bunyo van? ne legyen mar.
A hu póker 20bb alatt sem szerencsejáték, ha észnél vagy.
lol
hülye vagyok, azt hittem hogy a GTO vs +EV re reagáltál és azért nem értettem hogy jön ide a félszáz nyerő reg :)
sry, nem olvastam el mit idéztél tőlem.
elfogadom amit mondasz.
Kicsit gondolkodtam a Nash szerinti jatekrol, es arrol, hogy miert is erdemes vagy eppen nem erdemes tightan jatszani ellene.
Tegyuk fel hogy egy 9 fos SNG headsup jatekaban vagyok 20BB deepen. Az ellenfelnel 10BB van, es a vakok 200/400-nal tartanak.
Azt veszem eszre, hogy az ellenfel pontosan a Nash tablazatot alkalmazva jatszik. Az en kisse nitty jatekommal a kovetkezokkel adnam meg az allint:
[center][/center]
Ugyebar ez tartalmazza az osszes A-os handet, minden part, es majdnem (Itt terunk el a nash-tol) minden broadwayt.
Ez a laptartomany majdnem 25%a.
Ezzel szemben a Nash tablazatot alkalmazo ellenfel ezekkel tolja be:
[center][/center]
Ez a laptartomany kozel 60%a.
Szoval ha a nagy szamokat vesszuk, akkor atlagosan en minden 4. handel meg tudom adni az o allinjet. Tegyuk fel, hogy a peldaban kisvakbol indulok.
Kisvak: nem jott lap bedobom
Nagyvak: ram tolja nem jott lap bedobom
Kisvak: jott egy steal lap ellopom ( Az en Push tartomanyomrol nem beszeltunk de az itt nem is annyira fontos )
Nagyvak: ram tolja de jott egy lap es megadom.
Ugyebar ebben a helyzetben stack szerinti allas 4200/7800
Es akkor sor kerult az allinre. Lassuk az eselyeket:
(A Pokerstove kb 10 percig szamolta ezt, ami eleg is volt, hogy megreggelizzek:D)
[center][/center]
A vegeredmeny meglehetosen megdobbento.
Kicsivel tobb mint 8% az elteres Equityben a 25%os megado es a 60%os pusholo kozott. Ezt a 8%ot minden bizonnyal (nem neztem meg csak gondolom) onnan nyertuk, hogy feszesebben adtuk meg az allint, mint ahogy azt a nash "Caller" reszlege ajanlja.
Mar csak az a kerdes maradt, hogy megeri e feszesebben megadni ezert a 8% extra equityert, felaldozva azokat a nagyvakjainkat, amiket odaadtunk a pushernek hatereset lapokkal a kezunkben. Hogy oszinte legyek nem tudom erre a valaszt, de az biztos, hogy nem 8% equitybeli kulombseget vartam el egy 25%os es egy 60%os laptartomany kozti allin eseten.
Remelem nem voltam tul zavaros,
RTT314
Kicsit gondolkodtam a Nash szerinti jatekrol, es arrol, hogy miert is erdemes vagy eppen nem erdemes tightan jatszani ellene.
[center][/center]
A vegeredmeny meglehetosen megdobbento.
Kicsivel tobb mint 8% az elteres Equityben a 25%os megado es a 60%os pusholo kozott. Ezt a 8%ot minden bizonnyal (nem neztem meg csak gondolom) onnan nyertuk, hogy feszesebben adtuk meg az allint, mint ahogy azt a nash "Caller" reszlege ajanlja.
Mar csak az a kerdes maradt, hogy megeri e feszesebben megadni ezert a 8% extra equityert, felaldozva azokat a nagyvakjainkat, amiket odaadtunk a pushernek hatereset lapokkal a kezunkben. Hogy oszinte legyek nem tudom erre a valaszt, de az biztos, hogy nem 8% equitybeli kulombseget vartam el egy 25%os es egy 60%os laptartomany kozti allin eseten.
megcsináltam a SAGE-et NASH szerű táblázatba ha vkit setleg érdekel.
Vagy vki meg akarja csinálni szép formátumra (Pí?:)))
:)) Persze nem problema, de kerlek mentsd el .xls-ben, mert a 2003as officeom nem tudja megyitni. Raer, mert a kov. 2 hetben nem lesz lehetosegem megcsinalni, de utana uzsgyi meglesz:)
Sajnos sokkal többször vagyok 2. mint 1. Tudom hogy túl feszes vagyok HU részében a sng-knak. A kérdésem az lenne, hogy (most egy hónapig minden sng HU-ban ezt fogom játszani, kipróbálás céljából) SB-BB szituációkban is lehet-e/érdemes-e ezt a táblázatot játszani?
Sajnos sokkal többször vagyok 2. mint 1. Tudom hogy túl feszes vagyok HU részében a sng-knak. A kérdésem az lenne, hogy (most egy hónapig minden sng HU-ban ezt fogom játszani, kipróbálás céljából) SB-BB szituációkban is lehet-e/érdemes-e ezt a táblázatot játszani?
Mivel HU az HU, ezért igen. De arra figyelj, hogy az enemy minél jobban eltér a Nash-táblázattól, neked is annál jobban el kell.