:-/ Nem sikeredett jóra az esti session. Annak örülök, hogy 2 és fél óra alatt lement 30 játék. Az utolsó már megint eléggé elhúzódott, 58 perc volt.
Az rejtély, hogy végül mennyit buktam, HM1 szerint 26 dollárt, HM2 szerint 37-et, PokerProLabs szerint 11-et. Nem tudom mennyi volt a rollom, de valószínű a PPLabs-nak adok igazat, nem tűnik úgy, hogy túl sok hiányozna, és HM1 szerint kettőt nem fejeztem be, HM2 szerint meg -300 dollár az EV-m. :)
Nem az A játékomat mutattam az biztos. Volt néhány call amit nem kellett volna, és túl sokszor elfogyott a stackem. Nem használtam ki a jó lopás lehetőségeket. Sokkal könnyebb mikor minden handet látok, látom ki hogy játszik, mennyire aggresszív stb. Vagy épp ha lenne időm felírni, hogy valaki K7-el all in megy utg+1 30BB deep-en. Mindegy hátha javul majd. Az nagy pozitívum, hogy nem voltam egy pillanatig sem ideges, némán végigtoltam az egészet, mert sosem láttam mikor és mi ellen esek ki.
Van itt valaki, aki nyerő tud lenni SH donon ongamen? én eddig csak bukókkal és BE playerekkel találkoztam. (beleértve magam is sajnos)
Nem azt mondom, hogy itt nem lehet nyerni, mert az hülyeség, viszont azért lehet nehéz, mert ha van egy jó pushod, de ha túl lazán callolgatnak, akkor nem csak nekik, hanem neked is -EV-t "generálnak", ezért óvatosan kell. Az ellenszert továbbra is keresem. De már közel 1000 db játék után nem találom. :D
hi.
don 10max normal sng-kat játszom, és szükségem lenne egy
HM-re és egy SNGWIZZ-ra. van olyan terem ahol mindkét segédprogi
kijátszható ezzel a játékformával?
De utálom az ilyet! Nehéz eldönteni, hogy mi helyes lépés. Ha player 7-et felduplázza, akkor nagy gondban vagyok, és utólag bánkódnék, hogy miért nem hívtam mikor volt egy jó handem.
[pokerhandreplays]4263731[/pokerhandreplays]
Szokni kell még a több asztalos cascade játékot is. Nem érzem úgy, hogy kapkodnék, de kettő misclick-em is volt ma, amúgy egy év alatt szokott annyi lenni. Szídott is az egyik után valaki, hogy reg létemre snap callozom 22-vel az all injét. Amit aztán lemákolt valami Q7-el, de tiszta szerencse, hogy 4k feletti stackem volt. A másik is kellemetlen volt, nagy vakméretnél limpeltem J4o-val korai pozícióból, bepróbálkoztam egy cbettel is, de nem jött be.
A lapokra nem panaszkodhattam ma, szinte biztos, hogy nyerő session lett volna, ha tile módban játszok. Tele voltam 4-6k-s stackekkel. Mégis 50% alatt lettem ITM. És néhány buy innel EV alatt vagyok, de az EV is mínuszban van.
Na, amit tegnap (még 30-án) elbuktam 2 session alatt $60-t, azt még egy harmadik session keretében sikerült teljesen visszanyerni. Csináltam egy 75% ITM-es sessiont. Az EV diffiből sikerült pár acélos dolcsit lefaragni. :)
Amúgy a HM EV számolója messze van a valóságtól. Volt egy játék, amiben nem álltam rosszul, de a shorti nem bírt kiesni, meg a vakok is már nagyok voltak.
Egyszer A8o-val ment allin, én 33-al tartottam, meg még a CL is tartotta, és végigcheckeltük, és a shorti nyert (3way kevesebb mint 40%-a lehetett nyerni úgy, h nálam volt a 33). Utána egy másik shorti tette be később az 1 bb-jét. 93o-val!!! A kisvak és a nagyvak (én) checkeltük, nálam 85o, SB-nél 87o, tehát a 93o indult előnyből, és nyert is bakker. Nos erre is talán 40%-a ha volt.
Ha szigorúan számoljuk, egyszer volt 55%-a kiesni, az nekem a $6-os nyereményemnek 55%-át ($3.30)-t jelent, aztán a másiknak is volt 60%-a kiesni, az megint jelentene nekem pár dolcsit EV-ben. Mivel végig checkelve volt, így a HM nem számolt All-in EV-t, így a végén a tourney mellett az áll, hogy winnings: 0, EV: -0.80... Mert hát a végén kiestem, mert Kx-el kénytelen voltam betolni, és A6s fogadta. És mivel ez már allin volt, és nem adta meg más, ezért -EV-t számolt nekem, mert underdog voltam. Szóval azért ennek figyelembevételével nézzétek azt a bizonyos "Luck adjusted winningset".
Grat a nyereményhez! Nekem is jöhetne már egy jó nap, már 3 napja nem nyertem.
Az EV számítás elég bonyolult dolog, én mindig bosszankodtam, hogy ha bubbleban kiesek bad beat-el, akkor miért megy az EV is lefelé. Nemrég volt egy eset, amikor $10.80-as versenyből kiestem és az EV-m -$13 lett. Akkor írtam 2p2-ra, hogy ez mégis mi? És bemásolt nekem valaki egy komplett regényt, hogy hogy számolja az EV-t a HM. Valószínű, annyit mákoltam az elején, hogy az már túltett a beülőn. HM2 más EV értékeket mutat, de nem tudom melyik a pontosabb.
Ismét fantasztikus eredmények születtek...És a legroszabb, hogy nyerő session-re számítottam. Mármint játék közben úgy éreztem, hogy ez jó lesz. Eddig egy előnye van a cascade módnak, hogy nyugodtan játszom végig, de még az EV is lefelé megy. Nem tudom meddig erőltessem, már 4 napja csak veszítek 3-10 dollárig minden stake-en. Nem tudok bubble-ra megfelelően koncentrálni. Bár ezt csak a statisztikákból látom, a játék közben nem érzem úgy, de 3%-ot nőtt a 6. helyek száma, és 6%-ot a 10. helyek száma. Még azt sem mondhatom, hogy a normálisnál kevesebb szerencsém lenne, kaptam ma is 9 db AA-t, 12 db KK-t, 18 db AK-t. Még 1-2 nap és visszatérek a régi 8 tile asztalra. Inkább legyek idegbeteg, de legyen 10+% roi-m ahogy azt már múlt hónapban sikerült elérnem.
szerintem felesleges állandóan az EV vonalat figyelni. alacsony flopon ritkán dobok KKt és ha AAba vagy szettbe futok az EVnek annyi pedig nem feltétlen -EVs move...
szerintem felesleges állandóan az EV vonalat figyelni. alacsony flopon ritkán dobok KKt és ha AAba vagy szettbe futok az EVnek annyi pedig nem feltétlen -EVs move...