De nézzük így:
Semmi köze nincs hozzá, hogy az ellenflednél mi lehet, hiszen BB, teljesen random két lap. Hogyan tudhatnád, milyen lapok vannak nála? Mégis miből? Te azt nem tudod, hogy nála éppen 92o vagy QQ van. Itt nem tudod kihasználni az alaptételt, mivel a lapjait nem látod, és semmiféle readed sincs róla, hogy mi lehet, hiszen még cselekedni sem tudott. Maximum azt tudod belőni, ha van róla némi infod, hogy lazán ad meg vagy feszesen, de tulajdonképpen ilyen állásnál az szinte mindegy, mivel ha hagyod átmenni magadon a vakot, minden FE -t elveszítesz a következő körben. Kvázi aláírtad, hogy feladod a versenyt. Vannak extrém körülmények, amikor jó lehet egy dobás vagy akár egy any2 call is, de ez egy nagyon sarkosított példa, egyszerűen ezen kérdéskör megvitatására szerintem alkalmatlan.
7 handed emeltél 66 -al Hijackből 3xBB -t, 50es vakon, előtted dobáltak, ez idáig teljesen rendben van.
A hiba:
Erre kaptál egy megadást és egy miniraise (3bet) -t. Erre el kellett volna dobnod, mert nincsen meg az oddsod a megadásra (setmining), a reraisehez (4bet) meg nagyon kevés a lapod. A 4bet allinhez meg pláne kevés. Itt a körülményeket (limit, ellenfelek, stb.) minimum QQ lappal toltam volna vissza.
Ja és valakinek nincs kedve TW-zni egyet, és megnézni a push/fold játékomat? Most kezdtem újra, és az EV vonal rémisztően megy lefelé. A pushaimmal van gond, de kéne egy kis lökés, hogy pontosan min változtatssak. Ha ezt megtaláljuk, akkor onnan már egyedül is tudok fejlődni, csak ezt kéne megtalálni valami rutinos push/foldban járatos arccal :)
Ja és valakinek nincs kedve TW-zni egyet, és megnézni a push/fold játékomat? Most kezdtem újra, és az EV vonal rémisztően megy lefelé. A pushaimmal van gond, de kéne egy kis lökés, hogy pontosan min változtatssak. Ha ezt megtaláljuk, akkor onnan már egyedül is tudok fejlődni, csak ezt kéne megtalálni valami rutinos push/foldban járatos arccal :)
Hát én szívesen ránéznék és próbálnék segíteni is, de szerintem nálam tapasztaltabbat keresel :) Én azt ajánlanám, hogy tegyél félre erre egy 20-ast, mert egy jó emberrel való 3-4 óra is sokat tud lendíteni.
ilyen közös TW-zésben én is benne lennék bárkivel.
5.5-11$ normál FR sngket tolok. Ha valakinek segítség kell, vagy valaki szívesen segítene, az vegyen fel bátran: bktrll@hotmail.hu (msn)
Bocs, de az az érzésem, hogy sem a Sklansky tételt, sem amit írtam nem értetted meg.
Hmmmmm. Én azért itt nem emelnék 66-tal. Vagy limp setmining célból, vagy fold. Ha emelek, akkor is max. 2-2,5 BB-t. Ez a 3BB sztem pénzégetés. Nem azt mondom, hogy nagy hiba, de ilyen téten felesleges ilyen határeset szitukba belemenni.
ilyen közös TW-zésben én is benne lennék bárkivel.
5.5-11$ normál FR sngket tolok. Ha valakinek segítség kell, vagy valaki szívesen segítene, az vegyen fel bátran: bktrll@hotmail.hu (msn)