Póker Fórum Archívum > Sit&Go > Double or nothing SNG

V.Peti
Válasz V.Peti kommentjére
2009. jan. 13. 16:41

egy tipikus hand a bubbleban. push/fold? igazából nem vagyunk rászorulva a zsetonra, de az ss-eket érdemes mindig támadni.

engem inkább itt az érdekelne, hogy bb-ről milyen rangel callolhatunk ilyen helyzetben? ill. sb-ről vajon any twoval lehet-e tolnunk?

PokerStars No-Limit Hold'em, $10.00+$0.40 Tournament, 100/200 Blinds 20 Ante (6 handed) - Poker-Stars Converter Tool from FlopTurnRiver.com

UTG (t1855)
MP (t3260)
CO (t2985)
Button (t2260)
Hero (SB) (t3190)
BB (t1450)

Hero's M: 7.60

Preflop: Hero is SB with 9Image, JImage
4 folds, Hero raises to t3170 (All-In), BB calls t1230 (All-In)

Flop: (t2980) AImage, 8Image, 6Image (2 players, 2 all-in)

Turn: (t2980) 4Image (2 players, 2 all-in)

River: (t2980) 2Image (2 players, 2 all-in)

Total pot: t2980

Results:
Hero had 9Image, JImage (high card, Ace).
BB had AImage, 2Image (two pair, Aces and twos).
Outcome: BB won t2980

Polacheck
2009. jan. 13. 16:48

egy újabb tipikus hand a bubbleban. push/fold? igazából nem vagyunk rászorulva a zsetonra, de az ss-eket érdemes mindig támadni.

engem inkább itt az érdekelne, hogy bb-ről milyen rangel callolhatunk ilyen helyzetben? ill. sb-ről vajon any twoval lehet-e tolnunk?

UTG (t1855)
MP (t3260)
CO (t2985)
Button (t2260)
Hero (SB) (t3190)
BB (t1450)

Hero's M: 7.60

Preflop: Hero is SB with 9Image, JImage
4 folds, Hero raises to t3170 (All-In), BB calls t1230 (All-In)

Fold. Ilyen szituban nem szoktam támadni az SS-eket, főleg nem ilyen lapokkal. Ketten vannak, kizárt, hogy sokáig bírják.

A calling rangem (ha én lennék a BB és rámtolják) ilyen szituban elég szűk. Valahol AJ+ és 66+ környékére tenném. Ezeknél az SnG-knél leginkább az FE-t kell kihasználni mint aduászt.

V.Peti
Válasz Polacheck kommentjére
2009. jan. 13. 16:52

Fold. Ilyen szituban nem szoktam támadni az SS-eket, főleg nem ilyen lapokkal. Ketten vannak, kizárt, hogy sokáig bírják.

A calling rangem (ha én lennék a BB és rámtolják) ilyen szituban elég szűk. Valahol AJ+ és 66+ környékére tenném. Ezeknél az SnG-knél leginkább az FE-t kell kihasználni mint aduászt.

pont a FE-t használtam ki, hogy 6.ként kieshet, ezért csak monsterrel callolhat. nagy butaság volt?

hgt1
2009. jan. 13. 16:58

egy tipikus hand a bubbleban. push/fold? igazából nem vagyunk rászorulva a zsetonra, de az ss-eket érdemes mindig támadni.

ne haragudj hogy ezt mondom de ez szerintem katasztrofa lejatszas volt, siman dobni kelett volna, foleg 15 BB-vel. semmi mas dolgod nincs mint eldobni mindent amig valaki kiesik, esetleg AA/KK/QQ-val betolhatod. az ilyen meresz movekra majd raersz akkor ha mar 200/400 a vak es mindenkinek 5-6BB zsetonja van, addig feleslegesen kockaztatsz.

a bb callja is nagyon rossz, meg egy extremen szeles shoving range ellen (pl 40%) is csak 46%ot teljesit a lapja. neki siman dobnia kelett volna a pushra, majd a kovetkezo korben megprobalni vakot lopni akar roszabb lappal is.

