dfecco23
Válasz dfecco23 kommentjére
2011. jan. 6. 0:23

Több ember ösztönzésére elkezdtem HU-t játszani micro limiten egyenlőre a bankroll mérete miatt, de sokan úgy látják, hogy feljebb is sikeres lehetek a későbbiekben.

Elkezdek erősen ráfeküdni a témára. Szeretném a segítségeteket kérni, hogy mit érdemes elolvasni, milyen oktató videót érdemes megnézni, és mi az, amivel rövid időn belül sokat fejlődhet a játékom. Játszottam eddig is HU-t, össze vissza simát, turbót, szuper turbót, de most úgy érzem, hogy maradnék a simánál, és a turbónál. Szuper turbó nagyon lottó, és egy adott szintre minimum 200 BI-vel érdemes menni. És ott nagy swingek lehetnek a játékban. Tehát ezt egyenlőre mellőzném, ha megerősödök, könnyen elképzelhető, hogy visszanézek ehhez a fajtához.

Egy két adatot vázolnék ide most, hogy eddig hogy állok, és időközönként, ha nem zavar benneteket, írok magamról pár beszédes számadatot. Két teremben játszok, a két legnagyobban.

PokerStars: 306 HU-t játszottam itt eddig. 167 nyert 139 veszített; 3,48$ átlag buy in. Eléggé vegyes , hisz ebben volt NLHE, PLO, PLHE, 5card, és szinte minden. 1$-tól 57,5$-os téti vegyesen.

FullTilt: 364 HU-t játszottam le eddig. 184 nyert 180 elvesztett. 3,17$ átlag beülő. De itt is volt minden, még talán, ha jól emlékszem 70$-os szuper turbo is.

Számokból kezdetnek elég legyen ennyi. Van itt egy két srác, akinek köszönhetek nem keveset. Remélem a későbbiekben sokak segítsége pozitív lesz számomra.

Jelenleg PS, és FTP micro limites turbo, és sima HU-it fogom támadni. Nem egy beszédes szám, de ma PS 3/3 PLHE, lehet, hogy ezt fogom erőltetni a későbbiekben itt.

Terveim: Legalább napi 30-50 játékot lejátszani, ( időm mint a tenger, tehát nem reménytelen a dolog. ) Bankrollt megerősíteni. TILT mentes játék!!!
Rövid időn belül fejlődéssel arányosan szintet lépni, és pár hónapon belül Jonast, és O.-t utolérni. Remélem utóbbinak is sikerül meghódítani a következő szintet,és tanácsaival ránt majd maga után engem is.

GL mindenkinek.

cincinatus
Válasz dfecco23 kommentjére
2011. jan. 6. 0:38

Jonas 77

Sajnos olyan ez mint egy betegség, túl kell rajta esni...

Minnél többször előfordul, annál könnyeben fogod viselni.

Pech, hogy most jött ki és nem 6,25-ön. (De jobb mintha 50-en kaptad volna.)

Dfecco23

Azt javaslom állj be 1, max 2 féle játékra és azt játszd a BR-ednek megfelelő téten.

A napi 30-50 játék normálom (de még turbón is) nagyon sok, erősen le fogja vinni a ROI-d + nagy swingek lehetnek benne. Érdemesebb 10-15-el, maximum 20-al kezdeni.

dfecco23
Válasz cincinatus kommentjére
2011. jan. 6. 1:50

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
€1.00+$0.07

Stacks:
SB qcmickkk (1,640)
BB Hero (1,360)

Blinds: 10/20

Pre-Flop: (30, 2 players) Hero is BB :5d: :7s:
qcmickkk calls 10, Hero checks

Flop: :Qs: :9h: :6h: (40, 2 players)
Hero checks, qcmickkk checks

Turn: :3s: (40, 2 players)
Hero bets 40, qcmickkk raises to 80, Hero calls 40

River: :8h: (200, 2 players)
Hero bets 60, qcmickkk raises to 120, Hero calls 60

Final Pot: 440
qcmickkk shows two pair, Nines and Threes
:9s: :3d:
Hero shows a straight, Five to Nine
:5d: :7s:

Hero wins 440 (net +220)

qcmickkk lost 220

Kérdés : Ismeretlen ellenfél. Kb. 8-9. hand. Semmi infó nincs róla. Félünk-e itt river után a színtől?! Illetve, jó-e ez a bet, vagy emelhetünk kicsit nagyobbat, amit esetleg ugyan így játszik meg?! Illetve a visszaemelésre a call / a raise inkább a megfelelő opció?

