Póker Fórum Archívum > Sit&Go > SNG leosztás elemzések

mcmester
Válasz tarisznya kommentjére
2010. jún. 9. 18:31

Sziasztok
azt nem erzem, es varom a velemenyeteket, hogy mennyire szukitsem, vagy bovitsem jobban a rangemet?
19/14-et jatszom 6.3 agresszioval

Ez a szám önmagában nem sokat jelent. A SNG minden szakaszában másként kell játszani. Azt hogy milyen rangeket kell alkalmazni nem lehet megmondani, minden szituáció és stack függő.

KillBill100
Válasz mcmester kommentjére
2010. jún. 9. 19:24

az a 6.3 soknak tünik igy elsöre is.

tarisznya
Válasz KillBill100 kommentjére
2010. jún. 9. 23:50

Sziasztok,

a mai gyongyszem:

[2010/06/09 17:38:05 ET]
Table '281300329 1' 6-max Seat #5 is the button
Seat 1: ggtemplado (1292 in chips)
Seat 2: Headfunk22 (2330 in chips)
Seat 4: barnus (1995 in chips)
Seat 5: nardaya (1480 in chips)
Seat 6: Dominos.01 (1903 in chips)
Dominos.01: posts small blind 75
ggtemplado: posts big blind 150
*** HOLE CARDS ***
Dealt to barnus [Ad Ac]
Headfunk22: calls 150
barnus: raises 405 to 555
nardaya: raises 925 to 1480 and is all-in
Dominos.01: folds
ggtemplado: calls 1142 and is all-in
Headfunk22: folds
barnus: calls 925
*** FLOP *** [9s Jd 2h]
*** TURN *** [9s Jd 2h] [Jc]
*** RIVER *** [9s Jd 2h Jc] [8h]
*** SHOW DOWN ***
barnus: shows [Ad Ac] (two pair, Aces and Jacks)
nardaya: shows [Qs Qd] (two pair, Queens and Jacks)
barnus collected 376 from side pot
ggtemplado: shows [Js As] (three of a kind, Jacks)
ggtemplado collected 4101 from main pot
nardaya finished the tournament in 5th place
*** SUMMARY ***
Total pot 4477 Main pot 4101. Side pot 376. | Rake 0

preflop allin kell menni, hogy eldobja es utana lejojjon neki a board?

lopni akartam es jogos a buntetes, de egy 37/14-es allandoan visszalopkodo emberke volt

Seat 1: barnus (1790 in chips)
Seat 2: frankvera (3935 in chips)
Seat 3: Gary4-spb (1020 in chips)
Seat 5: eoachec (1415 in chips)
Seat 6: Schogette55 (840 in chips)
barnus: posts small blind 50
frankvera: posts big blind 100
*** HOLE CARDS ***
Dealt to barnus [8c Ac]
Gary4-spb: folds
eoachec: folds
Schogette55: folds
barnus: raises 1690 to 1790 and is all-in
frankvera: calls 1690
*** FLOP *** [2s 5s Kd]
*** TURN *** [2s 5s Kd] [3s]
*** RIVER *** [2s 5s Kd 3s] [Td]
*** SHOW DOWN ***
barnus: shows [8c Ac] (high card Ace)
frankvera: shows [9s 9d] (a pair of Nines)
frankvera collected 3580 from pot
barnus finished the tournament in 5th place
*** SUMMARY ***

bocsi, elneztem az aggressziomat: csak 2.6 :)

jvereb
Válasz mcmester kommentjére
2010. jún. 10. 0:11

Ne haragudj, de nagy butaság amit írsz. Ha túl feszesen adsz meg ilyen szituációkban akkor nagyon sok +EV lehetőséget hagysz ki.

