Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG közösség topicja

Heyman
Válasz balage78 kommentjére
2011. márc. 4. 23:29

mindegy ha 3man ha 4en vagytok, mindenképp push!

balage78
Válasz Heyman kommentjére
2011. márc. 5. 9:40

mindegy ha 3man ha 4en vagytok, mindenképp push!

valaki szakértőbb szakértse már meg lécci, stackméretek figyelembe vételével. FT 9fős turbó 11d.
Szerintem ha 4en lennénk, akkor egyértelmű dobás, AAt is dobnék, mivel a short 2x egymás után lesz kényszerallinben, igen valószinű hogy kiesik, ergo ITM leszek.
Ebből gondoltam, hogyha 3an vagyunk, és a következőben allin van a short, akkor hasonlóképp dobás, mivel többet nyerek egy 2. hellyel, mint itt akár prémiumlapos "elégvalószinű" duplázással, hiszen utána is csak 1 nagyvakom marad. Szóval én még ebben a helyzetben is eldobnék mindent.
Szerintem.

balage78
2011. márc. 5. 9:52

megnéztem: leosztáskor 26.7$ EVm van, leosztás végén, mivel nyertem lett 29.5$, azaz 11% $EVt nyertem.
Jól sejtem hogy akkor 90% + lappal mehetnék allin, azaz AA sima dobó?
Ugye itt QQval random ellen 80%om van, azaz messze nem éri meg.
Úgy gondoltam hogy dobok, köv handban imádkozok hogy kiessen a 3., ezáltal a $evm játék nélkül 30$ feletti, és ha mégis mákolna a 3., akkor mindketten allin vagyunk a rákövetkező handben, ott is van esélyem... Csak hát annyira meglepett a QQ, hogy mégsem dobtam, de utólag átgondolva rosszul tettem, vagy mégsem?

Joc
2011. márc. 5. 10:42

megnéztem: leosztáskor 26.7$ EVm van, leosztás végén, mivel nyertem lett 29.5$, azaz 11% $EVt nyertem.
Jól sejtem hogy akkor 90% + lappal mehetnék allin, azaz AA sima dobó?
Ugye itt QQval random ellen 80%om van, azaz messze nem éri meg.
Úgy gondoltam hogy dobok, köv handban imádkozok hogy kiessen a 3., ezáltal a $evm játék nélkül 30$ feletti, és ha mégis mákolna a 3., akkor mindketten allin vagyunk a rákövetkező handben, ott is van esélyem... Csak hát annyira meglepett a QQ, hogy mégsem dobtam, de utólag átgondolva rosszul tettem, vagy mégsem?

Kíváncsi vagyok én is, mit mond erre egy sng maestro. Elkezdtem összeszedni a variációkat, de belezavarodtam.:) Csak érzésre, többször leszel 2. ha betolod, mert akkor 10-ből 8x felduplázol és szinte biztos előbb kiesik a 128zsetonos. (2x lesz kényszerallin, ebből egyik esetben ellened is.) Mondjuk 7x meglesz a 2. helyed.

Ha dobsz, akkor 10-ből 5x tuti 2. vagy, viszont a másik 5esetből max. egyszer éled túl nagy csodával, vagy még annyiszor sem.

A pontos arányokat meg majd megmondja aki ért is hozzá.:)

csiko13
2011. márc. 5. 10:47

Hero (QQ - Small Blind) wins - a full house, queens full of sevens wins over two pair, kings and sevens - submitted 03-04-2011 - 16:20 pm - Poker Hand Replays

1, itt dobni kéne AAt is?

2. és ha négyen lennénk?

Lehet, hogy korán van így szombaton és még nem nyílt rendesen a szemem, de nem igazán értem ezt a handet. Ha 4-en vagyunk, ha 3-an ez nálam mindenképp push. Short vagy. Ha heads upban csak egy kis esélyt szeretnél, akkor ennél sokkal rosszabb lapra is be kell tolnod, mondjuk 80%-al pusholnék. Ha 4-en lennénk akkor is minden pozícióból push a QQ bármekkora stacknél. AA-t pedig akkor sem dobnék soha pre-flop, ha a macskám élete függne tőle. Továbbmegyek 3- és 4 főnél is bármilyen statú játékos all-injét adnám QQ-val. Ilyen magas vakoknál olyan széles range-dzsekkel fognak pusholni, hogy nálam a nuts: 88+, AQo+, AJs+, KQs.

Heyman
Válasz csiko13 kommentjére
2011. márc. 5. 11:16

elnézést h nem voltam elég szakértő, de csiko13 +1 :))

Péé13
Válasz Heyman kommentjére
2011. márc. 5. 13:08

Ti szoktátok nyomni a Pokerstarson a Step versenyeket? A Step 3 verseny ami ugye 75dolláros szint mennyire felel meg a 72dolláros turbo versenynek erősségben? Elképesztő durva embereket találni ezen a step3as szinten, de valami nagyon brutál. Elég komoly partikat láttam, tapasztaltam. :)

jabyga
Válasz csiko13 kommentjére
2011. márc. 5. 13:26

Lehet, hogy korán van így szombaton és még nem nyílt rendesen a szemem, de nem igazán értem ezt a handet. Ha 4-en vagyunk, ha 3-an ez nálam mindenképp push. Short vagy. Ha heads upban csak egy kis esélyt szeretnél, akkor ennél sokkal rosszabb lapra is be kell tolnod, mondjuk 80%-al pusholnék. Ha 4-en lennénk akkor is minden pozícióból push a QQ bármekkora stacknél. AA-t pedig akkor sem dobnék soha pre-flop, ha a macskám élete függne tőle. Továbbmegyek 3- és 4 főnél is bármilyen statú játékos all-injét adnám QQ-val. Ilyen magas vakoknál olyan széles range-dzsekkel fognak pusholni, hogy nálam a nuts: 88+, AQo+, AJs+, KQs.

Már a kérdést is rosszul értelmezitek. Nem az a kérdés, hogy hogy teljesít a QQ, hanem, hogy mennyit nyerhetsz egy pushal/foldal. A QQ kérdéses itt, de a 88 és a KQs tuti rossz push. Szerintem az AQ és az AJ is. Jelen helyzetben nem a győzelemre hajtunk, hanem a 2. helyre! És szerintem egyébként a fold sem hiba itt.

jabyga
Válasz jabyga kommentjére
2011. márc. 5. 13:31

Egyébként csiko én dobtam már pre AA-t. Igaz az egy live sat volt, ahol nekem 100% esélyem volt a bejutásra, annyira deep voltam, plusz volt egy rakat short, és egy átlagstackel rendelkező játékos(hülye módon) pusholt kb 40bb deepen. Egy kieső kellett a bejutáshoz, én meg eldobtam az AA-t, mivel nekem nem érte meg felvállani a 80-20-at sem, max előbb mentem volna haza, ha kiejtetem a tagot, így meg volt még egy kávéra való időm, amíg két shorti lezúzza egymást. És még a macskám is él...

Csoszogi33
Válasz jabyga kommentjére
2011. márc. 5. 13:36

Ha nem szateliről van szó -már pedig nem arról van szó- , akkor mindenképpen push. Nyerni akarunk, és nem becsorognia málnába.

Élő ügyfélszolgálat