Ha a VPIP-d 50% alatt van, akkor azonnal buksz.
Kb 55-65%között optimális a VPIP, persze readless.
Tehát ellened 100%-ban raiselni azonnali profitot eredményez, mert túl sokat dobsz.
Igen ezzel a kis kiegészítéssel egyetértek. De readless 55-65% között legyen. A 35% kevés.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, a segítséget! Valóban "benéztem" a bb/100 számítását.:) Logikus, hogy az (elméleti)állandó dobással 1 hand alatt 1bb-t, 100 hand alatt 100bb-t veszítek. Annak fényében, hogy az Ipoker regstruktúrája gyorsabb, mint a Starssé, még rosszabbul fest a helyzet.
Azért nem reprezentatív a VPIP, mert a handek egy része valóban limpelt pot. A Fold to steal statom 52%. A BB call vs SB 36% - ami valóban kevesebb 40-nél, a 3betem pedig 13,2.
Tehát, ha jól értelmezem, akkor 3 tényezőből áll össze;
1. BB call vs SB (steal megadása)
2. 3 Betelés
3. SB limpelt, s én checkelek(torzító tényező)
A lényeg, hogy a 52%-os dobás sok lehet.., bár tényleg nagyon sok a limp... nagyjából MRJ megadótáblázata alapján játszom - ami persze nem statikus, de még is így lazább vagyok. Pl; K6s-t, Q6s-t sem nagyon dobok el; vagy flat, vagy blöff3bet(megfelelő ütemben). Ez csak egy példa volt, a szemléltetés végett, ami nem jelenti azt, hogy adott esetben az én tudásomhoz mérten ez a helyes játék, de nem értem, hogy mitől lesz ilyen feszes a BB-m.
Mindettől függetlenül, zöldbe kellene hozni a BB-t is(azt hittem, hogy valamennyi mínusz itt is belefér, hasonlóan a 6-10 résztvevős játékokhoz, ahol a vakok nem feltétlenül nyereségesek, itt pedig a BB nem az - de tévedtem)..
Érdekes, mert ha csak erre a hétre szűrök, akkor +6,4bb/100 1370hand alatt a mérleg(VPIP; 42%, úgy tűnik, lazulok). Van remény.:)
Mégegy utolsó dolog: zseniális a sharkystartor! Ha tudom, hogy létezik ilyen opensit előjegyző program, már régen használnám.:) Viszont, ennek tükrében, hogy engedélyezett az ilyen alkalmazás, nem értem a Starsot, hogy miért nem enged több sort is egyszerre(regspeed és turbo), hiszen, sorban állnak a regek, akik játszanának... - miközben vannak hobbijátékosok is, akik nem akarnak egy adott ellenféllel játszani, így nekik is várniuk kell. Szerintem, elférne ott 3 sor is.
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, a segítséget! Valóban "benéztem" a bb/100 számítását.:) Logikus, hogy az (elméleti)állandó dobással 1 hand alatt 1bb-t, 100 hand alatt 100bb-t veszítek. Annak fényében, hogy az Ipoker regstruktúrája gyorsabb, mint a Starssé, még rosszabbul fest a helyzet.
Azért nem reprezentatív a VPIP, mert a handek egy része valóban limpelt pot. A Fold to steal statom 52%. A BB call vs SB 36% - ami valóban kevesebb 40-nél, a 3betem pedig 13,2.
Tehát, ha jól értelmezem, akkor 3 tényezőből áll össze;
1. BB call vs SB (steal megadása)
2. 3 Betelés
3. SB limpelt, s én checkelek(torzító tényező)
A lényeg, hogy a 52%-os dobás sok lehet.., bár tényleg nagyon sok a limp... nagyjából MRJ megadótáblázata alapján játszom - ami persze nem statikus, de még is így lazább vagyok. Pl; K6s-t, Q6s-t sem nagyon dobok el; vagy flat, vagy blöff3bet(megfelelő ütemben). Ez csak egy példa volt, a szemléltetés végett, ami nem jelenti azt, hogy adott esetben az én tudásomhoz mérten ez a helyes játék, de nem értem, hogy mitől lesz ilyen feszes a BB-m.