Végül ez lett a csata vége : Összesen 2 alkalommal emeltem rá pre, ez volt a második. Lehet megunta. :))

No Limit Holdem Tournament
PokerStars
2 Players
Hand Conversion Powered by weaktight | fold when you know you're beat
€1.00+$0.07

Stacks:
SB Hero (1,585)
BB qcmickkk (1,415)

Blinds: 15/30

Pre-Flop: (45, 2 players) Hero is SB :Qs: :Qh:
Hero raises to 120, qcmickkk goes all-in 1,415, Hero calls 1,295

Flop: :2c: :9c: :5s: (2,830, 2 players, 1 all-in)

Turn: :Qd: (2,830, 2 players, 1 all-in)

River: :3h: (2,830, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: 2,830
qcmickkk shows a pair of Threes
:3s: :Kd:
Hero shows three of a kind, Queens
:Qs: :Qh:

Hero wins 2,830 (net +1,415)

qcmickkk lost 1,415

Alessio
Válasz daPEPEhu kommentjére
2011. jan. 6. 6:52

Sziasztok!

2$ HU SNG:

Blind:50-100

Hero:1550
Ellenfél:1450

KQo-t kapok

Preflop:emelek 200-ig, ellenfél push,hero?
Mi itt a jó?Pre push?Bet-Call/fold?

Ellenfélről nem tudok sem jót sem rosszat mondani..átlagos playa..

A Nash szerint megadó lap, de láttam 1-2 videóban, amikor a coach azt mondta, hogy " igen, ismerem a nash-t, de én mégis eldobom, és várok jobbra. Ennyi."

Alessio
Válasz Alessio kommentjére
2011. jan. 6. 8:49

Van egy hand, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
A 2. Meccsem volt vele egymás után, elég agressive, de dobni is tud, ha kell.

Note a következő:
LAG, de foldképes.
FD-boardon agró lehet bottom párral 3way.
QQ-t passivan, AA-t agresszívan játszik meg pre és post 3way.

No-Limit Hold'em Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t860)
Hero (BB) (t2140)

Hero's M: 35.67

Preflop: Hero is BB with QImage, 3Image
SB calls t20, Hero checks

Flop: (t80) QImage, AImage, AImage (2 players)
Hero bets t40, SB raises t120, Hero calls t80
Paired board, 80%-ban betelem, akár eltalált, akár nem.
Mindent betelt, nem dobtam, mert nem hittem neki, sztem A-al csak megadott volna.

Turn: (t320) 2Image (2 players)
Hero checks, SB bets t200, Hero calls t200
Nem változtatott a boardon, ha flopon megadtam, megadom turnon is.

River: (t720) AImage (2 players)
Hero ???
Nagyon érdekes river lett, az esélye, hogy ásza legyen igencsak lecsökkent, de nem kizárt, nyilván nem fogom dobni a Q-t :)
A kérdés, hogy check, hátha blöfföl, vagy valuebet, ha igen, mennyi? 500 zseton maradt előtte.

cincinatus
2011. jan. 6. 9:04

daPEPEhu

Ha nagyon tight az ellenfél és csak ritkán pushol, csak akkor dobnám, egyébként call.

Alessio

Az ilyen ellenfél a checket szinte mindig gyengeségnek veszi, ezért nem lepődnék meg, ha auto bepusholná a megmaradt zsetonjait, ha checkeled a rivert. Én ezt tenném, ha A van nála akkor azt úgyis kifizetjük.

Azért nem jó helyzet szerintem a valuebetre, mert szinte biztos, hogy totál air van nála, amit dobna rá (kb. semmit nem tudunk a kezébe adni, amivel pre ne emelt volna és megadó lap lenne riveren). Ha A vagy Q van nála akkor pedig úgyis emel.

Orang3J3ws99
2011. jan. 6. 9:07

Van egy hand, amivel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.
A 2. Meccsem volt vele egymás után, elég agressive, de dobni is tud, ha kell.

