sajnos nincsen nekem ilyen programom. mostanra jutottam el odáig hogy van egy HM-m, és a rendszertelen összevissza játék helyett(pl. cg-t letiltottam minden limiten) elkezdtem ONLY sng 9fő-t játszani 1.5$on (egy-egy 3.5$-ost is megnézve).
Marisha1: 46/25/1.0 13% 3bet 73 hand
rossz lépés volt betolni?
***** Hand History for Game 62888142090 ***** (Poker Stars)
Tourney Hand NL Texas Hold'em - Friday, June 03, 05:27:00 ET 2011
Table 400685605 1 (Real Money)
Seat 3 is the button
Seat 1: JuhaAasz ( $1075.00 USD )
Seat 2: Makskov1 ( $2920.00 USD )
Seat 3: gixxer69er ( $920.00 USD )
Seat 4: EvgeniyD74 ( $498.00 USD )
Seat 6: Marisha18.01 ( $3582.00 USD )
Seat 7: tomitza777 ( $3135.00 USD )
Seat 9: webcrack ( $1370.00 USD )
EvgeniyD74 posts small blind [$25.00 USD].
Marisha18.01 posts big blind [$50.00 USD].
** Dealing down cards **
Dealt to JuhaAasz [ 6s 6c ]
tomitza777 folds
webcrack folds
JuhaAasz raises [$150.00 USD]
Makskov1 folds
gixxer69er folds
EvgeniyD74 calls [$125.00 USD]
Marisha18.01 raises [$300.00 USD]
JuhaAasz raises [$925.00 USD]
EvgeniyD74 calls [$348.00 USD]
Marisha18.01 calls [$725.00 USD]
** Dealing Flop ** [ 2c, Th, Qd ]
** Dealing Turn ** [ 9s ]
** Dealing River ** [ 9d ]
Marisha18.01 shows [Qc, Kd ]
JuhaAasz shows [6s, 6c ]
Marisha18.01 wins $1154.00 USD from main pot
EvgeniyD74 shows [Kc, 7h ]
Marisha18.01 wins $1494.00 USD from main pot
7 handed emeltél 66 -al Hijackből 3xBB -t, 50es vakon, előtted dobáltak, ez idáig teljesen rendben van.
A hiba:
Erre kaptál egy megadást és egy miniraise (3bet) -t. Erre el kellett volna dobnod, mert nincsen meg az oddsod a megadásra (setmining), a reraisehez (4bet) meg nagyon kevés a lapod. A 4bet allinhez meg pláne kevés. Itt a körülményeket (limit, ellenfelek, stb.) minimum QQ lappal toltam volna vissza.
7 handed emeltél 66 -al Hijackből 3xBB -t, 50es vakon, előtted dobáltak, ez idáig teljesen rendben van.
A hiba:
Erre kaptál egy megadást és egy miniraise (3bet) -t. Erre el kellett volna dobnod, mert nincsen meg az oddsod a megadásra (setmining), a reraisehez (4bet) meg nagyon kevés a lapod. A 4bet allinhez meg pláne kevés. Itt a körülményeket (limit, ellenfelek, stb.) minimum QQ lappal toltam volna vissza.
Egyébként ha minden esetben előnyben rakod be a pénzed, akkor jól játszol, ilyenkor semmi más nem számít, 1000 ilyen partiból Te fogod nyerni a többet, erről szól a hosszútáv, ami az SNG, de egyáltalán: a poker alapja.
Nem hiszem, hogy a jó játék ismérve az lene, hogy mindig előnyben rakod be a lapod. Sőt. Ez inkább túl feszes játékot jelent szerintem, hívásnál biztosan.
Nem hiszem, hogy a jó játék ismérve az lene, hogy mindig előnyben rakod be a lapod. Sőt. Ez inkább túl feszes játékot jelent szerintem, hívásnál biztosan.
Minden esetben, amikor eltérünk attól a játékmódtól, ahogyan akkor játszanánk, ha láthatnánk ellenfeleink lapjait, akkor ők nyernek és minden esetben, amikor pontosan úgy játszunk, mintha láthatnánk ellenfeleink lapjait, ők veszítenek. Megfordítva a dolgot: minden esetben, amikor az ellenfelek eltérnek attól, ahogy akkor játszanának, ha láthatnák a lapjainkat, akkor mi nyerünk és minden esetben, amikor pontosan úgy játszanak, mintha látnák lapjainkat, akkor mi veszítünk.
Tarzan nagyban leegyszerűsítette ezt, de bármerre is fejlődik és változik a játék, ez állandó marad.
Minden esetben, amikor eltérünk attól a játékmódtól, ahogyan akkor játszanánk, ha láthatnánk ellenfeleink lapjait, akkor ők nyernek és minden esetben, amikor pontosan úgy játszunk, mintha láthatnánk ellenfeleink lapjait, ők veszítenek. Megfordítva a dolgot: minden esetben, amikor az ellenfelek eltérnek attól, ahogy akkor játszanának, ha láthatnák a lapjainkat, akkor mi nyerünk és minden esetben, amikor pontosan úgy játszanak, mintha látnák lapjainkat, akkor mi veszítünk.
Tarzan nagyban leegyszerűsítette ezt, de bármerre is fejlődik és változik a játék, ez állandó marad.
OK. Ezt nyílván én is ismerem. Mondok egy példát, hogy mire is gondoltam.
SB vagy 82o-val 100/200-as vaknál , előtted mindenki dobott, neked 1000 zsetonod van. Mit csinálsz? Tegyük fel, tudod, hogy az ellenfelednél 93o van. Mit csinálsz?
Mindkét esetben push a válasz. Pedig az ellenfelednél jobb lap van. Ha megadja 60-40-et játszhat.
Ebben az esetben a jó játék SB részéről any2 push, a BB kb. 30%-kkal callolhat. Ez azt jelenti, hogy ha callol az esetek 85%-ában jobb lapot fog mutatni. Akinél ez nincs így, az nem pushol eleget. Sklansky csak arról beszél, hogy ha te ismernéd az ellenfél lapjait, és nem arról, hogy mindenki ismeri mindenki lapját.
Mi a jó játék (nem mondom, hogy ez nekem sikerült)? Egyrészt az esélyek és az oddsok pontos ismerete és a FE agresszív kihasználása. Ez utóbbi egyértelműen az enyémnél jobb kezek elleni játékot jelenti, ahol ha végül mutatásra kerülne a sor hátul lennék.