Jut eszembe, a nyereséges push range-nek tudjátok a matekját?
Tehát ha mondjuk hárman jönnek utánam, az egyik 5%-al callol, a másik 10%-al, a harmadik 15%-al. Kezemben van KQs, valamint van 13BB-m.
Hogy számolom ki, hogy nyereséges-e?
Tehát ha mondjuk hárman jönnek utánam, az egyik 5%-al callol, a másik 10%-al, a harmadik 15%-al. Kezemben van KQs, valamint van 13BB-m.
Benne van a fent linkelt táblában. De ez így még kevés infó. Tudni kéne, hogy a többieknek mekkora stackje van. Anélkül nem tudod mit kockáztatsz és max mennyit nyerhetsz.
Köszi, megpróbálom kihámozni. Úgy is maradok a power number táblámnál :p, csak egyszerűen az érdekel, hogy egy lazábban callingoló mennyire ingatja meg a rendszert.
Eléggé, iszonyat fontos sng végjátékban, hogy mennyi FE-d van.
Szívesebben tolok egy nagyon nagy nitre any2-t, mint egy nagyon lazán callolóra mondjuk JJ-t (még ha olyan is a szituációk, hogy jó a push mindkét esetben)
Köszi, megpróbálom kihámozni. Úgy is maradok a power number táblámnál :p, csak egyszerűen az érdekel, hogy egy lazábban callingoló mennyire ingatja meg a rendszert.
Miért +EV 64o-val pusholni itt?
Szeretném tudni, hogy itt miért +EV pusholni 64o-val.
Letöltöttem egy ICM trainert, és szeretném tudni, hogy miért pluszos itt betolni. Látom az all-in tartományt, de valaki el tudná ezt magyarázni? Matematikailag kifejtve, levezetve szeretném látni. Próbáltam kiszámolni, de nem vezetett sikerre.
ICM Poker Calculator
ide beírod a stackeket értelemszerűen, jobb oldali oszlopból (total) kinézed a prize pool equity-det, s innentől számolod az ev-ket:
dobás EV-je: 300-zal kevesebb zsetonod lesz, ha dobsz, annak megnézed a prize pool eq-jét, ami értelemszerűen kevesebb lesz, mint a dobás előtti pillanatban
push EV: két részből áll össze
1. zsetonod mikor dob (100- call range%), annak PP EQ-ja
2.a, megad (call range %-ban) és nyered (64o vs call range - ezt pl. pokerstove-ban megnézed)
b, megad (call range%-ban és veszted (uaz mint fent kb.)
tehát akkor jó a push ha:
starting PP EQ - folding PP EQ>EV(push) ahol EV(push)= enemy folds PP EQ + enemy calls PP EQ, ahol enemy calls PP EQ=enemy loses ppeq+enemy wins ppeq
remélem ebből egy 10 perc alatt ki tudod hámozni, mit is akartam mondani.
meg remélem trixilw kijavít, ha szar:D
én annó innen tanultam az icm-et, emlékeim szerint korrekt, bár ez 2009környékén volt.
Independent Chip Modeling Part 1: Derivation and Sample Analysis
Túl fáradt vagyok, szerintem most 20 perc kéne hogy a formuládat kihámozzam. Nem kénehajnalig játszani :) Amit írtál mellé minden jó, tökéletes, annyi, hogy szerintem egyszerűbb ebben lekérni a részesedéseket: http://dl.dropbox.com/u/34207346/SNG%20master%201.31.xlsm
Plusz itt van számolórész is (semibluff push).
A fenti handhez: nem easy push any ellenfél ellen. Sőt. Nagyon jó megadótartományt kell feltételeznünk, hogy ne legyen azonnal minusz. Ez az amit az a hülye ps féle quiz programból soha nem lehet megtanulni.