Több ember ösztönzésére elkezdtem HU-t játszani micro limiten egyenlőre a bankroll mérete miatt, de sokan úgy látják, hogy feljebb is sikeres lehetek a későbbiekben.
Elkezdek erősen ráfeküdni a témára. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit érdemes elolvasni, milyen oktató videót érdemes megnézni, és mi az, amivel rövid időn belül sokat fejlődhet a játékom. Játszottam eddig is HU-t, össze vissza simát, turbót, szuper turbót, de most úgy érzem, hogy maradnék a simánál, és a turbónál. Szuper turbó nagyon lottó, és egy adott szintre minimum 200 BI-vel érdemes menni. És ott nagy swingek lehetnek a játékban. Tehát ezt egyenlőre mellőzném, ha megerősödök, könnyen elképzelhető, hogy visszanézek ehhez a fajtához.
Egy két adatot vázolnék ide most, hogy eddig hogy állok, és időközönként, ha nem zavar benneteket, írok magamról pár beszédes számadatot. Két teremben játszok, a két legnagyobban.
PokerStars: 306 HU-t játszottam itt eddig. 167 nyert 139 veszített; 3,48$ átlag buy in. Eléggé vegyes , hisz ebben volt NLHE, PLO, PLHE, 5card, és szinte minden. 1$-tól 57,5$-os téti vegyesen.
FullTilt: 364 HU-t játszottam le eddig. 184 nyert 180 elvesztett. 3,17$ átlag beülő. De itt is volt minden, még talán, ha jól emlékszem 70$-os szuper turbo is.
Számokból kezdetnek elég legyen ennyi. Van itt egy két srác, akinek köszönhetek nem keveset. Remélem a későbbiekben sokak segítsége pozitív lesz számomra.
Jelenleg PS, és FTP micro limites turbo, és sima HU-it fogom támadni. Nem egy beszédes szám, de ma PS 3/3 PLHE, lehet, hogy ezt fogom erőltetni a későbbiekben itt.
Terveim: Legalább napi 30-50 játékot lejátszani, ( időm mint a tenger, tehát nem reménytelen a dolog. ) Bankrollt megerősíteni. TILT mentes játék!!!
Rövid időn belül fejlődéssel arányosan szintet lépni, és pár hónapon belül Jonast, és O.-t utolérni. Remélem utóbbinak is sikerül meghódítani a következő szintet,és tanácsaival ránt majd maga után engem is.
GL mindenkinek.
Jonas 77
Sajnos olyan ez mint egy betegség, túl kell rajta esni...
Minnél többször előfordul, annál könnyeben fogod viselni.
Pech, hogy most jött ki és nem 6,25-ön. (De jobb mintha 50-en kaptad volna.)
Dfecco23
Azt javaslom állj be 1, max 2 féle játékra és azt játszd a BR-ednek megfelelő téten.
A napi 30-50 játék normálom (de még turbón is) nagyon sok, erősen le fogja vinni a ROI-d + nagy swingek lehetnek benne. Érdemesebb 10-15-el, maximum 20-al kezdeni.
No Limit Holdem Tournament
PokerStars
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
€1.00+$0.07
Stacks:
SB qcmickkk (1,640)
BB Hero (1,360)
Blinds: 10/20
Pre-Flop: (30, 2 players) Hero is BB :5d: :7s:
qcmickkk calls 10, Hero checks
Flop: :Qs: :9h: :6h: (40, 2 players)
Hero checks, qcmickkk checks
Turn: :3s: (40, 2 players)
Hero bets 40, qcmickkk raises to 80, Hero calls 40
River: :8h: (200, 2 players)
Hero bets 60, qcmickkk raises to 120, Hero calls 60
Final Pot: 440
qcmickkk shows two pair, Nines and Threes
:9s: :3d:
Hero shows a straight, Five to Nine
:5d: :7s:
Hero wins 440 (net +220)
qcmickkk lost 220
Kérdés : Ismeretlen ellenfél. Kb. 8-9. hand. Semmi infó nincs róla. Félünk-e itt river után a színtől?! Illetve, jó-e ez a bet, vagy emelhetünk kicsit nagyobbat, amit esetleg ugyan így játszik meg?! Illetve a visszaemelésre a call / a raise inkább a megfelelő opció?
Végül ez lett a csata vége : Összesen 2 alkalommal emeltem rá pre, ez volt a második. Lehet megunta. :))
No Limit Holdem Tournament
PokerStars
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
€1.00+$0.07
Stacks:
SB Hero (1,585)
BB qcmickkk (1,415)
Blinds: 15/30
Pre-Flop: (45, 2 players) Hero is SB :Qs: :Qh:
Hero raises to 120, qcmickkk goes all-in 1,415, Hero calls 1,295
Flop: :2c: :9c: :5s: (2,830, 2 players, 1 all-in)
Turn: :Qd: (2,830, 2 players, 1 all-in)
River: :3h: (2,830, 2 players, 1 all-in)
Final Pot: 2,830
qcmickkk shows a pair of Threes
:3s: :Kd:
Hero shows three of a kind, Queens
:Qs: :Qh:
Hero wins 2,830 (net +1,415)
qcmickkk lost 1,415
Sziasztok!
2$ HU SNG:
Blind:50-100
Hero:1550
Ellenfél:1450
KQo-t kapok
Preflop:emelek 200-ig, ellenfél push,hero?
Mi itt a jó?Pre push?Bet-Call/fold?
Ellenfélről nem tudok sem jót sem rosszat mondani..átlagos playa..
