Sword84
Válasz Jonas 77 kommentjére
2010. dec. 16. 13:28

Köszi olegg. Én sem nagyon hiszem el az AQo-t, azt tuti bepakolta volna.

Ha első 4 beted volt, akkor egy jobb játékos elengedi.

Hideyoshi
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2010. dec. 16. 13:34

Tegnap játszottam egy carry névre hallgató magyar playaval, aki 60 K buksiban van. Teljesen gyökér játéka volt, CS - Limper - Aggro egyben. És mákos is. Nem értem, hogy miért jelöl vissza 3. partira, ha érezhető, hogy a játékom dominánsabb és kb mákolással verhet...

Ti találkoztatok már ilyen playaval?

Az egy híres rapper gyerek, a show bizniszből lazán megengedheti magának a fisheskedést.

olegg
Válasz Sword84 kommentjére
2010. dec. 16. 14:09

Te mikor dobtál utoljára AQ-t 4betre (ismeretlen ellenfél ellen)? Csak mert tudom, hogy te egy jó, nyerő játékos vagy.

Orang3J3ws99
Válasz Sword84 kommentjére
2010. dec. 16. 14:13

Főleg OOP. SB-ről még calloltam volna AQ-val. Bár akkor az OOP raisere nem hívok vissza, amennyiben első és nem maniac az enemy.

Mabohai
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2010. dec. 16. 14:56

Sword +1

Ha már 3betelt korábban is, és egyszer sem tanúsítottál ellenállást vagy nem voltál feltűnően agresszív más spotokban, akkor könnyű fold az AQ.
AA gyakorlatilag akkora monster HU-ban, hogy nagyon ritkán 4betelnék vele. Csak akkor, ha maniac/nagyon agro az ellenfél/komoly historynk van és legtöbbször blöffnek értékelheti a 4betemet.

olegg
Válasz Mabohai kommentjére
2010. dec. 16. 14:59

Ha az AQ itt easy fold, akkor miért 3betelünk vele?

Mabohai
Válasz olegg kommentjére
2010. dec. 16. 15:08

Ha az AQ easy fold, akkor miért 3betelünk vele?

Hogy jobb pozícióban legyünk flop után, valamint rosszabb A-k ellen valueból, stb.

Remélem nem úgy értelmezted, hogy mindenki ellen fold az AQ :) Csak az említett helyzetre és ellenfélre vonatkozik (aki 3betre nem tanúsított eddig komolyabb ellenállást).

Orang3J3ws99
Válasz olegg kommentjére
2010. dec. 16. 15:14

Ha az AQ itt easy fold, akkor miért 3betelünk vele?

Látva Jonas 1-2 menetét, a 100% SB Raise miatt 3 beteltem volna AQ-val oop. Gondolom Jonas visszadurrantására érezte enemy, hogy beleszaladt. A call után floppon már nehezen lenne oddsa dobni és még oop játszik. Blank boardon cbetre vagy durrantania kellen, vagy foldolni. Gondolom nem volt kedve hozzá.

Vagy:

Látta, hogy agresszív playaval áll szemben Jonas szemlyében és any2-val megpróbálta 3betelni, ami nem jött össze és beírta az AQ-t a T7oja helyett...

Jonas 77
Válasz Mabohai kommentjére
2010. dec. 16. 15:15

8-10. leosztás lehetett az első vakszinten, és első 3bet részéről is.

@Orange: Nem tudom milyen meccseket láttál de ezek szerint pont valamelyik C-D-E játékomat láttad amikor overaggro voltam. Jobban szeretek megfontoltan építkezni és várni egy jó spotra. 100% SB raise csakis kőszikla ellen. Néha kell dobni sb-ről első vakszinten hogy ne higgyék azt hogy any2-val hívsz. Így sokkal hatékonyabbak lesznek a cbetek.

Ha már nem 4betelek, hanem call, hogy tovább flopon?
Ha villain belehív? - reraise, push, call (mondjuk monoton boardnon 1 facecard-al)
Ha villain checkel - Kis bet, megpróbálni induláni?

Lehet hogy hülyeségnek tűnnek a kérdéseim, de valahogy az AA-val gondban vagyok husng-nél. Vagy dobatok vele, vagy túllassítok és legyorsulnak :(

Mabohai
Válasz Jonas 77 kommentjére
2010. dec. 16. 15:34

8-10. leosztás lehetett az első vakszinten, és első 3bet részéről is.

@Orange: Nem tudom milyen meccseket láttál de ezek szerint pont valamelyik C-D-E játékomat láttad amikor overaggro voltam. Jobban szeretek megfontoltan építkezni és várni egy jó spotra. 100% SB raise csakis kőszikla ellen. Néha kell dobni sb-ről első vakszinten hogy ne higgyék azt hogy any2-val hívsz. Így sokkal hatékonyabbak lesznek a cbetek.

Ha már nem 4betelek, hanem call, hogy tovább flopon?
Ha villain belehív? - reraise, push, call (mondjuk monoton boardnon 1 facecard-al)
Ha villain checkel - Kis bet, megpróbálni induláni?

Lehet hogy hülyeségnek tűnnek a kérdéseim, de valahogy az AA-val gondban vagyok husng-nél. Vagy dobatok vele, vagy túllassítok és legyorsulnak :(

Ha emel, raise, ha checkel, bet, de nem "kicsit" hanem normál, 3bet potban mondjuk fél pot vagy kicsit felette.
A "legyorsulnak" érzés abból fakad, hogy néha tényleg legyorsulnak :) Ez benne van, de attól még ez a line kecsegtet a legtöbb profittal. Ez pszichológia. Ha AA-t kapunk, már szinte számoljuk a megnyert zsetonokat, érzelmileg kompromittálódunk, ezért az esetleges veszteséget követő csalódás is sokkal mélyebben marad bennünk.

Élő ügyfélszolgálat