A vakok 100-200- on vannak es meg 9 jatekos jatekban van (magyarul nem mennek bele nagy hulyesegekbe, ergo lehet lopkodni neked is...)..... es szerinted egy ilyen asztalon all-in szituban, amikor 5 en 2-3 BB kozeleben vannak egymashoz, akkor az A7o call lap......hat ezzel meg most sem ertek egyet. Lopni lehet vele es ha elcseszted az emelest, akkor fogvicsorgatva bele lehet szaladni, de egy all-in emelest ezzel lecallolni, teljesen coin flip jatek es ha buksz kiesel. Nekem csak parezer sng versenytapasztalatom van, tehat nem sok es igaz en donotsng-t tolok. Ott ezzel nem call-olok es szerintem kifizetodobb az ultra tight jatek. Nem vok profi, szoval nem mondom, hogy ez a helyes strategia, de nekem ez jott be.....miota ezt jatszom nyerek........sajnos ez nem olyan regota van igy...de csak akkor nyerek, ha az ilyen szitukat elkerulom. Toronymagas chipleaderkent megadhato, de egy ilyen szituban en 10bol 10x dobom.

jvereb
Válasz Dani1717 kommentjére
2010. jún. 10. 0:18

2. Nem értek egyett... itt már push fold szakasz van és 7és fél nagyvakból ne dobjunk A7-et ugyhogy tulajdonképpen random tolták ránk.. Késöbb ennél sokkal gyengébb lappal tolná be ugyhogy még többen beszélnek utánna itt meg csak 1 ember van. Semmiképpen se dobás...

3. 2-3x-os emelés ugyhogy a gyereknek 9 nagyvakja van nekünk meg 14? Ha visszatolja mit csinálunk? Eldobjuk? Standard push ezis.

Amúgy ne csüggedj, ha valaki itt nem tanul meg pókerezni akkor sehol:)

Igen szerintem egy 200-as emele utan meg el lehet dobni az AJ-t egy all-in-re, legalabbis, ha az ellenfel tight, akkor igen. Mint irtam ez egy bavallalhato all-in es lehet en is igy tettem volna, de az en kezembol ki tudod csavarni az AJ-t, ha visszatolsz egy all-in-t es a jatek elozmenyei alapjan ugy gondolom, hogy nem bloffolsz. Miutan ezen a vakszinten mar ante is van altalaban, egy lopasbol visszajon az emelesed. Amugy is 12 BB-nyi chiped lesz, ha ez neked kellemetlen stack, ne jatsz sngt. Nem mondom, hogy nem mentem volna bele, de nem szivesen, mert nagyon gyakran dominalni fognak, vagy 55+, AQ+ lapokat mutatni ellened. Ez az en tapasztalatom es lehet nincs igazam..........:-)

jvereb
Válasz tarisznya kommentjére
2010. jún. 10. 17:11

Ezert most lehet megint megkapom a tobbiektol....DE!! Miert a laza CL ellen akarsz A8s-el all-in menni? Szeles laptartomannyal callolni fog. Raadasul itt most masodik helyen voltal 18BB-vel. Ha laza, jatsz ellene feszesen, ha feszes, akkor utazz a vakjara. Pozicion kivul kellett jatszanod ellene, en is utalok az ilyen jatekos elott ulni, de ez van. O lenne az utso az asztalnal, akitol vakot akarnek lopni, de o lenne az elso, aki ellen all-in tolom eros kezzel.

Sziasztok,

a mai gyongyszem:

[2010/06/09 17:38:05 ET]
Table '281300329 1' 6-max Seat #5 is the button
Seat 1: ggtemplado (1292 in chips)
Seat 2: Headfunk22 (2330 in chips)
Seat 4: barnus (1995 in chips)
Seat 5: nardaya (1480 in chips)
Seat 6: Dominos.01 (1903 in chips)
Dominos.01: posts small blind 75
ggtemplado: posts big blind 150
*** HOLE CARDS ***
Dealt to barnus [Ad Ac]
Headfunk22: calls 150
barnus: raises 405 to 555
nardaya: raises 925 to 1480 and is all-in
Dominos.01: folds
ggtemplado: calls 1142 and is all-in
Headfunk22: folds
barnus: calls 925
*** FLOP *** [9s Jd 2h]
*** TURN *** [9s Jd 2h] [Jc]
*** RIVER *** [9s Jd 2h Jc] [8h]
*** SHOW DOWN ***
barnus: shows [Ad Ac] (two pair, Aces and Jacks)
nardaya: shows [Qs Qd] (two pair, Queens and Jacks)
barnus collected 376 from side pot
ggtemplado: shows [Js As] (three of a kind, Jacks)
ggtemplado collected 4101 from main pot
nardaya finished the tournament in 5th place
*** SUMMARY ***
Total pot 4477 Main pot 4101. Side pot 376. | Rake 0