Note a következő:
LAG, de foldképes.
FD-boardon agró lehet bottom párral 3way.
QQ-t passivan, AA-t agresszívan játszik meg pre és post 3way.

No-Limit Hold'em Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - Hold'em Manager Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t860)
Hero (BB) (t2140)

Hero's M: 35.67

Preflop: Hero is BB with QImage, 3Image
SB calls t20, Hero checks

Flop: (t80) QImage, AImage, AImage (2 players)
Hero bets t40, SB raises t120, Hero calls t80
Paired board, 80%-ban betelem, akár eltalált, akár nem.
Mindent betelt, nem dobtam, mert nem hittem neki, sztem A-al csak megadott volna.

Turn: (t320) 2Image (2 players)
Hero checks, SB bets t200, Hero calls t200
Nem változtatott a boardon, ha flopon megadtam, megadom turnon is.

River: (t720) AImage (2 players)
Hero ???
Nagyon érdekes river lett, az esélye, hogy ásza legyen igencsak lecsökkent, de nem kizárt, nyilván nem fogom dobni a Q-t :)
A kérdés, hogy check, hátha blöfföl, vagy valuebet, ha igen, mennyi? 500 zseton maradt előtte.

Szvsz Check. Valuebetnek nincs értelme. Mivel adná meg? A és Q, esetleg egy KK callozna. Más nem. Tehát vagy split, vagy bukta. Persze én sem engedném el. Meg kell adni a lehetőséget viszont a blöffnek. Sokszor tolják rá maradék zsetonjukat az aggro fishek egy ilyen szitura. Ebben van value, nem a betben...

Szvsz. Más?

Orang3J3ws99
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2011. jan. 6. 9:09

Persze van olyan eset is, amikor ha rátolod, callol egy K magassal. Én AI mentem 2 napja a 9AAK8 boardon AK-val és J7o megadta. Nem tudom, mire tett a 3bet potban... Tehát van ilyen is, de a legtöbbször nem fog a fish blöff-callolni. Inkább mutass gyengeséget és beteszi az AIR-t. Hosszabb távon szerintem ez a nagyobb +EV.

Üdv,
O.

Jonas 77
Válasz Orang3J3ws99 kommentjére
2011. jan. 6. 9:41

@cinci: Köszi a bíztató szavakat. Remélem túlleszek rajta hamar, ez az év eddig gyalázat, szépen lassan bukom el a decemberi rekordprofitot.

@daPEPEhu: cinci +1, kevés ellenfél ellen tudnám dobni.

@dfecco: 57o hand - én visszahívnék riveren, szerintem a színt nem így játszaná. A line sokkal inkább vallott 2 párra vagy busted flush draw-ra (pikk) Most utólag megnézve nem igazán értem a turn játékot sem. Egy sima gutshot draw miatt nem volt odds callolni, mi volt a cél? Kiblöffölni nem színes riveren?

Viszont a QQ handnél nem értettem miért 4bb-t hívsz sb-ből. Most éppen bejött, de szerintem -EV.

@Alessio: Vagy check, vagy alternatív megoldásként egy indukáló nagyon kicsi hívás (100-120 vagy még kisebb). Én azt is el tudom hinni hogy egy alacsony/közepes kézbepárral izmozik mert nem hiszi el neked az A-t, a Q-t meg úgy érzi hogy el tudja dobatni. Ez akkor jobb ha már van note hogy támadja a kis hívásokat vagy ha check-raiselted korábban riveren.

EDIT: dfecco handhez még írtam.

Orang3J3ws99
Válasz Jonas 77 kommentjére
2011. jan. 6. 10:00

Jonas@ Kitartás kell, nem a játékod rossz, de van az úgy, hogy a szar nyakig ér. Én csak annyit tudnék tanácsolni, hogy próbáld ki a hajnali órákát. 03:00-04:00. Akár egyszer önbizalom gyűjtésnek. Nekem 21 BI-s upswingem van, ami nem csak a jobb lapok kitartásában látszik, hanem a fogalmatlan ellenfelekben.

Már nem merek játszani, nehogy vége legyen...

Élő ügyfélszolgálat