V.Peti
Válasz hgt1 kommentjére
2009. jan. 13. 17:02

már mi a csudáért haragudnék? az a jó, ha sokan elmondják a véleményüket és így fejlődhetünk. rendben van, hogy semmi szükségem a zsetonra, de így az ss-eket is feszültség alatt tartom és nem dobálhatnak el mindig mindent.
pont ez az, amit végül te is mondassz: 6.ként nem callolhat, csak kb. JJ+. a callja persze, hogy rossz, egyértelmű :)

ami másik kérdés, hogy kvázi CL-ként kötelességem-e egyáltalán ilyen moveokat bevállalni vagy kb. sitout és várunk?

titcar
2009. jan. 13. 17:05

elméletileg nyílván a push a helyes, a kérdés, hoyg az ellen vajon vágja-e hogy egy igen szűk range-el callolhat?

fordítva attól függően callolnám, hogy aki rámtolta az mennyire hajlamos gondolkodni, de kb. TT+ és AQ+ amivel callolni lehet szvsz.

hgt1
2009. jan. 13. 17:11

pont ez az, amit végül te is mondassz: 6.ként nem callolhat, csak kb. JJ+. a callja persze, hogy rossz, egyértelmű :)

ami másik kérdés, hogy kvázi CL-ként kötelességem-e egyáltalán ilyen moveokat bevállalni vagy kb. sitout és várunk?

nem kotelesseged hanem egyenesen tilos szvsz =). ertem amit mondasz a feszultseg alatt tartasrol, de az en tapasztalatom az hogy ezt megteszik helyetted a rossz jatekosok. nagyon ritka lesz amikor 6an vagytok es mindenki passzivan jatszik. altalaban ilyenkor mar tenyleg csak annyi a dolgod (duplazas utan) hogy megvard amig kejtik egymast, illetve neha lopj 1-1 vakot, de erre sem az ss-ek a legjobb celpontok hanem a feszes jatekosok hasonlo meretu stackel.

ceewyl
Válasz hgt1 kommentjére
2009. jan. 13. 17:35

Szerintem a push a legrosszabb játék ilyen helyzetben.
Nálam ez normál esetben fold, de ha már lopni akarsz, ne pushal és ne tőle.
Egy normál 550-600-as emeléssel ugyanúgy erőt mutatsz, de ha rádtolják, tudsz dobni.

Fordított helyzetben range: AQs+, 88+.
Annyira ő sem ss, hogy azonnal cselekednie kelljen.

Ha csak 1000-es stackje lenne, akkor 22+, A8+, Kj-KQ is elég lenne.
De én SS-ként is jobban szeretek ai-t hívni, mint megadni. :)

az ellen megadása mennyire jó? easy call-nak tűnik, ha SB any2 push

Szerintem szörnyű megadás.
SB miért lenne any2 alapesetben?

cake
Válasz ceewyl kommentjére
2009. jan. 13. 17:37

hgt1
Válasz cake kommentjére
2009. jan. 13. 17:58

az ellen megadasa szerintem mindenkeppen rossz, any 2 alatt ertsunk 100% ranget, ami maga foglalja ertelemszeruen meg a 72o-t is! ez ellen is meg mindig csak 55%-a van, de ugye ez egy elmeleti szituacio, azert kivetelesen rossz jatekosnak kell lenni ha egy ilyen helyzetben valaki tenyleg be is tolja 72o-val is akar.

egy viszonylag szukebb range ellen 70% (ez nagyjabol 76o+, q3o+, j5o+ stb), mar csak 52%-a van, de en meg ezt is elkepzelhetetlennek tartom hogy valaki tenyleg pusholjon ezekkel a lapokkal egy ilyen szituacioban.

50-60% ellen mar epphogy csak coinflip, szukebb rangek ellen pedig minuszos a moveja. nagy hiba a call, mivel itt gyakorlatilag a lapjanak a nyeresi eselye megegyezik az itm-be jutas eselyevel, tekintve hogyha sikerul duplaznia nagyon kevesszer lesz o a 6. kieso.

Élő ügyfélszolgálat