, egyébként is nagy hand szám kell, hogy beálljanak. A regek meg kb mind ugyanazt az alapstratégiát játsszák korai szakaszban. Egyébként popupban megvannak az egyéb statok is és a VPIP/PFR pozíció szerinti bontásban.
Ami szerintem nagyon fontos, és a reg és reg közötti a különbséget okozza, a push/fold játék. Ezért szinte elengedhetetlen a BB fold vs steal, SB steal, BTN steal statok használata (popup-ban SB fold vs steal, CO steal, resteal... statok). Lényegében az ellenfelek ezen statjai alakítják ki a mi push/call rangeinket. Magas vakoknál szinte csak ezeket nézem. Persze figyelni kell a nagy hand számra. Ha kicsi a minta akkor a VPIP/PFR adhat egy kis infót erről.
A másik nagyon fontos dolog, hogy a statok filter-ezettek legyenek. Játékos szám szerint is és stack méret szerint is. Nyilván teljesen más pl egy BTN steal stat 4 és 7 főnél. És az sem mind1, hogy 10 vagy 4 bb-n nézzük a rangeket. Ha nem állítjuk be ezeket, teljesen rossz statokkal fogunk dolgozni.

ouchi
Válasz mcmester kommentjére
2011. febr. 27. 22:27

Sziasztok SNG-sek!

Véletlen nm tudja vki közületek,h. kicsoda az a "G.Clarton" PokerStarson????
elvileg magyar a srác és high stakes 9 és 6 fős turbo SNG-ket veret elég jól :)

ouchi
Válasz ouchi kommentjére
2011. febr. 28. 1:09

Ki az a Szerjoe PS-en?!? ha olvassa léci dobjon rám 1 privát üzenetet.
Előre is köszönöm! ;)

u.i.: fejlődni szeretnék...

csiko13
Válasz balage78 kommentjére
2011. febr. 28. 9:33

mai egyik kedvenc hand.
ti betoljátok itt?
állitsátok meg mutatás előtt és tegyétek rangere őket ;-)
Hero (KA - CO) loses - a pair of jacks wins over ace king high and a pair of tens and a pair of nines - submitted 02-26-2011 - 14:32 pm - Poker Hand Replays

Én így játszottam volna: 275-ig 3bet. Ha mögöttem pusholnak dobom. Ha az UTG miniraiselő betolja és az előttem ülő adja szintén eldobom. Ha az előttem ülő közül csak az egyik tolja rám adtam volna. Egy nagyon szar szitu lehet szerintem, ha 500-ig visszaemelnek, de mivel még ketten fognak utánunk beszélni ezért sanszosabb a call, vagy az all-in részükről.
Ha megadják A-t vagy K-t tartalmazó floppon betettem volna, mert valószínűleg ott én vagyok elöl, egyébként eldobom.
Vélemény?

straubbazsi
Válasz csiko13 kommentjére
2011. febr. 28. 11:50

Én így játszottam volna: 275-ig 3bet. Ha mögöttem pusholnak dobom. Ha az UTG miniraiselő betolja és az előttem ülő adja szintén eldobom. Ha az előttem ülő közül csak az egyik tolja rám adtam volna. Egy nagyon szar szitu lehet szerintem, ha 500-ig visszaemelnek, de mivel még ketten fognak utánunk beszélni ezért sanszosabb a call, vagy az all-in részükről.
Ha megadják A-t vagy K-t tartalmazó floppon betettem volna, mert valószínűleg ott én vagyok elöl, egyébként eldobom.
Vélemény?

Én már leírtam, h mit gondolok a partiról, azt is, h miért nem tetszik a 3bet. De a tiédhez még: a 275ös emelés szkvízként csak arra jó, hogy megnöveld a kasszát (semmivel nem hívnék ennyit). Gyakran nem A/K floppot is kénytelen leszel cbetelni éppen nagyobb, mint potnyi sztekkel. Plusz, arra amúgy is butaság hazárdírozni AKval, hogy A vagy K floppon bepakolunk (ezen az alapon, tényleg akár el is dobhatjuk pre).

A te játékod szerint a legjobb dolog, ami történhet, hogy kapunk egy 4betet, amit megadhatunk.. pedig ez egyáltalán nem akkora buli.

straubbazsi
Válasz mcmester kommentjére
2011. febr. 28. 11:57

.
A másik nagyon fontos dolog, hogy a statok filter-ezettek legyenek. Játékos szám szerint is és stack méret szerint is. Nyilván teljesen más pl egy BTN steal stat 4 és 7 főnél. És az sem mind1, hogy 10 vagy 4 bb-n nézzük a rangeket. Ha nem állítjuk be ezeket, teljesen rossz statokkal fogunk dolgozni.

Én mindenképpen túlzónak érzem ezt az egészet. Mármint, a statisztikák ilyen szintű használatát SNGben. Először is, honnan van vkiről annyi handed, hogy játékosszámra és bbre leszűrve releváns adatokat kapj? Számomra ez elég irreálisnak tűnik, ha elsősorban ebből indulsz ki (én inkább "billentő" adatnak képzelem, ha egy helyzet nagyon border line).
Gondolom, regulárokról van ennyi hand-ed, de regulárok ellen meg egyszerűen nasht kell játszani. Ennél jobbat 10k hand alapján sem tudsz kitalálni (persze, arra figyelni kell, hogy mennyire követi a nasht, minden any2 betesz-e, úgy ad meg buborékban, ahogy kell, stb.).

trixilw
2011. febr. 28. 12:03

straubbazsi: szeretnék még egy segítséget kérni, ha nem baj :d
Nem tudsz esetleg egy pár linket átküldeni nekem, ahol a nash használata rendesen el van magyarázva? Nézegettem DC-s videókat, ott egyáltalán nem esik szó róla és keresgéltem google-ben is, de nem tudom miben bízhatok meg és miben nem. Köszönöm!
Közben küldök egy privát üzenetet is...

Élő ügyfélszolgálat