preflop allin kell menni, hogy eldobja es utana lejojjon neki a board?

lopni akartam es jogos a buntetes, de egy 37/14-es allandoan visszalopkodo emberke volt

Seat 1: barnus (1790 in chips)
Seat 2: frankvera (3935 in chips)
Seat 3: Gary4-spb (1020 in chips)
Seat 5: eoachec (1415 in chips)
Seat 6: Schogette55 (840 in chips)
barnus: posts small blind 50
frankvera: posts big blind 100
*** HOLE CARDS ***
Dealt to barnus [8c Ac]
Gary4-spb: folds
eoachec: folds
Schogette55: folds
barnus: raises 1690 to 1790 and is all-in
frankvera: calls 1690
*** FLOP *** [2s 5s Kd]
*** TURN *** [2s 5s Kd] [3s]
*** RIVER *** [2s 5s Kd 3s] [Td]
*** SHOW DOWN ***
barnus: shows [8c Ac] (high card Ace)
frankvera: shows [9s 9d] (a pair of Nines)
frankvera collected 3580 from pot
barnus finished the tournament in 5th place
*** SUMMARY ***

bocsi, elneztem az aggressziomat: csak 2.6 :)

Dani1717
Válasz jvereb kommentjére
2010. jún. 10. 19:23

Ezert most lehet megint megkapom a tobbiektol....DE!! Miert a laza CL ellen akarsz A8s-el all-in menni? Szeles laptartomannyal callolni fog.

Most handtől függetlenül mondom hogy a laza játékosok sem hülyék... Mert ha lazán calloznak akkor nem lazák hanem csak hülyék. Nézzük az ő szemszögükből:
Felépitettek egy laza image-et hangsúlyozom nem calling station vagy "A hülye" image-et chipleaderek lettek nem fognak callozni gyenge lappal. Inkább folytatják a saját játékukat ami pedig az hogy ők irányítanak. Ja és most csak a sit and go versenyekre gondolok ahol nincs tér wépézni, lazán játszani. Ez az én véleményem most handtől függetlenül.
GL

jvereb
2010. jún. 10. 23:03

Most handtől függetlenül mondom hogy a laza játékosok sem hülyék... Mert ha lazán calloznak akkor nem lazák hanem csak hülyék. Nézzük az ő szemszögükből:
Felépitettek egy laza image-et hangsúlyozom nem calling station vagy "A hülye" image-et chipleaderek lettek nem fognak callozni gyenge lappal. Inkább folytatják a saját játékukat ami pedig az hogy ők irányítanak. Ja és most csak a sit and go versenyekre gondolok ahol nincs tér wépézni, lazán játszani. Ez az én véleményem most handtől függetlenül.
GL

Ezzel egyet is ertek, ami miatt talan veszelyes, az az, hogy kevesbe leszel hiteles egy lopas alkalmaval. Igy kerulhetsz olyan helyzetbe, hogy egy K7 visszatol rad mindent, amikor neked esetleg KJ-d van......a masik, hogy lehet nagy arat fizetsz, amire kialakul rolad ez a kep es kell hozza par makolt parti...mert az alacsony kickerjeiddel kifizetsz par eros kezet. A LAG stilust nem veletlenul olyan nehez jol jatszani. Szerintem azok a szintek, ahol elkezded a jatekot, keves jo LAG-ot latnak (csak halkan jegyzem meg "sokaig")

