urbanpoet303
Válasz kisrapi kommentjére
2010. nov. 30. 1:14

Az nagyon gaz, ha 8 BI minusszal fejeztem be a mai session-t es egy csepp szomorusag sincs bennem, mert vegignezve a leosztasokat 14-bol 13 meccset ugy jatszottam, ahogy mindegyiket kell(ett volna eddig)?

Nem gondoltam volna 6 honappal ezelott, hogy
- kepes leszek tilt nelkul jatszani
- tudomast sem venni arrol, hogy penz forog kockan
- mosolyogva regelni a kovetkezo meccsre a sokadik 60%+ all-in elvesztese utan
- bizni vegre a read-emben es vegre top ket part no straight no flush boardon a river overbet check-raise all-inre
- mosolyogva dobni az overaggro majom 30/30-ik button 3x-ere
- az eger falhozverese nelkul tudomast venni arrol, hogy kedves ellenfelem a 3. meccsen is QQ+-al tolja ram 4-bet gyanant a teljes stack-et, mikor nalam AQs+ van (koszonom PokerStars ;))

Lehet, hogy hamarosan csak husangokat fogok tolni, annyira megtetszik? ;)

mrj
Válasz kisrapi kommentjére
2010. nov. 30. 3:10

HM-ben SNG-knél ezt az $EV adjusted dolgot mennyire kell komolyan venni?

100% osan, mivel itt a csipjeid egyenlőek az ICM-mel ezért pontosan a valós eredményt mutatja.

mrj
Válasz urbanpoet303 kommentjére
2010. nov. 30. 3:23

Ha mar az EV-nel tartunk, akkor nagyon boldog lennek, ha a kovetkezot elmagyarazna nekem valaki.

$11.50-es turbo HU sng-k Stars-on. Ket pelda:

1.) Ket darab preflop all-in volt:
- Elso all-in AKs vs TT, 46%-om volt 1100 zsetonert, buktam
- Masodik all-in J6s vs 44, 48%-om volt 552, buktam
- HM szerinti EV: $3.89 - ez nekem elegge santit

2.) Harom darab preflop all-in volt:
- AQo vs 97s, 60%-om volt 1240 zsetonert, buktam
- AQo vs J3s, 64%-om volt 460 zsetonert, nyertem
- A6o vs 49o (20-bol 17 leosztasban all-int tolt baratunk ugy gondoltam A6 eleg eros a range ellen ;)), 64%-om volt 830 zsetonert, buktam
- HM szerinti EV: $7.79

Biztosan en vagyok fafeju, de nem ertem...

azért mert nem csak az aktuális leosztás EV-jét kell figyelembe venni hanem azt is hogy az potban lévő pénz az mekkora része a kezdő stacknek.
Egyszerű preallin példa:
Nálunk az AK 10$ os HU a számolás egyszerűsége kedvéértnincs rake
1. kezdo zseton 500/500
AK vs TT
EV: 8,6$

2. kezdo zseton 600/400
AK vs TT
400 zseton ra az EQ: 6,88$
200 zseton előny 4$
szum EV: 10.88$

az első esetben vesztő játék betenni pre, a másodikban pedig akkor is nyereséges volt a verseny ha KK alatt bármilyen párt mutat az ellenfelünk. Ezért van az hogy sokszor hiába mutatunk jobb lapot allinben, ha már elveszettünk a zsetonjaink jelentős részét allin nélkül, vagy hátrányos allinben akkor negatív lesz a verseny várható értéke.

Orang3J3ws99
Válasz mrj kommentjére
2010. nov. 30. 8:35

Süti vagyok az EV dologhoz, kb semmit nem értettem abból, amit mrj írt...

Sobi
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2010. nov. 30. 9:01

Süti vagyok az EV dologhoz, kb semmit nem értettem abból, amit mrj írt...

Nem baj, én is csak kb. félig értem. Én is megnéztem eddig az EV grafikont, de szerintem nem kell sok jelentőséget neki adni. A lényeg, így is úgyis a winnings görbe...

Orang3J3ws99
Válasz Sobi kommentjére
2010. nov. 30. 9:09

Ennyi. Legyen 10% + ROI-m. A többi nem számít...

cincinatus
2010. nov. 30. 9:48

Az EV graf jó, különösen akkor ha bukóban vagy, mert ha az EV pozitív, akkor nem a játékod a rossz, hanem épp a variancia rossz oldalán vagy.

Egy baj van csak vele, hogy sok mindent nem vesz figyelembe a HM EV kalkulátora.

Pl. ha a turn 500-as beted sikeresen lecallolja várakozó kézzel úgy az ellenfél, hogy 200 zseton marad előtte és a potban már benn van 2000 zseton, a riveren leesik neki a draw, te megadod a 200 zsetont és a HM EV 0-át ad rá, holott ő hibázott.

A másik, ami viszont nagyon nem tetszik, hogy ha 2500-500-ra vezetsz és pre all-in mentek, neked mondjuk 80 % nyerési esélyed van mert AA-t kaptál, akkor ha bukod, csak az 500 zseton után kapsz EV-t, holott az egész meccs múlott rajta...

Ezek sajnos nem kicsit torzítják a valós EV-t, de tendenciában akkor kis jól mutatja a játékod.

Genius_
Válasz cincinatus kommentjére
2010. nov. 30. 10:43

Superturbo hu-ban ftp-n mennyire könnyű tiltre menni?

Orang3J3ws99
Válasz cincinatus kommentjére
2010. nov. 30. 10:58

Az EV graf jó, különösen akkor ha bukóban vagy, mert ha az EV pozitív, akkor nem a játékod a rossz, hanem épp a variancia rossz oldalán vagy.

Egy baj van csak vele, hogy sok mindent nem vesz figyelembe a HM EV kalkulátora.

Pl. ha a turn 500-as beted sikeresen lecallolja várakozó kézzel úgy az ellenfél, hogy 200 zseton marad előtte és a potban már benn van 2000 zseton, a riveren leesik neki a draw, te megadod a 200 zsetont és a HM EV 0-át ad rá, holott ő hibázott.

A másik, ami viszont nagyon nem tetszik, hogy ha 2500-500-ra vezetsz és pre all-in mentek, neked mondjuk 80 % nyerési esélyed van mert AA-t kaptál, akkor ha bukod, csak az 500 zseton után kapsz EV-t, holott az egész meccs múlott rajta...

Ezek sajnos nem kicsit torzítják a valós EV-t, de tendenciában akkor kis jól mutatja a játékod.

Eddig nem nagyon foglalkoztam a témával, de beleásom magam, mert érdekesek a leírtak.

A korábbi véleményem viszont tartom, miszerint legyen egy több ezres mintán pozitív ROI-m és nem foglalkozom az EV-vel...

cincinatus
2010. nov. 30. 12:22

Genius_

Szerintem nincs olyan műfaj, amiben könnyebb supertiltre menni, mint superturbo HU-ban.

Gondolj csak bele, hogy simán elszórhatsz akár 10-15 beülőt fél óra alatt, úgy hogy minden döntésed +EV-s volt.

Minden tiszteletem azoké, akik ezt bírják.

Orang3J3ws99

Persze elsősorban a ROI számít, az EV csak "hideg télni napokon" jó arra, hogy lásd nem benned van a hiba.

Élő ügyfélszolgálat