Mindettől függetlenül, zöldbe kellene hozni a BB-t is(azt hittem, hogy valamennyi mínusz itt is belefér, hasonlóan a 6-10 résztvevős játékokhoz, ahol a vakok nem feltétlenül nyereségesek, itt pedig a BB nem az - de tévedtem)..
Érdekes, mert ha csak erre a hétre szűrök, akkor +6,4bb/100 1370hand alatt a mérleg(VPIP; 42%, úgy tűnik, lazulok). Van remény.:)
Mégegy utolsó dolog: zseniális a sharkystartor! Ha tudom, hogy létezik ilyen openshit előjegyző program, már régen használnám.:) Viszont, ennek tükrében, hogy engedélyezett az ilyen alkalmazás, nem értem a Starsot, hogy miért nem enged több sort is egyszerre(regspeed és turbo), hiszen, sorban állnak a regek, akik játszanának... - miközben vannak hobbijátékosok is, akik nem akarnak egy adott ellenféllel játszani, így nekik is várniuk kell. Szerintem, elférne ott 3 sor is.
K6s, Q6s még bőven-bőven benne van a flat rangeben kb minden eff. sizeon, illetve 3x steal ellen is. 20bb alatt 3x steal ellen érdemes velük gondolkodóba esni, de deep/regspeed gameben nem ez fogja a nagy mintát adni.
3bet blöffre ezek túl erősek. Arra ott vannak még a kisebb Kxs/Qxs-ek.
Szóval még lehet lazítani bőven a cc%-on ha a K6s/Q6s már határeset.
Mennyire nehéz elérni a 100$ limitet?Elég hülye kérdés,csak amiatt kérdezem mert van pár arc aki már 1 éve is 60on nyomta,backelt csapatban van szóval nyilván sokat elemez és jók támogatják az útját mégse tudott fellépni 100ra. 60$ tekinthető annak a szintnek, ami sok munkával elemzéssel akarattal elérhető,de onnan már nagyon-nagyon-nagyon nehéz feljebb lépni,csak néhány embernek megy? (mint pl. NL1000+)
az mrj-s videó (bár alapozásnak jó) meglehetősen elavult anyag mostanra, fenntartásokkal kezelném a benne foglaltakat. A helyedben keresnék egy coachot, vagy aktuálisabb videókat.
K6s, Q6s még bőven-bőven benne van a flat rangeben kb minden eff. sizeon, illetve 3x steal ellen is. 20bb alatt 3x steal ellen érdemes velük gondolkodóba esni, de deep/regspeed gameben nem ez fogja a nagy mintát adni.
3bet blöffre ezek túl erősek. Arra ott vannak még a kisebb Kxs/Qxs-ek.
Szóval még lehet lazítani bőven a cc%-on ha a K6s/Q6s már határeset.
Mi van a görögöknél, hogy mindig jóelőre be vannak regisztrálva a vasárnapi Weakly Heads upba? Már észrevettem néhány hete, most is 55-en vannak, s valamennyi görög.:D
Az adószabályozás miatt van, minden nagyobb volumenű versenyre regisztrálnak jó előre, pontosan nem vágom, de a PA lehozta a cikket pár hónapja.
Lejárt a Sharky trial, ezért előfizettem a 35$-os verzióra. Starson átutaltam, kitöltöttem a licence-ablakot és rányomtam a "Verify" gombra. Írta is, hogy hamarosan jön az aktiváló email. 5 órája jön. Írtam a srácnak a honlapon, arra is csak annyi a reakció, hogy hamarosan válaszolnak. Ennek nem automatikusnak kellene lennie? Ha tudom, hogy így megy, már két nappal ezelőtt megkezdtem volna az aktiválást...