Van egy hand, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
A 2. Meccsem volt vele egymás után, elég agressive, de dobni is tud, ha kell.
Note a következő:
LAG, de foldképes.
FD-boardon agró lehet bottom párral 3way.
QQ-t passivan, AA-t agresszívan játszik meg pre és post 3way.
No-Limit Hold'em Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
SB (t860)
Hero (BB) (t2140)
Hero's M: 35.67
Preflop: Hero is BB with Q, 3
SB calls t20, Hero checks
Flop: (t80) Q, A, A (2 players)
Hero bets t40, SB raises t120, Hero calls t80
Paired board, 80%-ban betelem, akár eltalált, akár nem.
Mindent betelt, nem dobtam, mert nem hittem neki, sztem A-al csak megadott volna.
Turn: (t320) 2 (2 players)
Hero checks, SB bets t200, Hero calls t200
Nem változtatott a boardon, ha flopon megadtam, megadom turnon is.
River: (t720) A (2 players)
Hero ???
Nagyon érdekes river lett, az esélye, hogy ásza legyen igencsak lecsökkent, de nem kizárt, nyilván nem fogom dobni a Q-t :)
A kérdés, hogy check, hátha blöfföl, vagy valuebet, ha igen, mennyi? 500 zseton maradt előtte.
daPEPEhu
Ha nagyon tight az ellenfél és csak ritkán pushol, csak akkor dobnám, egyébként call.
Alessio
Az ilyen ellenfél a checket szinte mindig gyengeségnek veszi, ezért nem lepődnék meg, ha auto bepusholná a megmaradt zsetonjait, ha checkeled a rivert. Én ezt tenném, ha A van nála akkor azt úgyis kifizetjük.
Azért nem jó helyzet szerintem a valuebetre, mert szinte biztos, hogy totál air van nála, amit dobna rá (kb. semmit nem tudunk a kezébe adni, amivel pre ne emelt volna és megadó lap lenne riveren). Ha A vagy Q van nála akkor pedig úgyis emel.
Van egy hand, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
A 2. Meccsem volt vele egymás után, elég agressive, de dobni is tud, ha kell.
Note a következő:
LAG, de foldképes.
FD-boardon agró lehet bottom párral 3way.
QQ-t passivan, AA-t agresszívan játszik meg pre és post 3way.
No-Limit Hold'em Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com
SB (t860)
Hero (BB) (t2140)
Hero's M: 35.67
Preflop: Hero is BB with Q, 3
SB calls t20, Hero checks
Flop: (t80) Q, A, A (2 players)
Hero bets t40, SB raises t120, Hero calls t80
Paired board, 80%-ban betelem, akár eltalált, akár nem.
Mindent betelt, nem dobtam, mert nem hittem neki, sztem A-al csak megadott volna.
Turn: (t320) 2 (2 players)
Hero checks, SB bets t200, Hero calls t200
Nem változtatott a boardon, ha flopon megadtam, megadom turnon is.
River: (t720) A (2 players)
Hero ???
Nagyon érdekes river lett, az esélye, hogy ásza legyen igencsak lecsökkent, de nem kizárt, nyilván nem fogom dobni a Q-t :)
A kérdés, hogy check, hátha blöfföl, vagy valuebet, ha igen, mennyi? 500 zseton maradt előtte.
Persze van olyan eset is, amikor ha rátolod, callol egy K magassal. Én AI mentem 2 napja a 9AAK8 boardon AK-val és J7o megadta. Nem tudom, mire tett a 3bet potban... Tehát van ilyen is, de a legtöbbször nem fog a fish blöff-callolni. Inkább mutass gyengeséget és beteszi az AIR-t. Hosszabb távon szerintem ez a nagyobb +EV.
Üdv,
O.
@cinci: Köszi a bíztató szavakat. Remélem túlleszek rajta hamar, ez az év eddig gyalázat, szépen lassan bukom el a decemberi rekordprofitot.
@daPEPEhu: cinci +1, kevés ellenfél ellen tudnám dobni.
@dfecco: 57o hand - én visszahívnék riveren, szerintem a színt nem így játszaná. A line sokkal inkább vallott 2 párra vagy busted flush draw-ra (pikk) Most utólag megnézve nem igazán értem a turn játékot sem. Egy sima gutshot draw miatt nem volt odds callolni, mi volt a cél? Kiblöffölni nem színes riveren?
Viszont a QQ handnél nem értettem miért 4bb-t hívsz sb-ből. Most éppen bejött, de szerintem -EV.
@Alessio: Vagy check, vagy alternatív megoldásként egy indukáló nagyon kicsi hívás (100-120 vagy még kisebb). Én azt is el tudom hinni hogy egy alacsony/közepes kézbepárral izmozik mert nem hiszi el neked az A-t, a Q-t meg úgy érzi hogy el tudja dobatni. Ez akkor jobb ha már van note hogy támadja a kis hívásokat vagy ha check-raiselted korábban riveren.
EDIT: dfecco handhez még írtam.
Jonas@ Kitartás kell, nem a játékod rossz, de van az úgy, hogy a szar nyakig ér. Én csak annyit tudnék tanácsolni, hogy próbáld ki a hajnali órákát. 03:00-04:00. Akár egyszer önbizalom gyűjtésnek. Nekem 21 BI-s upswingem van, ami nem csak a jobb lapok kitartásában látszik, hanem a fogalmatlan ellenfelekben.
Már nem merek játszani, nehogy vége legyen...