Dani1717
Válasz jvereb kommentjére
2010. jún. 11. 0:04

Ezzel egyet is ertek, ami miatt talan veszelyes, az az, hogy kevesbe leszel hiteles egy lopas alkalmaval. Igy kerulhetsz olyan helyzetbe, hogy egy K7 visszatol rad mindent, amikor neked esetleg KJ-d van......a masik, hogy lehet nagy arat fizetsz, amire kialakul rolad ez a kep es kell hozza par makolt parti...mert az alacsony kickerjeiddel kifizetsz par eros kezet. A LAG stilust nem veletlenul olyan nehez jol jatszani. Szerintem azok a szintek, ahol elkezded a jatekot, keves jo LAG-ot latnak (csak halkan jegyzem meg "sokaig")

Itt jön képbe a sit and go wizard ahol elég pontosan megkaphatod h 1-1 szituban mivel toljuk be hosszútávon pluszosan és csak ez számít és nem az hogy néha dominálni fognak. Legtöbbször nem lesz elég erős kezük az ellenfeleknek h callozzanak.
1 asztalos versenyeket egyszerűen nincs idő arra image-t építsünk fel illetve az ellenfeleket alacsonyabb téten nem nagyon érdekli nálad mi lehet meg h mi volt a korábbi leosztásokban csak a saját kezük érdeklik. Azok akik meg figyelnek az ilyenre az ismerik a sharkscope-ot vagy top shark-ot és már azelőtt van képük rólad h bármit előadnál azt asztalnál(személy szerint ide tartozom)

jvereb
2010. jún. 11. 15:51

Itt jön képbe a sit and go wizard ahol elég pontosan megkaphatod h 1-1 szituban mivel toljuk be hosszútávon pluszosan és csak ez számít és nem az hogy néha dominálni fognak. Legtöbbször nem lesz elég erős kezük az ellenfeleknek h callozzanak.
1 asztalos versenyeket egyszerűen nincs idő arra image-t építsünk fel illetve az ellenfeleket alacsonyabb téten nem nagyon érdekli nálad mi lehet meg h mi volt a korábbi leosztásokban csak a saját kezük érdeklik. Azok akik meg figyelnek az ilyenre az ismerik a sharkscope-ot vagy top shark-ot és már azelőtt van képük rólad h bármit előadnál azt asztalnál(személy szerint ide tartozom)

Igen ez igaz, de nekem van egy kis problemam ezzel a matekkal.

Ha minden A7-el all int callolsz a Q10 szintu lapokkal hivoknak, akkor kb. 55%-ban nyered a potot. Viszont az, hogy nyered a potot, meg nem azt jelenti, hogy nyered a partit, vagy penzbe ersz. Tehat a kulonbseg 10% csak. Magyarul 100-bol 55* nyered a potot es tovabb jatszol, 45x kiesel. A maradek 55bol meg nem ersz penzbe minden alkalommal es tegyuk fel, meg egy A7-es 10Q-s szituba belemesz, mert a wizzard azt mondja +-os, akkor maris minuszos sessionokat tolsz, mert minden 100-alkalombol csak 30*nyered meg mindket AI szitut es meg ekkor sem biztos, hogy penzben vagy.

Emiatt nem szabad szerintem csak erre alapozni. Minden ilyen szitut bevallalni nem szabad, mert nem eleg jok az eselyeid. Kiszoritott helyzetben igen, bubbleban short stack-kent igen. Amikor poziciot kockaztatok, vagy meg a stackem eleg magas, hogy jatekban tartson es varhassak egy jobb alkalmat, esetleg egy flop utan hozhassak meg egy ilyen dontest, akkor nem szabad belemenni.

Szoljatok, ha hulyeseg, amit irtam, kivancsi vagyok masok velemenyere is.

Élő ügyfélszolgálat