Póker Fórum Archívum > Sit&Go > ICM modell - Sit&Go stratégia

Matt Coburn
Válasz trixilw kommentjére
2012. szept. 5. 16:32

Jut eszembe, a nyereséges push range-nek tudjátok a matekját?

Tehát ha mondjuk hárman jönnek utánam, az egyik 5%-al callol, a másik 10%-al, a harmadik 15%-al. Kezemben van KQs, valamint van 13BB-m.

Hogy számolom ki, hogy nyereséges-e?

trixilw
Válasz Matt Coburn kommentjére
2012. szept. 5. 17:23

Tehát ha mondjuk hárman jönnek utánam, az egyik 5%-al callol, a másik 10%-al, a harmadik 15%-al. Kezemben van KQs, valamint van 13BB-m.

Benne van a fent linkelt táblában. De ez így még kevés infó. Tudni kéne, hogy a többieknek mekkora stackje van. Anélkül nem tudod mit kockáztatsz és max mennyit nyerhetsz.

Holdenper
2012. szept. 5. 17:56

Benne van a fent linkelt táblában. De ez így még kevés infó. Tudni kéne, hogy a többieknek mekkora stackje van. Anélkül nem tudod mit kockáztatsz és max mennyit nyerhetsz.

+ kifizetési struktúra + hányan vannak még bent

Matt Coburn
Válasz Holdenper kommentjére
2012. szept. 6. 2:25

Köszi, megpróbálom kihámozni. Úgy is maradok a power number táblámnál :p, csak egyszerűen az érdekel, hogy egy lazábban callingoló mennyire ingatja meg a rendszert.

Holdenper
2012. szept. 6. 10:45

Eléggé, iszonyat fontos sng végjátékban, hogy mennyi FE-d van.

Szívesebben tolok egy nagyon nagy nitre any2-t, mint egy nagyon lazán callolóra mondjuk JJ-t (még ha olyan is a szituációk, hogy jó a push mindkét esetben)

Shaikon
2012. szept. 6. 11:45

Szerintem függ ,mennyien vagytok ,mennyi fizet ,kinek mekkora a stakje .Én mondjuk 9 fős Sng-nél 4-5 embernél ( 3 fizet)simán pussolom a KQs-t,mert tudom hogy elég nehezen adják meg mert para van a kiesés miatt.Jó mondjuk én mikrón tolom (1,5-3,5-7) és ott elég érdekes a mezőny.Ha pont ezt a példát vesszük és van 13bb -m az kb 200-400as vaknál az 2600 .van összesen 13500 ,vagyunk 5en az kb 2700 /fő.Szerintem simán plusszos a push.+ utána még 1 random push és már cl is vagy és mehet a terror :) .Magasabb szinten ez persze máshogy működik . De itt ahol 15bb-ből 5bb-s rézfoldokkal operálnak simán mehet.

trixilw
2012. szept. 6. 14:59

Köszi, megpróbálom kihámozni. Úgy is maradok a power number táblámnál :p, csak egyszerűen az érdekel, hogy egy lazábban callingoló mennyire ingatja meg a rendszert.

Erre még mindig jó a wizard. Állíts fel egy jól belőtt skálát mindenkinek és kezdd valakiét eltolni lazább irányba, majd nézegesd a skálád.

MrAce53
2013. szept. 4. 21:59

Miért +EV 64o-val pusholni itt?

Szeretném tudni, hogy itt miért +EV pusholni 64o-val.

Letöltöttem egy ICM trainert, és szeretném tudni, hogy miért pluszos itt betolni. Látom az all-in tartományt, de valaki el tudná ezt magyarázni? Matematikailag kifejtve, levezetve szeretném látni. Próbáltam kiszámolni, de nem vezetett sikerre.

peraspera
Válasz MrAce53 kommentjére
2013. szept. 4. 22:24

ICM Poker Calculator

ide beírod a stackeket értelemszerűen, jobb oldali oszlopból (total) kinézed a prize pool equity-det, s innentől számolod az ev-ket:

dobás EV-je: 300-zal kevesebb zsetonod lesz, ha dobsz, annak megnézed a prize pool eq-jét, ami értelemszerűen kevesebb lesz, mint a dobás előtti pillanatban

push EV: két részből áll össze
1. zsetonod mikor dob (100- call range%), annak PP EQ-ja
2.a, megad (call range %-ban) és nyered (64o vs call range - ezt pl. pokerstove-ban megnézed)
b, megad (call range%-ban és veszted (uaz mint fent kb.)

tehát akkor jó a push ha:

starting PP EQ - folding PP EQ>EV(push) ahol EV(push)= enemy folds PP EQ + enemy calls PP EQ, ahol enemy calls PP EQ=enemy loses ppeq+enemy wins ppeq

remélem ebből egy 10 perc alatt ki tudod hámozni, mit is akartam mondani.

meg remélem trixilw kijavít, ha szar:D

én annó innen tanultam az icm-et, emlékeim szerint korrekt, bár ez 2009környékén volt.

Independent Chip Modeling Part 1: Derivation and Sample Analysis

trixilw
Válasz Littlemage kommentjére
2013. szept. 5. 9:31

Túl fáradt vagyok, szerintem most 20 perc kéne hogy a formuládat kihámozzam. Nem kénehajnalig játszani :) Amit írtál mellé minden jó, tökéletes, annyi, hogy szerintem egyszerűbb ebben lekérni a részesedéseket: http://dl.dropbox.com/u/34207346/SNG%20master%201.31.xlsm

Plusz itt van számolórész is (semibluff push).

A fenti handhez: nem easy push any ellenfél ellen. Sőt. Nagyon jó megadótartományt kell feltételeznünk, hogy ne legyen azonnal minusz. Ez az amit az a hülye ps féle quiz programból soha nem lehet megtanulni.

Élő ügyfélszolgálat